لزوم سرمایه‌ گذاری در حوزه ایمنی راه‌ ها و تسهیل تردد

لزوم سرمایه‌ گذاری در حوزه ایمنی راه‌ ها و تسهیل تردد
خلاصه اخبار

بی‌تردید تامین ایمنی راه‌ها و رفع نقاط حادثه‌خیز درکنار اختصاص بودجه کافی برای تجهیز پلیس‌ راهور به امکانات بروز می‌تواند در کاهش تصادفات رانندگی در کشور کمک کند. در ادامه این موضوع را بررسی می‌کنیم.

تخصیص بودجه کافی برای تجهیز پلیس‌ راهور با تجهیزات مدرن

رئیس پلیس‌راهور فراجا با اشاره به تخصیص بودجه کافی برای تجهیز پلیس‌راهور گفت: باتوجه به افزایش روزافزون تعداد خودروها و ترافیک در کشور، سرمایه‌گذاری در حوزه ایمنی راه‌ها و تسهیل تردد، امری ضروری و اجتناب‌ناپذیر است.

سردار تیمور حسینی درباره ارتقای ایمنی و تسهیل تردد در کشور با توجه به اینکه بررسی کلیات بودجه در مجلس به پایان رسیده و در روزهای آینده بررسی جزئیات آغاز خواهد شد، گفت: پلیس‌راهور فراجا متولی اصلی نظارت بر ترافیک و اعمال قوانین راهنمایی و رانندگی است؛ از همین رو ضمن تقدیر از تلاش‌های دولت در جهت بهبود زیرساخت‌های حمل‌ونقل، توجه بیشتر به ارتقای ایمنی و روان‌سازی ترافیک کشور ضرورت دارد.

وی درباره تخصیص بودجه کافی برای تجهیز پلیس‌راهور بیان کرد: تخصیص بودجه کافی برای تجهیز پلیس‌راهور باعث تامین تجهیزات مدرن کنترل سرعت، تشخیص تخلفات رانندگی و نظارت تصویری در جاده‌ها و معابر شهری، تجهیز خودروهای گشت پلیس‌راهور به ابزارهای ارتباطی پیشرفته و امکانات امداد و نجات خواهد شد. همچنین تامین بودجه کافی برای آموزش مستمر نیروهای پلیس‌راهور در زمینه‌های مختلف ایمنی راه‌ها و برخورد با تخلفات رانندگی از این طریق انجام خواهد شد.

رئیس پلیس‌راهور فراجا با اشاره به توسعه زیرساخت‌های حمل‌ونقل عمومی گفت: حمایت از توسعه ناوگان حمل‌ونقل عمومی (اتوبوس، مترو، قطار) در شهرهای بزرگ و کوچک، احداث و تعمیر ایستگاه‌های اتوبوس و مترو و بهبود کیفیت خدمات‌رسانی، تشویق مردم به استفاده از حمل‌ونقل عمومی از طریق کاهش تعرفه‌ها و ارائه تسهیلات نیز از مواردی هستند که باعث ارتقای ایمنی و روان‌سازی ترافیک در کشور خواهد شد.

سردار حسینی در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به اصلاح و بهسازی شبکه معابر و جاده‌ها، تصریح کرد: با توجه به اینکه دولت و مجلس درحال بررسی بودجه سال آینده هستند، اختصاص بودجه ویژه برای ایمن‌سازی نقاط حادثه‌خیز جاده‌ای، نصب علائم ایمنی استاندارد و روشنایی مناسب در جاده‌ها، تعریض و اصلاح هندسی جاده‌ها در نقاط پر تردد و اصلاح و بهسازی شبکه معابر و جاده ها ضرورت دارد.

وی همچنین با اشاره به فرهنگ رانندگی گفت: اجرای گسترده کمپین‌های آموزشی و اطلاع‌رسانی در زمینه ایمنی راه‌ها و قوانین رانندگی، همکاری با رسانه‌ها و سازمان‌های مردم‌نهاد برای ترویج فرهنگ رانندگی صحیح، تشدید نظارت بر آموزشگاه‌های رانندگی و ارتقای کیفیت آموزش قطعا در توسعه فرهنگ رانندگی موثر خواهد بود.

رئیس پلیس‌راهور فراجا درباره تسهیل فرایندهای صدور گواهینامه و معاینه‌فنی گفت: مکانیزه کردن فرآیندهای صدور گواهینامه و معاینه فنی و افزایش تعداد مراکز ارائه خدمات و کاهش زمان انتظار متقاضیان می تواند در ارتقای ایمنی و روان‌سازی ترافیک کشور موثر باشد.

سردار حسینی تصریح کرد: باتوجه به افزایش روزافزون تعداد خودروها و ترافیک در کشور، سرمایه‌گذاری در حوزه ایمنی راه‌ها و تسهیل تردد، امری ضروری و اجتناب‌ناپذیر است. پلیس‌راهور فراجا امیدوار است با حمایت دولت و همکاری سایر دستگاه‌های ذیربط، بتوانیم شاهد کاهش تصادفات و افزایش ایمنی در جاده‌های کشور باشیم.

7 همت برای اصلاح 475 نقطه حادثه‌خیز در کشور

در روزهای اخیر مجید صباغ، مدیرکل دفتر توسعه ایمنی راه‌های سازمان راهداری کشور نیز اعلام کرد از مجموع 887 نقطه حادثه‌خیز در کشور تاکنون 412 نقطه اصلاح شده و 475 نقطه دیگر همچنان در انتظار اقدامات لازم هستند. به طوری کلی این نقاط که به عنوان کانون‌های خطر در جاده‌ها شناخته می‌شوند، سال‌هاست که جان بسیاری از هموطنان را تهدید می‌کنند؛ تا جایی که آمار جانباختگان و مصدومان تصادفات طی 3 ماه ابتدایی سال 1403 نسبت‌به سال گذشته صعودی شده است. ازسوی‌دیگر سوالات زیادی در مورد محل هزینه‌کرد برای اصلاح این نقاط وجود دارد. در حقیقت این سوال مطرح می‌شود آیا این بودجه به‌طور موثر صرف بهبود زیرساخت‌ها، نصب علائم هشداردهنده یا ایجاد تغییرات در طراحی جاده‌ها شده است یا اینکه صرفا به اقدامات سطحی و کوتاه‌مدت محدود شده است؟

با وجود اینکه این نقاط از سال 1401 شناسایی شده‌اند جزئیاتی از آنها برای عموم مردم اعلام نشده است. در نتیجه برای آگاهی‌بخشی عموم جامعه با توجه به موضوع مهم تصادف که مستقیما با جان و اموال مردم ارتباط دارد، نیاز است تا مشخص شود که نقاط حادثه‌خیز در چه حدی از خطرآفرینی قرار دارند و اینکه کدام نقاط به‌طور خاص اصلاح شده‌اند و چه اقداماتی در این زمینه انجام شده است. در این میان آنچه در میان سخنان مدیرکل دفتر توسعه ایمنی راه‌های سازمان راهداری کشور بیش از هر موضوع دیگری اهمیت دارد، اعلام وی مبنی‌بر عدم تامین مالی اصلاح 475 نقطه حادثه‌خیز در کشور و نیاز به تامین 7 همت بودجه از سوی دولت است. این درحالی‌که مسئولان سازمان راهداری بارها و طی چند سال اخیر اعلام کرده‌اند در زمینه تجهیزات و نیروی انسانی متخصص برای نگهداری و توسعه ایمنی راه‌های کشور هیچ مشکل خاصی وجود ندارد و بیشترین چالش، تامین منابع مالی موردنیاز است.

آنها می‌گویند در دنیا برای نگهداری راه‌ها معادل 2 تا 6درصد ارزش آن‌ها بودجه سالانه در نظر می‌گیرند. همچنین برآوردهای سازمان راهداری در سال های گذشته نشان می‌دهد برای اینکه راه‌های کشور را در شکل نسبتا مناسبی نگهداری شوند، در طول سال دست‌کم به 70 تا 80 هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است که تامین آن از سوی دولت‌ها ممکن نیست و کمتر از 10درصد این رقم به این امر اختصاص داده می‌شود. به‌گفته کارشناسان اگر رقم یادشده به صورت کامل تخصیص پیدا کند، آن‌وقت می‌توان کیفیت و ایمنی جاده‌ها را بالاتر برد.

منبع: اخبار خودرو