احزاب نتوانستند مردم را دنبالهرو خود کنند/احزاب نقشآفرین، صرفا در ایام انتخابات فعال نیستند
نایب رئیس سابق کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها در مجلس شورای اسلامی، تاکید کرد: احزاب زمانی می توانند نقش آفرینی موثری داشته باشند که صرفا در ایام انتخابات کرکره خود را بالا ندهند بلکه در طول سال فعال بوده و برنامه محور و ایده پرداز باشند.
محمدحسن آصفری در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به نقش احزاب در کار آمدسازی نظام اجرایی و سیاسی کشور، بیان کرد: احزاب نقش تاثیرگذار و مهمی در پیشرفت اهداف و برنامه های دولت دارند. احزاب می توانند در جهت کمک برای مشارکت مردم نقش آفرینی کنند. اگر احزاب به درستی عمل کنند، میتوانند مردم را همواره در صحنه نگه دارند و به پیشرفت اهداف دولتمردان کمک کنند. در ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی تنها یک حزب در کشور شکل گرفت که متاسفانه بنا به دلایلی این حزب نیز منحل شد.
احزاب باید برای دولت ها و مجالسی که حامی آن هستند، برنامه داشته باشند
وی اظهار کرد: همواره در انتخابات مختلف احزاب صرفا با معرفی کاندیداهای خود یکسری افراد را به قدرت رسانده و به آنان کمک می کنند تا به قدرت برسند سپس به کنار می روند. همین که احزاب توانستند کرسی را در مجلس یا دولت ها بدست آورند، خیلی ایده پردازی و برنامه برای ادامه راه نداشته اند. هر کدام از احزاب چه اصولگرا و چه اصلاح طلب در طول این سال ها برنامه ای در حوزه اقتصادی، عمران، سیاست خارجی و یا مسائل فرهنگی و اجتماعی برای دولت ها و مجلس که کرسی های آن را بدست آورده اند، ارائه نکرده اند.
نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: احزاب قبل از انتخابات کرکره خود را بالا می دهند بعد که انتخابات به پایان رسید و قدرت کسب کردند، کرکره خود را پایین داده و خیلی به دنبال مطالبه گری نیستند؛ در حالی که اگر احزاب برای نماینده یا دولتی که روی کار می آورند، برنامه داشته باشند، میتوانند مطالبه گر بوده و مردم در واقع به برنامهها و اهداف حزبی رای می دهند و دیگر شعارهایی که امکان اجرایی شدن ندارند، معنایی در بین مردم نخواهد داشت.
احزاب باید با نگاه ملی فعالیت داشته باشند نه برای کسب منافع شخصی
وی تاکید کرد: احزاب زمانی می توانند موثر واقع شوند که صرفا در ایام انتخابات فعال نشوند، بلکه در طول سال ها فعال بوده و برنامه داشته باشند. احزاب باید در برابر برنامه های خود دولت ها و مجالس را پاسخگو کنند. احزاب باید خود برای دولت ها و مجالس ایده پردازی کنند. علت اینکه تا به امروز احزاب نتواسنتد در ایران به خوبی فعالیت کنند، علی رغم اینکه ما قانون احزاب، کمیسیون ماده 10 احزاب و زیرساخت های لازم برای فعالیت احزاب را داریم حتی بعضا بودجه نیز دریافت می کنند، این است که افراد شاخص در احزاب به محض اینکه حزب آنان به قدرت می رسد پستی را برای خود گرفته و دیگر کرکره حزب را پایین می کشند.
آصفری افزود: احزاب نتوانستند در کشور ما آنطور که باید مردم را دنباله رو خود کنند. چراکه برنامه محور و ایده پرداز نبودند. بنده معتقد هستم که حزب را نباید صرفا برای منافع شخصی دنبال کرد. احزاب باید برای اهداف کلان کشور و مردم فعالیت داشته باشند. تا زمانی که اینگونه باشد خیلی نمی توانیم به احزاب امیدوار باشیم. از نگاه بنده با توجه به اینکه این دولت شعار وفاق ملی را سر داده است، می تواند از احزاب استفاده کند. این دولت می تواند با این نگاه از برنامه های تمامی احزاب در حوزه های مختلف استفاده کند. اما اگر صرفا دولت بخواهد با دادن پست و امتیاز برای جایگاه احزاب اقدام کند نمی تواند خیلی منجر به کارآمدی و ایده پردازی و برنامه محوری احزاب در سطح کشور شود.
منبع: ایسنا