منابع آگاه: چشم‌اندازی برای آتش‌بس در لبنان در سال جاری دیده نمی‌شود

منابع آگاه: چشم‌اندازی برای آتش‌بس در لبنان در سال جاری دیده نمی‌شود
خلاصه اخبار

منابع آگاه به مذاکرات آتش‌بس در لبنان اعلام کردند، فرانسوی‌ها اعلام کرده‌اند که تا قبل از پایان سال جاری میلادی آتش‌بس در لبنان برقرار نمی‌شود.

به گزارش ایسنا، منابع آگاه به مذاکرات آتش‌بس در لبنان به روزنامه «الاخبار» اعلام کرد که بحث‌ و گفت‌وگوها درباره آتش‌بس ادامه دارد اما با استناد بر تجربه‌ای که دو طرف آمریکایی‌ و اسرائیلی‌ نشان داده‌اند، نمی‌توان درباره آن خوشبین بود؛ زیرا آمریکا و رژیم صهیونیستی شروطی را مطرح کرده‌اند که به هیچ وجه امکان ندارد لبنان آنها را بپذیرد و آنها قصد دارند لبنان را مسئول شکست مذاکرات معرفی کنند چرا که رژیم صهیونیستی خواهان تداوم جنگ تا ماه ژانویه است.

در همین رابطه، منابع دیپلماتیک نیز در جریان گفت‌وگو با این روزنامه تاکید کردند که فضای خارجی نیز درباره آتش‌بس در لبنان بدبینانه است؛ زیرا فرانسوی‌ها به وضوح اعلام کرده‌اند که تا قبل از پایان سال جاری چشم‌اندازی برای آتش‌بس در لبنان نمی‌بینند.

این در حالیست که پیشتر نبیه بری، رئیس پارلمان لبنان در اظهاراتی فضای حاکم بر مذاکرات آتش‌بس در این کشور را «مثبت» ارزیابی کرد.

منابع نزدیک به نبیه بری به روزنامه الجمهوریه اعلام کردند: موضع بری درخصوص پایبندی به اجرای کامل قطعنامه 1701 و عدم پذیرش پروژه‌ها یا پیشنهادهای خارج از آنچه با «آموس هوکشتاین» فرستاده آمریکا توافق شده، جدی و ثابت است.

این منابع همچنین تاکید کردند: این موضع ثابت است و تحت هیچ شرایطی قابل تغییر نیست و بر اساس این موضع، بری در حال ارتباط با طرف‌های مختلف برای دستیابی به توافق است و «لیزا جانسون» سفیر آمریکا در بیروت روز گذشته این موضع را از نبیه بری شنید و اکنون توپ در زمین آنهاست.

وزیر امور خارجه لبنان هم گفت: هر پیشنهادی برای حل مناقشه باید بر اساس احترام به حاکمیت لبنان و مرزهای بین‌المللی آن و قطعنامه 1701 باشد.

این در حالی است که رسانه‌های صهیونیستی با انتشار محتوای پیشنهاد مذکور گزارش کردند پیشنهاد آتش‌بس بین لبنان و رژیم صهیونیستی شامل اذعان هر 2 طرف به اهمیت اجرای قطعنامه 1701 است. این پیشنهاد، به هر 2 طرف حق می‌دهد در صورت لزوم از خود «دفاع» کنند.

در این پیشنهاد آمده است که پس از توافق آتش‌بس، ارتش رژیم اشغالگر ظرف هفت روز از جنوب لبنان خارج و ارتش لبنان جایگزین آن می‌شود و آمریکا و کشور دیگری بر این روند خروج نظارت خواهند کرد. براساس این پیشنهاد، هرگونه فروش سلاح به لبنان یا تولید آن در داخل آن تحت نظارت دولت لبنان خواهد بود و ظرف 60 روز پس از امضای توافق آتش‌بس، لبنان باید هر گروه نظامی غیر رسمی در جنوب لبنان را خلع سلاح کند و بر از بین بردن تاسیسات غیر رسمی تولید سلاح نظارت داشته باشد.

بررسی‌های اولیه درباره پیش‌نویس توافق آتش‌بس میان رژیم صهیونیستی و لبنان که روز پنجشنبه توسط سفیر آمریکا در بیروت به رئیس پارلمان این کشور تحویل داده شد، نشان می‌دهد این پیش‌نویس در واقع نتیحه تفاهم یکجانبه آمریکایی – صهیونیستی است و به نوعی اخاذی از لبنان است که یا باید این پیش‌نویس را بپذیرد و یا اینکه در ماه‌های آینده منتظر تشدید حملات از سوی رژیم صهیونیستی باشد.

منبع: ایسنا

دیدگاه شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *