توافق تجاری کانادا و اندونزی؛ تمایل اتاوا به همکاری هسته‌ای با آسه‌آن

توافق تجاری کانادا و اندونزی؛ تمایل اتاوا به همکاری هسته‌ای با آسه‌آن
خلاصه اخبار

تهران- ایرنا- همزمان با پایان مذاکرات کانادا و اندونزی برای دستیابی به توافق تجاری بین دو کشور، اتاوا همکاری با سران اتحادیه کشورهای جنوب شرق آسیا (آسه‌آن) در زمینه انرژی هسته‌ای را پیشنهاد کرد.

به گزارش ایرنا به نقل از شبکه سی‌بی‌سی، جاستین ترودو نخست وزیر کانادا و پرابوو سوبیانتو رئیس جمهور اندونزی روز جمعه به وقت محلی در حاشیه اجلاس «همکاری‌های اقتصادی آسیا پاسیفیک» (APEC) در پرو دیداری دوجانبه داشتند.

این دو کشور پایان مذاکرات تجاری را اعلام کردند که باید به امضای قرارداد جدید اتاوا با چهارمین کشور پرجمعیت جهان در سال آینده منجر شود. همچنین کانادا پیشنهاد همکاری با سران آسه‌آن در زمینه انرژی هسته‌ای را داده است.

سوبیانتو با اعلام پایان موفق مذاکرات تجاری با ترودو در روز جمعه، به شراکت با کانادا در زمینه‌هایی از جمله ماهیگیری گرفته تا هوش مصنوعی، اشاره کرد. او گفت که این توافق باید تجارت دیجیتال و انرژی‌های تجدیدپذیر را پیش ببرد.

اندونزی با جمعیت 280 میلیون نفر اقتصاد رو به رشد دارد که بخش بزرگی از آن را جوانان تشکیل می‌دهند. این کشور در تلاش است تا از انتشار کربن بکاهد چرا که در حال حاضر تنوع زیستی آن در معرض خطر است.

روز سه‌شنبه، ترودو به روسای شرکت‌های حضر در این اجلاس گفت که کانادا به دنبال شریک شدن با آسیای جنوب شرقی در زمینه انرژی هسته‌ای است، به‌ویژه در شرایطی که کشورهای منطقه نگرانی‌هایی را در مورد مقادیر زیاد انرژی مورد نیاز برای تقویت هوش مصنوعی دارند.

به نوشته شبکه سی‌بی‌سی، این اقدامات نشان‌دهنده تعهد به چندجانبه‌گرایی است، درحالیکه انتخاب مجدد دونالد ترامپ رئیس جمهور منتخب در ایالات متحده نگرانی‌ها را در مورد تنش‌های بیشتر در همکاری‌های جهانی در زمینه تجارت و محیط زیست افزایش می‌دهد.

بازگشت ترامپ به کاخ سفید مذاکرات گروه «همکاری‌های اقتصادی آسیا پاسیفیک»، که هدف آن بهبود تجارت بین کشورهای حاشیه اقیانوس آرام است را نیز تحت تاثیر قرار داد.

ترامپ در اولین دوره ریاست جمهوری خود از بسیاری از توافق‌های چند جانبه، از جمله توافقنامه آب و هوایی پاریس و «توافقنامه جامع و پیشرو برای مشارکت ترانس پاسیفیک» (CPTPP) خارج شد. نیمی از کشورهای «همکاری‌های اقتصادی آسیا پاسیفیک» عضو این توافقنامه جامع هستند.

ترامپ همچنین وعده داده است که حداقل 10 درصد مالیات بر واردات کالا به ایالات متحده وضع کند که این امر باعث نگرانی شدید شرکای تجاری آمریکا شده و موضوع مکرر بحث در نشست لیما بوده است.

منبع: ایرنا

دیدگاه شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *