قانونگذار آمریکایی: بایدن مرتکب جنگ غیرقانونی شده و باید استیضاح شود
نماینده کنگره آمریکا با بیان اینکه جو بایدن قانون اساسی آمریکا را نقض کرده است، تاکید کرد که او باید به دلیل اجازه دادن به اوکراین برای شلیک موشکهای دوربرد آمریکا به روسیه استیضاح شود.
به گزارش ایسنا، چندین رسانه آمریکایی گزارش دادند که «جو بایدن» رئیسجمهور آمریکا محدودیتهای استفاده کییف از موشکهای تامینشده توسط آمریکا را لغو کرده است. در حالی که کاخ سفید رسما این خبر را تایید یا تکذیب نکرده است، بامداد روز سهشنبه رگبار موشکی منطقه بریانسک روسیه را هدف گرفت.
در همین رابطه «توماس مسی» جمهوریخواه آمریکایی اهل کنتاکی در شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) نوشت: «بایدن با اجازه دادن به کییف برای استفاده از موشکهای دوربرد برای حمله به داخل روسیه، مرتکب یک جنگ غیرقانونی که مغایر با قانون اساسی است، میشود که جان همه شهروندان ایالات متحده را به خطر میاندازد.»
وی افزود: «این یک جرم قابل استیضاح است، اما واقعیت این است که او دستنشانده یک دولت عمیق است.»
توماس مسی از سال 2012 در مجلس نمایندگان ایالات متحده خدمت کرده و در آخرین انتخابات هم بهراحتی پیروز شد. اصرار او بر لزوم اجرای قانون اساسی، اغلب او را هم با دموکراتها و هم با حزب خودش در تضاد قرار داده است.
بر اساس قانون اساسی آمریکا، تنها کنگره قدرت شروع جنگ را دارد. با این حال آخرین باری که این اتفاق افتاد در سال 1942 بود. از سال 1991، کنگره آمریکا سه مجوز برای استفاده از نیروی نظامی تصویب کرده است؛ 2 بار مقابل عراق و یک بار مقابل القاعده. این مجوز که القاعده را هدف قرار داده است، برای توجیه تهاجم سال 2001 به افغانستان و همچنین مداخلات بعدی در سوریه، سومالی، یمن و جاهای دیگر گسترش یافته است.
به گفته مقامات ناشناس که با رسانهها صحبت کردند، مجوز ایالات متحده «بیشتر» برای منطقه کورسک روسیه، که اوکراین در ماه اوت به آن حمله کرد، اعمال میشود. این تصمیم به دلیل ادعای اوکراینی مبنی بر اعزام 10000 سرباز کرهشمالی به کورسک برای کمک به نیروهای روسی انجام شده است.
به گزارش راشا تودی، ایالات متحده و متحدانش از سال 2022 محدودیتهای خاصی را برای استفاده از تسلیحاتی که در اختیار کییف قرار دادند، اعمال کرده بودند تا انکار قابل قبولی در مورد عدم دخالتشان در درگیری با روسیه داشته باشند.
«ولادیمیر پوتین» رئیسجمهور روسیه گفته است که استفاده از موشکهای دوربرد ماهیت درگیری را تغییر میدهد و ناتو را به مشارکت مستقیم در خصومتها تبدیل میکند. مسکو همچنین دکترین هستهای خود را به گونهای مورد تجدیدنظر قرار است که حملات متعارف توسط نیروهای نیابتی را در بر بگیرد.
منبع: ایسنا