نخست وزیر انگلیس از روابط نزدیک با چین دفاع کرد

نخست وزیر انگلیس از روابط نزدیک با چین دفاع کرد
خلاصه اخبار

نخست وزیر انگلیس از تلاش برای داشتن روابط نزدیکتر با چین آن هم در میانه یکسری تنش‌ها بر سر یک جاسوس چینی دفاع کرد که با تعدادی از مقام‌های ارشد انگلیس ارتباط داشت.

به گزارش ایسنا، کر استارمر، نخست وزیر انگلیس گفت معتقد است که همکاری با چین از اهمیت برخوردار است و بابت این پیشرفت در ارتباطات بین دو کشور بسیار خشنود است.

به نوشته روزنامه تلگراف، وی در جریان سفر به نروژ و امضای یک توافق جدید انرژی با این کشور همچنین درباره نزدیکتر شدن روابط با چین استدلال کرد: «بهتر است که همکاری داشته باشیم، به چالش بکشیم تا اینکه کنار بمانیم.»

این اظهارات پس از آن مطرح شده که مشخص شد شاهزاده اندرو با یک جاسوس چینی که توسط ام.آی5 مورد بازجویی قرار دارد، روابط بسیار نزدیک تجاری برقرار کرده بود.

روز جمعه و در پی افشای این روابط نزدیک تجاری، دفتر شاهزاده اندرو اعلام کرد که وی تمامی قراردادها با این شخص را لغو کرده است. همچنین شاهزاده اندرو از طریق کانال‌های رسمی با این شخص دیدار کرده است.

این فرد که «یانگ تنگبو» نام دارد همچنین با دیوید کامرون و ترزا می، نخست وزیران سابق نیز به صورت جداگانه دیدار داشت.

استارمر در پاسخ به اینکه آیا داشتن روابط نزدیکتر با چین با توجه به نگرانی‌ها درباره این جاسوس، هوشمندانه است یا خیر گفت: «درگیر شدن بسیار مهم است. در حالیکه در صورت لزوم به چالش کشیدن ضروری است، مشارکت و مقابله با مسائل به جای منفعل ماندن سودمندتر است. همکاری ضروری است، به ویژه در موضوعاتی مانند تغییرات آب و هوایی که نیاز به تلاش جمعی دارد. برای همین، من از این همکاری و پیشرفتی که به دست آوردیم، خشنودم.»

استارمر با شی جین‌پینگ، رئیس جمهور چین در نشست گروه 7 در برزیل ماه گذشته دیداری داشت و گفته بود که می‌خواهد روابط جدی با پکن داشته باشد. وی همچنین حجم اقتصاد چین و موقعیت آن را به عنوان یک شریک تجاری بزرگ برجسته کرده بود.

یکسری از قانونگذاران ارشد انگلیسی هشدار داده‌اند که رسوایی جاسوسی، تنها «راس قله کوه یخ» مداخلات چین در امور انگلیس است.

یکی از وزرای سابق حزب محافظه کار انگلیس مدعی شد حزب کمونیست چین «به دنبال اعمال نفوذ» در کشور است و از دولت خواست تا فهرستی از عوامل دولت متخاصم را معرفی کند.

«ایان دانکن اسمیت»، رهبر سابق حزب محافظه کار که توسط پکن تحریم شده است، گفت که چین یک «تهدید بسیار واضح» است.

رویکرد حزب حاکم کارگر انگلیس در قبال چین بسیار گرمتر از دولت محافظه‌کار قبلی است. سال گذشته ریشی سوناک، نخست وزیر وقت انگلیس، چین را «بزرگترین چالش عصر ما» توصیف کرده بود اما با وجود فشارها از سوی نمایندگان، رسما پکن را «تهدید» ندانست.

منبع: ایسنا

دیدگاه شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *