تلنگر تتر و درهم به قیمت دلار؛ بازار ارز در نقطه تصمیم گیری/ فرمان ایست بازارساز به اسکناس آمریکایی؟/ پیش‌بینی قیمت دلار امروز 6 آذر 1403

تلنگر تتر و درهم به قیمت دلار؛ بازار ارز در نقطه تصمیم گیری/ فرمان ایست بازارساز به اسکناس آمریکایی؟/ پیش‌بینی قیمت دلار امروز 6 آذر 1403
خلاصه اخبار

اقتصادنیوز: معامله گران معتقدند بازار ارز در جریان معاملات امروز فارغ از سیگنال های سیاسی، چشم به نوسانات قیمت درهم امارات و تتر دوخته است.

عکس: اقتصادنیوز/ دانیال شایگان

به گزارش اقتصادنیوز، بازار ارز در حالی معاملات امروز را آغاز می‌کند که روز یکشنبه، با نوسانات و تغییرات قابل‌توجهی همراه بود؛ روندی که در پی آن قیمت دلار هرات با گپ مثبت بازگشایی شد و در ادامه با نوسانات ناشی از رشد قیمت درهم، وارد کانال جدید شد اما نتوانست در این کانال تثبیت دهد و در پایان معاملات در دامنه 60 هزار تومان عقب نشست.

بنا به گفته تحلیلگران بازارهای مالی، توافق‌نامه ایران با گروه مبارزه با پول‌شویی اوراسیا و احتمال ازسرگیری مذاکرات هسته‌ای ژنو، انتظارات منفی بازار را کاهش داد. همچنین، احتمال آتش‌بس میان لبنان و اسرائیل، فضای روانی بازار را متعادل‌تر کرد.

به عقیده این گروه، بازارساز نیز در پی نزدیک شدن دلار به سقف‌های تاریخی، اقدامات کنترلی را برای مهار قیمت‌ها به کار گرفت. با این حال، در روز دوشنبه قیمت دلار دوباره نوسان مثبت به ثبت رساند و وارد کانال بالاتر شد. زیرا سیگنال‌های مثبت سیاسی همچنان به قوت خود باقی ماندند و خبر منفی جدیدی بر بازار اثر نگذاشت. این روند صعودی آرام دلار در معاملات نقدی روز دوشنبه را می‌توان ناشی از افزایش تقاضا در سطح قیمتی جذاب برای خرید دانست.

با این حال، قیمت دلار آزاد در تهران معاملات دوشنبه را با گپ مثبت نسبت به معاملات روزانه خود در روز یکشنبه آغاز کرد و با نوسان مثبت یک کانال بالاتر رفت. نوسانات تتر نیز تاثیر عمده‌ای بر معاملات ارز داشت. براساس بررسی اقتصادنیوز، حباب تتر که روز گذشته کاهش یافته بود، با افزایش به بالای 800 تومان بازگشت که نشانه‌ای از افزایش تقاضای این رمزارز در بازار بود.

درهم امارات نیز نوساناتی مشابه دلار داشت و قیمت آن با گپ منفی آغاز شد، اما در ادامه به کانال 19 هزار تومان وارد شد و در نهایت به 19 هزار و 20 تومان رسید. درهم نقش کلیدی در جهت‌دهی انتظارات بازار ارز ایفا کرد و حباب آن نیز به محدوده 450 تومان کاهش یافت.

از سوی دیگر، بازار ارز رسمی نیز روندی افزایشی را تجربه کرد و براساس اعلام مرکز مبادله ایران، قیمت دلار رسمی به 53 هزار و 87 تومان رسید و نرخ حواله دلار نیما نیز با صعود به 51 هزار و 641 تومان معامله شد. نرخ یورو رسمی نیز با افزایش به 55 هزار و 193 تومان رسید.

سخنان محمدرضا فرزین، رئیس بانک مرکزی درباره بازار رمزارزها نیز در روز دوشنبه مورد توجه قرار گرفت. فرزین با اشاره به 218 کارگزار مبادله رمزارز در کشور و تراکنش‌های ماهانه 35 همت، «از اثرات این بازار بر ثبات مالی» خبر داد. ا

به گزارش اقتصادنیوز، افزایش تقاضای تتر در روز دوشنبه، -به‌عنوان ارز واسط در معاملات رمزارزها-، نه‌تنها نوسانات دلار را تشدید کرد، بلکه توجه معامله‌گران ارزی را نیز به خود جلب کرد.

تتر که به‌عنوان واسط اصلی معاملات رمزارزی شناخته می‌شود، به دلیل رشد تقاضا در بازار رمزارزها، بر نوسانات بازار ارز داخلی نیز تاثیرگذار شده است. سهولت استفاده از رمزارزها و جذابیت آن‌ها برای نوسان‌گیران ارزی، موجب افزایش نقش تتر در بازار ارز شده است.

با این همه،‌ براساس پیگیری اقتصادنیوز از معامله‌گران فنی، قیمت درهم امارات در کوتاه‌مدت در محدوده‌های حساس قیمتی نوسان خواهد داد و در حال حاضر، سطح حمایتی مهم در حوالی 18 هزار و 400 تومان قرار دارد و اگر قیمت درهم از این سطح پایین‌تر برود، احتمال کاهش بیشتر تا 18 هزار و 200 تومان وجود دارد. از سوی دیگر، سطح مقاومتی کلیدی درهم نیز در 19 هزار تومان قرار دارد و عبور از این سطح می‌تواند قیمت درهم را به 19 هزار و 300 تومان یا بالاتر برساند.

تحلیل‌گران بر این باورند که نوسانات درهم امارات همچنان تحت تاثیر تغییرات قیمت دلار، اخبار اقتصادی و تحولات بین‌المللی خواهد بود، به ویژه روند مذاکرات هسته‌ای ایران و وضعیت سیاسی منطقه‌ای می‌تواند بر چشم‌انداز قیمت درهم اثرگذار باشد.

فعالان بازار ارز نیز بر این باورند که قیمت دلار به کریدور هفتم خواهد رسید و در آن محدوده حرکت خواهد کرد.

منبع: اقتصاد نیوز

دیدگاه شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *