مروری بر اتفاقات عجیب سال ۲۰۲۴؛ از موز معروف جاستین سان تا تقاضای نان باگت توسط هکرها

مروری بر اتفاقات عجیب سال ۲۰۲۴؛ از موز معروف جاستین سان تا تقاضای نان باگت توسط هکرها
خلاصه اخبار

اگر از علاقه‌مندان به ارزهای دیجیتال در مورد سال ۲۰۲۴ بپرسیم با عباراتی مثل «سال بلوغ صنعت کریپتو» یا «سال رکوردشکنی‌ها» مواجه می‌شویم. در این سال تاریخی، ‌ETFهای بیت کوین و اتریوم برای نخستین بار در بازار بورس آمریکا راه‌اندازی شدند و سیاستمدارانی که قبلا نسبت به رمزارزها مشکوک بودند به یک‌باره رنگ عوض کردند …

اگر از علاقه‌مندان به ارزهای دیجیتال در مورد سال 2024 بپرسیم با عباراتی مثل «سال بلوغ صنعت کریپتو» یا «سال رکوردشکنی‌ها» مواجه می‌شویم. در این سال تاریخی، ‌ETFهای بیت کوین و اتریوم برای نخستین بار در بازار بورس آمریکا راه‌اندازی شدند و سیاستمدارانی که قبلا نسبت به رمزارزها مشکوک بودند به یک‌باره رنگ عوض کردند و حامی شدند!

علیرغم این تحولات مثبت، در سال 2024 اتفاقات عجیب و غریبی در صنعت کریپتو رخ داد که برخی از آنها جامعه را انگشت به دهان کرده است. حالا که در روزهای پایانی سال 2024 به سر می‌بریم، تصمیم داریم تا چندتا از عجیب‌ترین اتفاقات صنعت کریپتو در این سال را بررسی کنیم.

آنچه در این مطلب می‌خوانید

Toggle

FBI و ارز دیجیتال جعلی‌اش!

در ماه می، دفتر تحقیقات فدرال آمریکا (FBI) رمزارزی جعلی با نام نکس‌فاند ای‌آی (NexFundAI) با نماد NEXF راه‌اندازی کرد تا کلاهبردارانی که بازار کریپتو را دستکاری می‌کردند را دستگیر کند.

این توکن در حقیقت یک «تله» بود تا کلاهبرداران رمزارز و به ویژه افرادی که در پامپ و دامپ توکن‌ها دخیل بودند را به دام بیندازد. در همین راستا FBI از معامله‌گران مشکوک درخواست کرد تا با هدف جذب سرمایه‌گذاران معمولی، حجم معاملات این توکن را افزایش دهند. اتفاقی که در نهایت به دستگیری حداقل 18 نفر منجر شد.

البته، سورس کدی که FBI استفاده کرده متن باز نبوده و همین ممکن است برای آنها مشکل ایجاد کند. با این حال، چرلین هو (Charlyn Ho)، وکیل شرکت حقوقی Rikka Law می‌گوید با توجه به مجوز MIT، بعید است FBI در دادگاه مقصر شناخته شود.

منبع: Cygaar
منبع: X

خودسوزی توسعه‌دهنده یک میم کوین!

در تاریخ 22 می، در یک لایو استریم اتفاق وحشتناکی رخ داد. در این استریم میکول (Mikol)، توسعه‌دهنده میم کوین تروث اور در (TruthOrDare) از دوستانش خواست تا به او الکل ایزوپروپیل بپاشند و برای جلب توجهات به میم کوینش، با گلوله‌های آتشین به سمت او شلیک کنند!

نتیجه این دیوانه‌بازی سوختگی درجه سه صورت و بدن میکول بود که باعث شد او چند روزی را در بیمارستان بگذارند و هزینه سنگینی متحمل شود.

منبع: X
منبع: X

البته این دیوانگی عجیب توجهات زیادی را به توکن DARE جلب کرد به طوری که در عرض چند ساعت مارکت کپ این میم کوین از 370 هزار دلار نیز عبور کرد و دو هفته بعد نیز به 450 هزار دلار رسید. با این حال، از آن زمان این توکن در سراشیبی سقوط قرار گرفته و مارکت کپ آن به زیر 50 هزار دلار رسیده است.

در اقدامی خیرخواهانه، کاربران حدود 3 هزار دلار برای کمک به هزینه‌های درمانی میکول جمع‌آوری کردند. او در اکتبر اعلام کرد که دیگر دست به چنین اقدامات خطرناکی نخواهد زد و بر بهبود شخصی و ارتباطش با خدا تمرکز خواهد کرد.

وی در این باره در توییتی نوشت:

فقط می‌خوام مثل شما از این شرایط سخت بیرون بیام. من فقط می‌خوام خوشحال و موفق باشم. دلم می‌خواد ارتباطم با خدا رو بهتر کنم و به انسان مثبت برون‌گرایی که لبخند به چهره مردم میاره تبدیل شم. زندگی سخت می‌گیره اما خدا میدونه که هرگز تسلیم نمیشم.

پسر 13 ساله‌ای که راگ‌پول کرد!

در ماه نوامبر یک پسر بچه 13 ساله با استفاده از پلتفرم پامپ فان میم کوینی به نام Gen Z Quant با نماد QUANT ساخت و در یک استریم زنده آن را راگ پول کرد! در ادامه اما مارکت کپ این توکن چندین هزار درصد صعود کرد و به 70 میلیون دلار رسید.

این پسر بچه مدرسه‌ای در تاریخ 20 نوامبر 51 میلیون واحد توکن QUANT را با قیمت 30 هزار دلار به فروش رساند و همزمان با سقوط قیمت این توکن، در استریم زنده‌ای به شدت خوشحالی کرد.

منبع: X
منبع: X

اما خنده آخر مربوط به معامله‌گران بود. در ادامه معامله‌گران تصمیم گرفتند تا جان تازه‌ای به این توکن ببخشند، اتفاقی که به رشد 77 هزار درصدی قیمت QUANT و سود هنگفت معامله‌گران منجر شد. جالب اینجاست که یک معامله‌گر با سرمایه‌گذاری در این توکن و بازدهی 2141 برابری موفق شد نزدیک به یک میلیون دلار پول به جیب بزند!

قیمت QUANT در تاریخ 21 نوامبر به رکورد 0.08 دلاری با مارکت کپی 70 میلیون دلاری رسید. با این حال، از آن زمان مارکت کپ آن به زیر 1 میلیون دلار سقوط کرده است.

اما داستان اینجا تمام نشد.

در ادامه این پسر بچه برای عذرخواهی از جامعه کریپتو میم کوین دیگری به نام ساری (SORRY) خلق کرد اما بلافاصله دوباره با راگ پول آن 20 هزار دلار به جیب زد!

موز 6 میلیون دلاری که جاستین سان خورد!

جاستین سان (Justin Sun)، بنیانگذار ترون در ماه نوامبر در یک جراحی که در نیویورک برگزار شده بود یک موز چسبیده به دیوار که ادعا می‌شد اثر هنری است را با مبلغ 6.2 میلیون دلار خریداری کرد و در نهایت آن را خورد.

سان در تاریخ 21 نوامبر در توییتی در این باره نوشت:

من این موز را خریدم. این فقط یک اثر هنری نیست، بلکه پدیده فرهنگیه که دنیای هنر، میم‌ها و جامعه کریپتو رو به هم پیوند میده.

منبع: X
منبع: X

8 روز بعد سان در مقابل حضار پوست این موز را کند و پس از اولین گاز گفت:

راستش، با توجه به داستان این موز، طعمش طبیعتا از یک موز معمولی متفاوته.

هکرها و تقاضای نان باگت یا مونرو

در ماه نوامبر، گروه هکری هل‌کت (Hellcat) به شرکت اشنایدر الکتریک حمله کرد و خواستار دریافت 125 هزار دلار شد. با این حال، در اقدامی عجیب این گروه هکری از قربانی خواست تا این مبلغ را یا به صورت ارز دیجیتال مونرو یا به شکل نان‌های باگت فرانسوی خوشمزه تحویل دهد!

بیانیه‌ای که این گروه هکری در آن زمان در دارک‌وب منتشر کرد به شرح زیر است:

برای حذف اطلاعات مسروقه و جلوگیری از انتشار عمومی اونا ما 125 هزار دلار پول به شکل نون باگت می‌خوایم.

این هکرها در آخر هشدار دادند که در صورت عدم پرداخت، اطلاعات را به صورت عمومی منتشر خواهند کرد.

بیانیه گروه هکری هل‌کت

اگرچه وب‌سایت این گروه هکری اکنون از دسترس خارج شده، گزارش‌ها نشان می‌دهند که آنها در ادامه خواستار آن شده‌اند تا باج در قالب مونرو پرداخت شود. به گفته حسین جان یوچل (Hüseyin Can Yuceel)، محقق امنیتی در شرکت Picus Security، مونرو احتمالا از همان ابتدا روش پرداخت اصلی مورد نظر هکرها بوده است.

یوچل در ماه نوامبر در گفتگویی با نشریه فوربز گفت:

حملات باج‌افزار یه مدل کسب و کاره و این درخواست غیرمعمول برای نون باگت رو می‌تونیم نوعی حرکت تبلیغاتی درنظر بگیریم.

وی افزود:

گروه هکری هل‌کت به دنبال اینه تا توجه بیشتری به خودش جلب کنه و با معروف شدن، اعتماد قربانیان و همکاران آینده رو داشته باشه.

اتفاقات عجیب دیگری که در سال 2024 رخ داد

در یکی دیگر از اتفاقات عجیب، یک کاربر به اشتباه برای یک تراکنش 2000 دلاری اتریومی، 90 هزار دلار کارمزد پرداخت کرد.

در این سال همچنین بسیاری از اینفلوئنسرهای حوزه کریپتو اختلافات خودشان را به رینگ بوکس کشاندند. یکی از مبارزات معروف، بین بن آرمسترانگ، معروف به بیت‌بوی (BitBoy) و خالق میم کوین HarryPotterObamaSonic10Inu برگزار شد که در نهایت آرمسترانگ رقیب خودش را شکست داد.

در مبارزه دیگری که در ماه دسامبر در دبی برگزار شد، آرمسترانگ مقابل اینفلوئنسر دیگری به نام انسم (Ansem) قرار گرفت که این مسابقه با نتیجه مساوی به پایان رسید.

در مسابقه‌ای دیگر، کین واریک (Kain Warwick)، بنیان‌گذار Infinex، با دیوید هافمن (David Hoffmann)، یکی از مالکان Bankless به مبارزه پرداختند که در آخر هافمن با رای قاطع داوران به پیروزی رسید.

منبع: میهن بلاکچین

دیدگاه شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *