رشد ۵۸ میلیون‌ تومانی قیمت شاهین اتومات پلاس

رشد ۵۸ میلیون‌ تومانی قیمت شاهین اتومات پلاس
خلاصه اخبار

در هفته‌ای که گذشت اگرچه بازارهای طلا و ارز با افزایش شدید قیمت‌ همراه بودند، اما بازار خودرو در ابتدا شرایط آرام و نسبتا متعادلی را پشت سر گذاشت. اما از اواسط هفته گذشته، بازار خودرو به‌دنبال تغییرات بازارهای مالی و تحت‌تاثیر نوسانات اقتصادی و سیاسی، با رشد تقاضا و مراجعه خریداران مواجه شد و برخلاف روزهای گذشته تا حدی گرم بود.

بررسی‌ها نشان می‌دهد ‌بازار خودرو نیز سرانجام تحت‌تاثیر نوسان نرخ دلار قرار گرفت. روندی که به‌باور فعالان بازار خودرو در کنار رشد تقاضا و انتظارات تورمی سه ماه پایانی سال، می‌تواند صعود محسوس قیمت‌ها را در این بخش از بازار به‌دنبال داشته باشد.اگرچه در هفته پایانی آذرماه 1403 به‌دلیل تعطیلی‌های ناشی از برودت و آلودگی هوا، امکان بررسی تغییرات قیمتی در بازار خودرو چندان فراهم نبود، با این وجود نمی‌توان اثر رشد قابل توجه نرخ دلار در کنار سایر بازارهای موازی را بر قیمت خودروهای داخلی و مونتاژی نادیده گرفت. در هفته‌ای که گذشت اگرچه بازارهای طلا و ارز با افزایش شدید قیمت‌ همراه بودند، اما بازار خودرو در ابتدا شرایط آرام و نسبتا متعادلی را پشت سر گذاشت. اما از اواسط هفته گذشته، بازار خودرو به‌دنبال تغییرات بازارهای مالی و تحت‌تاثیر نوسانات اقتصادی و سیاسی، با رشد تقاضا و مراجعه خریداران مواجه شد و برخلاف روزهای گذشته تا حدی گرم بود.

این درحالی است که رکود بازار خودرو یکی از پرتکرارترین کلمات درباره این بخش از بازار، طی سال جاری است؛ اما ارزیابی بازار خودرو و آمارها از افزایش میزان مراجعات به این بخش از بازار خبر می‌دهد. درواقع برخلاف برخی خبرها در فضای مجازی و رسانه‌ها که از رکود معاملات در بازار خودرو حکایت می‌کند، بررسی‌های میدانی نشان می‌دهد در روزهای اخیر، زنگ تلفن نمایشگاه‌داران مرتب به‌صدا در آمده است.

فعالان بازار خودرو معتقدند اگرچه در هفته پایانی آذرماه خودرو مسیر بازار دلار را دنبال نمی‌کرد، اما در روزهای اخیر، بازار خودرو مدام از نرخ دلار پیروی می‌کند. البته این نوسانات قیمتی به‌شدت نوسانات نرخ ارز نبود؛ به‌بیان دیگر فعالان بازار خودرو معتقدند تاثیر افزایش قیمت دلار بر بازار خودرو را باید جایی به‌جز برچسب‌های قیمتی جست‌وجو کرد.

اتفاقی که به‌تعبیر فعالان بازار خودرو ناشی از هیجان و ورود برخی خریداران به‌بازار خودرو شده است، موجی از تقاضاست که به‌نظر نمی‌رسد به‌نیت سرمایه‌گذاری وارد بازار خودرو شده باشند و بسیاری از آن‌ها مصرف‌کننده واقعی هستند.
با این وجود بررسی‌ها نشان می‌دهد در نخستین روز زمستان، بازار خودرو با فروکش کردن برخی هیجانات، روندی با ثبات را در پیش گرفته است.

یک کارشناس بازار خودرو معتقد است روند بازار خودرو در هفته‌ای که گذشت چندان هیجانی نبوده است و تنها بخشی از مصرف‌کنندگان واقعی بودند که پس از بی‌نتیجه ماندن خبردرمانی‌ها، وعده‌های همیشگی، تاثیر تنش‌های سیاسی در منطقه و روند صعودی نرخ ارز و مهم‌تر از همه افزایش قیمت رسمی خودرو در هفته‌های اخیر، ناامید از افت قیمت خودرو به این بازار مراجعه کردند.

به‌اعتقاد وی روند حضور خریداران واقعی در بازار خودرو ادامه خواهد داشت و با ورود به سه ماه پایانی سال و به‌رسم هر ساله، مصرف‌کنندگان بیشتری برای خرید خودرو مراجعه خواهند کرد. بنابراین در ماه پیش رو، شرایط بازار خودرو بسیار حساس است.

این کارشناس همچنین معتقد است با توجه به این‌که تاکنون تاخیر در تحویل و موضوع افزایش عرضه به‌بازار برخلاف خبردرمانی‌ها حل نشده و از سویی نرخ دلار هم در این مدت افزایش قابل توجهی داشته است، از این رو به‌نظر می‌رسد فشار تقاضا در ماه‌های پایانی سال بیشتر شده و این مساله بر قیمت‌ها تاثیرگذار باشد.

افت قیمت 50 میلیون‌تومانی هوندا وزل (2023)

خودروهای داخلی روز گذشته با افت بهای یک تا 8 میلیون‌تومانی و رشد قیمت 58 میلیون‌تومانی یک مدل خودرو مواجه شدند. جایی که نیسان دوگانه آپشنال (دریچه‌سیمی) (1403) با 8 میلیون‌تومان کاهش 695 میلیون‌تومان، پژو 207 پانوراما اتومات ارتقا یافته (1403) با 6 میلیون‌تومان کاهش یک‌میلیارد و 32 میلیون‌تومان، رانا پلاس پانوراما (85 گانه) (1402) با 5 میلیون‌تومان کاهش 725 میلیون‌تومان، پژو 206 تیپ 2 (1401) با 5 میلیون‌تومان کاهش 645 میلیون‌تومان و تارا 6 دنده V1 پلاس (1403) با 4 میلیون‌تومان کاهش 874 میلیون‌تومان قیمت‌گذاری شدند. از طرفی ارزش شاهین اتومات پلاس (1403) با رشد قیمت 58 میلیون‌تومانی به یک‌میلیارد و 258 میلیون‌تومان رسید.

همچنین در میان خودروهای مونتاژی شاهد افت بهای 5 تا 15 میلیون‌تومانی بودیم. جایی که قیمت فیدلیتی پرستیژ 7 نفره (1403) با 15 میلیون‌تومان کاهش به 2 ‌میلیارد و 520 میلیون‌تومان، تیگارد X35 (1403) با 10 میلیون‌تومان کاهش به یک‌میلیارد و 360 میلیون‌تومان، دیگنیتی پرستیژ (1403) با 10 میلیون‌تومان کاهش به 2 ‌میلیارد و 480 میلیون‌تومان، کی‌ام‌سی X5 (1403) با 10 میلیون‌تومان کاهش به یک‌میلیارد و 740 میلیون‌تومان، ام‌وی‌ام X55 پرو (1403) با 5 میلیون‌تومان کاهش به یک‌میلیارد و 510 میلیون‌تومان و لاماری ایما (1403) با 5 میلیون‌تومان کاهش به یک‌میلیارد و 930 میلیون‌تومان رسید.

همچنین در گروه خودروهای وارداتی تنها شاهد افت بهای 50 میلیون‌تومانی 2 مدل خودرو بودیم. جایی که هیوندای کرتا (2023) با 50 میلیون‌تومان کاهش 3 میلیارد و 200 میلیون‌تومان و هوندا وزل (2023) با 50 میلیون‌تومان کاهش 3 ‌میلیارد و 200 میلیون‌تومان ارزش‌گذاری شدند.

منبع: اخبار خودرو

دیدگاه شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *