رژیم صهیونیستی اعراب سرزمینهای اشغالی منتقد جنگ غزه را سرکوب میکند
رژیم صهیونیستی، شهروندان عرب سرزمینهای اشغالی را که علیه جنگ غزه حرف میزنند سرکوب میکند که این مساله باعث شده تا خیلی از این افراد از بیم حبس یا منزوی شدن از جامعه، خود را سانسور کنند و برخی دیگر هم به دنبال راههای دیگری برای ابراز مخالفت خود بگردند.
به گزارش ایسنا، یکی از این مخالفان به نام «احمد خلیفه» که وکیل و از اعضای شورای شهر در اراضی اشغالی است بابت انتقادهایش از جنگ غزه 3 ماه را در زندان و 6 ماه را در حبس خانگی به سر برد.
به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، از آغاز جنگ غزه بیش از 400 شهروند عرب اسرائیلی از سوی پلیس رژیم صهیونیستی بابت اقدامات «تحریک آمیز» یا «تحریک خشونت» مورد بازجویی قرار گرفتهاند.
به گفته یک گروه حقوقی به نام «عدالت» بیش از نیمی از آنهایی که مورد بازجویی قرار گرفتند، به صورت کیفری بازداشت شدند.
احمد خلیفه در شهر «ام الفحم» دومین شهر بزرگ عربهای اسرائیلی در نزدیک حیفا زندگی میکند و درباره سرکوب مخالفان جنگ غزه توسط رژیم صهیونیستی میگوید: «اسرائیل واضح گفته که ما را بیشتر به عنوان دشمن میبیند تا شهروند.»
رژیم صهیونیستی تقریبا 2 میلیون شهروند عرب دارد که خانوادههایشان در داخل مرزهای سال 1948 باقی ماندند. در میان آنها مسلمانان و مسیحیان هستند و روابط خانوادگی و فرهنگی را با غزه و کرانه باختری که اسرائیل در سال 1967 تصرف کرد، حفظ کردهاند.
رژیم صهیونیستی مدعی است، شهروندان عرب از حقوق برابر، از جمله حق رای، برخوردار هستند و در بسیاری از مشاغل به خوبی نمایندگی دارند. با این حال، این فلسطینیها به طور گسترده در زمینههایی مانند مسکن و بازار کار مورد تبعیض قرار میگیرند.
سوابق گروه عدالت نشان میدهد که مقامات رژیم صهیونیستی در طول جنگ غزه بیشتر از مجموع پنج سال گذشته پروندههای تحریک علیه شهروندان عرب فلسطینی به جریان انداختهاند.
مقامات این رژیم نگفتهاند که چه تعداد از پروندهها به محکومیت و حبس ختم شده است. وزارت دادگستری این رژیم نیز اعلام کرده که آماری از این محکومیتها در اختیار ندارد.
فعالان و ناظران حقوق بشر میگویند، شهروندان عرب که در فضای مجازی مطالبی علیه جنگ غزه منتشر میکنند یا به راهپیماییهایی علیه این جنگ دست میزنند، علاوه بر متهم شدن به عنوان جنایتکار، شغل خود را از دست دادهاند، از مدارس تعلیق شدهاند و با بازجوییهای پلیس مواجه شدهاند و اینها همگی بر زندگی و آینده آنها تاثیری جدی میگذارد.
«امیه جبارین» که پسرش بابت حضور در راهپیمایی ضد جنگ به 8 ماه حبس محکوم شد، درباره سرکوب از سوی رژیم صهیونیستی میگوید: «هرکسی که تلاش کند تا علیه این جنگ حرف بزند، زندانی میشود، در کارش مورد تهدید و ارعاب قرار میگیرد و از مدرسه و تحصیل باز میماند. مردم همگی از اینکه به این جنگ نه بگویند، در هراسند.»
اوایل ماه جاری میلادی صدها نفر از شهروندان فلسطینی ساکن در اراضی اشغالی که مخالف جنگ غزه هستند، با به دست گرفتن بنرهایی و شعار دادن در خیابانهای شهر امالفحم حاضر شدند. این بزرگترین راهپیمایی اعتراضی به جنگ غزه از 7 اکتبر در اراضی اشغالی بود. این راهپیمایی با حضور گسترده نیروهای امنیتی رژیم صهیونیستی برگزار شد.
هلیکوپترها روی سر مردم بودند و پلیس با انواع سلاح و گاز اشک آور در کنار جمعیت معترض حرکت میکرد و در نهایت این راهپیمایی بعد از 2 ساعت متفرق شد.
اندکی پس از 7 اکتبر، دولت راست افراطی رژیم صهیونیستی به سرعت اقدام به تقویت نیروی ضربتی کرد که شهروندان عرب فلسطینی را به دلیل پستهای آنلاین یا اعتراض به جنگ متهم به «حمایت از تروریسم» کرد.
«ندیم ناشف»، مدیر گروه حقوق دیجیتال 7amleh گفت که تقریبا در همان زمان، قانونگذاران رژیم صهیونیستی یک لایحه امنیتی را برای افزایش نظارت بر فعالیتهای آنلاین فلسطینیان در اراضی اشغالی اصلاح کردند و این اقدامات به مقامات قدرت بیشتری برای محدود کردن آزادی بیان و تشدید کمپینهای دستگیری داد.
این گروه ضربت به ریاست ایتامار بن گویر، وزیر امنیت داخلی رژیم صهیونیستی رهبری میشود که بر پلیس نظارت دارد. دفتر او اعلام کرده که نیروی ویژه بر هزاران پست و مطلب منتشر شده در فضای مجازی که حمایت از سازمانهای تروریستی را بیان میکنند، نظارت دارد و پلیس نیز صدها نفر از حامیان این گروهها را دستگیر کرده است.
دفتر بن گویر مدعی شده که آزادی بیان به معنای آزادی تحریک نیست که به امنیت عمومی خدشه وارد کند اما به گفته گروههای حقوق بشری، رژیم صهیونیستی معنای تحریک را به عقاید مشروعی تعمیم داده که هسته کلیدی در آزادی بیان هستند.
یکی از وکلای حقوق بشر در گروه حقوقی عدالت، گفت که شهروندان فلسطینی به خاطر چیزهای به ظاهر بی خطری مانند ارسال «میم» یک تانک تصرف شده اسرائیلی در غزه در یک چت خصوصی گروهی واتس اپ متهم شدهاند.
وی افزود، یک نفر دیگر به دلیل ارسال کلاژ عکسهای کودکان با شرح عربی و انگلیسی «وقتی ما کشته شدیم، مردم کجا بودند که انسانیت را صدا میکردند؟» دستگیر شده است.
گروه فعال فمینیستی «کایان» نیز اعلام کرد، بیش از 600 زن با خط تلفن این گروه تماس گرفتند چون در محل کار به دلیل مخالفت با جنگ صحبت میکردند یا فقط به آن اشاره داشتند و مورد تهدید قرار گرفتند.
منبع: ایسنا