آیا بیمه به داد دیابتی‌ها می‌رسد؟

آیا بیمه به داد دیابتی‌ها می‌رسد؟
خلاصه اخبار

«همکاری سازمان‌های بیمه‌گر و سازمان برنامه‌وبودجه جهت پوشش بیمه‌ای مناسب اقلام مورد نیاز در کنترل بیماری دیابت ضروری است.» این خواسته‌ای است که در دومین همایش سالانه «بررسی چالش‌ها و راهکارهای مدیریت دیابت در ایران» مطرح شد و رئیس امور سلامت و رفاه اجتماعی سازمان برنامه‌وبودجه، مقابل دیدگان حدود ۲۰۰ نفر از پزشکان و متخصصان این حوزه قول مساعد همکاری دادند.

پنج‌شنبه 24 آبان 1403 به مناسبت روز جهانی دیابت، دومین همایش سالانه بررسی «چالش‌ها و راهکارهای مدیریت دیابت در ایران» به همت انجمن دیابت گابریک برگزار شد. یکی از چالش‌های موردبحث در این همایش وضعیت و مشکلات افراد مبتلابه دیابت نوع یک بود. در حال حاضر حدود 100هزار نفر مبتلابه دیابت نوع یک در ایران تخمین زده می‌شود که تاکنون مشکلات این جامعه به‌خوبی دیده نشده و از دیدگان تصمیم‌گیران مغفول مانده است. این جامعه صدهزار نفری به‌صورت مداوم نیازمند تجهیزات پایش قند خون ازجمله نوار تست قند خون، سنسورهای پایش مداوم، پمپ‌های انسولین نسل جدید و قابل اتصال به سنسورهای پایش مداوم هستند. در کنار این تجهیزات، امکان بهره‌مندی از داروهای تزریقی باکیفیت و قیمت مناسب برای افزایش کیفیت زندگی حیاتی و ضروری است.

این در حالی است که به علت افزایش هزینه‌های سرسام‌آور جاری این افراد و خانواده‌های آنها، استفاده از این تجهیزات بسیار کم بوده یا بی‌اهمیت تلقی می‌شود. استفاده نکردن منظم از تجهیزات پایش قند خون و کنترل نکردن بهینه دیابت درنهایت باعث بروز عوارض زودهنگام و کاهش کیفیت و امید به زندگی می‌شود. هزینه‌هایی که عوارض دیابت بر عهده دولت و بیمه‌ها دارد به‌مراتب بسیار بیشتر از هزینه‌های کنونی است که یک خانواده باید بپردازد.بنابراین همکاری سازمان‌های بیمه‌گر و سازمان برنامه‌وبودجه جهت پوشش بیمه‌ای مناسب این اقلام ضروری است. در دومین همایش سالانه «بررسی چالش‌ها و راهکارهای مدیریت دیابت در ایران» این خواسته مهم مطرح شد و پیکانپور، رئیس امور سلامت و رفاه اجتماعی سازمان برنامه‌وبودجه، مقابل دیدگان حدود 200 نفر از پزشکان و متخصصان این حوزه قول مساعد همکاری دادند. همچنین پیشنهاد دادند، انجمن دیابت گابریک با همکاری سایر انجمن‌های مردمی، بسته خدماتی برای این جامعه هدف را پس از بحث‌های کارشناسی تهیه و در راستای سیاست‌سازی به مسوولان مربوط پیشنهاد کند.

انجمن دیابت گابریک سرفصل‌های زیر را پیشنهاد خواهد داد:

پوشش بیمه‌ای مناسب برای تجهیزات پزشکی و داروهای به‌روز جهانی با کاهش قابل‌توجه فرانشیز بیمار و عدم افزایش فرانشیز با تغییر نرخ ارز

رفع تبعیض‌های اشتغال جامعه دیابتی نوع یک، با ایجاد راهکارهایی مانند معافیت از پرداخت حق بیمه کارفرما برای استخدام افراد مبتلابه دیابت نوع یک یا مادر و پدرهایی که فرزند مبتلابه دیابت نوع یک دارند و نیز امکان اشتغال در سازمان‌های دولتی و بانک‌ها بدون در نظر گرفتن دیابت نوع یک

 کاهش مالیات حقوق پرداختی افراد مبتلابه دیابت نوع یک یا مادر و پدرهایی که فرزند مبتلابه دیابت نوع یک دارند‌(این کاهش برای افراد مبتلابه دیابت نوع یک و یک بیمار دیگر مانند سلیاک یا خانواده‌هایی با بیش از یک نفر مبتلابه دیابت، بیشتر خواهد بود)

حال باید دید که این وعده‌ها در روزهای آینده محقق خواهد شد و دیابتی‌ها از رنج نادیده گرفته شدن نجات پیدا می‌کنند؟

منبع: دنیای اقتصاد

دیدگاه شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *