سال آینده تفاوت جدی را در تعداد و پرداختی‌های پرستاران شاهد خواهیم بود

سال آینده تفاوت جدی را در تعداد و پرداختی‌های پرستاران شاهد خواهیم بود
خلاصه اخبار

ایسنا/مرکزی رئیس کمیته پرستاری کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی گفت: سال آینده، تعداد پرستاران و رقم اضافه کاری و فیش حقوقی آنها با امسال تفاوت جدی خواهد داشت.

سید محمد جمالیان، 17 آبان در مراسم گرامیداشت روز پرستار در اراک اظهار کرد: رئیس جمهور نگاه بسیار مثبتی نسبت به درمان مردم دارد و برآورده شدن مطالبات پرستاری، اهمیت و جایگاه بخش درمان را در نگاه دولت چهاردهم نشان می‌دهد.

وی افزود: جایگاه پرستاران به عنوان قشری که ساعت‌های طولانی همراه بیمار هستند و در کاهش آلام بیماران نقش ویژه‌ای دارند بر کسی پوشیده نیست ولی نبایستی از نقش سایر اعضای کادر درمان غافل شد و مطالبات تمامی کادر درمان پیگیری خواهد شد.

جمالیان با بیان اینکه مطالبات پرستاران در بعضی قسمت‌ها پاسخ داده شد، تصریح کرد: با مجوز جذبی که امسال صادر شد از بار کاری پرستاران و اضافه کاری‌ اجباری آنها کاسته خواهد شد. ما بایستی سالانه جذب 10 هزار پرستار داشته باشیم تا بتوانیم جای بازنشستگان را پر کنیم.

وی عنوان کرد: بحث ‌مهاجرت پرستاران به خارج از کشور جدی است ولی موضوع جدی‌تر بحث ترک کار پرستاران است. متاسفانه در سال گذشته 2500 نفر در کشور ترک کار کردند.

نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: رسیدگی به وضعیت پرستاران همت جمعی می‌طلبد که در حال حاضر وجود دارد.

جمالیان تصریح کرد: رقم اضافه کاری 25 تا 30 هزار تومانی پرستاران اصلا رقم قابل قبولی نبود. رقم جدید اضافه کاری فقط مختص پرستاران نیست و شامل تمام افرادی که تحت قانون ارتقای بهره وری بودند نیز شده است، به طوری که 170 هزار نفر در کل کشور از این فرمول جدید اضافه کاری بهره مند شدند.

وی ادامه داد: متاسفانه ضریب ترمیم حقوق سال گذشته در حکم حقوقی پرستاران وارد نشد و دنبال این هستیم برای کل کادر درمان حق ضریب حقوق افزایش پیدا کند و در حکم حقوقی وارد شود تا رضایتمندی ایجاد شود.

جمالیان ادامه داد: اینکه پرستار را به اجبار در اضافه کاری نگه داریم و یکسال بعد اندک مبلغ اضافه کاری وی را پرداخت کنیم به هیچ وجه قابل قبول نیست.

وی اضافه کرد: در بحث معوقات پرستاری، به صورت میانگین 12 ماه عقب بودیم ولی اکنون به 8 تا 10 ماه رسیده است. نزدیک به 8 همت به دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور تزریق شد که وقتی بین تمام دانشگاه‌ها تقسیم شود می‌بینیم که هیچ اثری ندارد و لازم است منابع بیشتری تزریق شود. اگر مطالبات در حوزه تامین اجتماعی به دانشگاه‌ها تزریق شود شاهد اتفاقات خوبی خواهیم بود.

جمالیان اظهار کرد: تمام کادر بهداشت و درمان و کارمندان بدانند مطالبات و درخواست‌های آنها به گوش مسئولین رسیده و مجلس و قوه‌ مجریه این اهتمام را دارند که حق کارمندان را ادا کنند. این قول را به کلیه کادر بهداشت و درمان می‌دهیم که مطالبات شما را به جد پیگیری خواهیم کرد. این وظیفه را در قبال بازنشستگان و تمام کارمندان داریم.

نماینده مردم اراک اضافه کرد: باید بپذیریم این روزها شرایط جهان، پایدار نیست و سایه خیلی از مخاطرات بالای سر خیلی از کشورهاست. انتظار می رود که مردم این موضوع را درک و صبوری کنند و مطمئن باشند سایر مطالبات تمام گروه‌ها پیگیری و انجام خواهد شد.

وی با تاکید بر اینکه دغدغه مردم برای مسئولین اهمیت دارد، تصریح کرد: سال جاری کسری بودجه فراوانی داشتیم و برای سال آینده نیز چالش‌های فراوانی در حوزه بودجه وجود دارد.

رئیس کمیته پرستاری کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی افزود: پرستاری حرفه‌ای است که اگر آمیخته به حس کمک به همنوع نباشد هیچوقت نمی‌توان آن را انجام داد و لازمه تحقق این مهم این است که پرستاران از خیلی از دغدغه‌های روزمره خود رها باشند.

وی اضافه کرد: با وجود اینکه منابع مالی محدود است، ولی مطمئن باشید سال آینده، تعداد پرستاران و رقم اضافه کاری و فیش حقوقی آنها با امسال تفاوت جدی خواهد داشت.

جمالیان با اشاره به توقف مازوت سوزی در نیروگاه شازند در روز گذشته اظهار کرد: اتفاق خوب دیروز ماحصل همکاری تیمی بود که در راس آن رئیس جمهور قرار داشت. تصمیم دیروز رئیس جمهور، یک تصمیم علمی، مدبرانه و شجاعانه بود. او جلوی مشاوره‌ها و پالس‌های منفی ایستاد و سلامت مردم را به همه چیز ترجیح داد.

 جمالیان با بیان اینکه همکاری خوبی بین مجمع نمایندگان و سازمان‌های مردم نهاد استان مرکزی وجود دارد گفت: سازمان‌های مردم نهاد یکسال تلاش کردند و صدای مردم اراک را به پایتخت رساندند. دیروز سران کشور اسم اراک را در کنار اصفهان و کرج و تهران آوردند و نا عدالتی که نسبت به مردم اراک شده بود برطرف شد.

نماینده مردم اراک تصریح کرد: نیروگاه‌های تهران و اصفهان سال‌ها مازوت نمی‌سوزاندند و این تنها مردم مظلوم اراک بودند که سلامتی شان به خطر افتاده بود. مردم استان و کشور در مدیریت مصرف انرژی طوری رفتار خواهند کرد که قطعی برق کم باشد.

منبع: ایسنا

دیدگاه شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *