ریشهکنی فلج اطفال در پاکستان زیر سایه تروریسم
اسلامآباد – ایرنا – گسترش حملات تروریستی علیه مجریان طرح واکسیناسیون فلج اطفال در مناطق مختلف پاکستان این روند سلامت را به شدت تحت تاثیر قرار داده و طی چند روز گذشته ۲ نفر از ماموران پلیس و بهداشت در پی این حملات کشته و چندین نفر نیز زخمی شدند.
به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از رسانههای پاکستانی، مرحله جدید طرح ملی واکسیناسیون فلج اطفال درحالی طی روزهای گذشته در پاکستان آغاز شده است که درپی حمله تروریستی به یک تیم بهداشت در ایالت خیبرپختونخوا یک مامور واکسیناسیون و یک نفر از نیروهای پلیس کشته شدند.
امروز (چهارشنبه) نیز درپی انفجار بمب کنار جادهای، چهار نظامی سرنشین خودرو نیروهای ارتش که برای محافظت از ماموران طرح واکسیناسیون فلج اطفال در شهر دیره اسماعیل خان (واقع در ایالت خیبرپختونخوا) در محل مستقر بود، زخمی شدند.
گزارش رسانههای پاکستانی حکایت از تعلیق برنامه واکسیناسیون در مناطق مختلف ایالت بلوچستان به دلیل چالش امنیتی و افزایش آمار کودکان مبتلا به ویروس فلج اطفال حکایت دارد. همچنین گروههای فعال در بخش واکسیناسیون در ایالت بلوچستان نیز به دلیل ضعف مدیریتی و کاهش تسهیلات دست به اعتصاب زدهاند.
نخست وزیر پاکستان حملات تروریستی به تیم واکسیناسیون فلج اطفال را محکوم و تاکید کرد که عوامل این اقدام غیرانسانی تعقیب و مجازات خواهند شد.
به گزارش منابع خبری، از ابتدای سال جاری میلادی تاکنون 63 مورد ابتلا به فلج اطفال در کودکان مناطق مختلف پاکستان گزارش شده که موجب نگرانی شدید دولت این کشور شده است. بیشترین این آمار در ایالت بلوچستان و سپس خیبرپختونخوا به ثبت رسیده است.
ارتش پاکستان ماموریت اصلی حفاظت از تیمهای واکسیناسیون را برعهده دارد. تامین امنیت ماموران بهداشت در ایالات خیبرپختونخوا و بلوچستان در مقایسه با دیگر مناطق این کشور، به دلیل حملات گروههای شبه نظامی و افراط گرایان حساس تلقی میشود.
در گذشته اعضای تیم واکسیناسیون فلج اطفال و ماموران حفاظت آنان در مناطق مختلف به ویژه در شمال غرب پاکستان هدف حملات متعدد تروریستی قرار گرفتهاند. برخی از گروههای افراطی همچنین تحریک طالبان پاکستان طی سالهای اخیر مسئولیت حملات تروریستی علیه تیمهای واکسیناسیون فلج اطفال و نیروهای محافظ آنان را برعهده گرفتهاند.
آخرین طرح ملی واکسیناسیون فلج اطفال در پاکستان برای سال 2024 شنبه گذشته با حضور نخست وزیر این کشور آغاز شد. بیش از 400 هزار نفر از ماموران بهداشت وظیفه مراجعه خانه به خانه در بیش از 140 شهر کوچک و بزرگ پاکستان را برعهده دارند.
منبع: ایرنا