چرایی «شکست فاجعهبار» هریس از زبان سناتور ارشد آمریکایی
سناتور یهودی شناختهشده آمریکایی برنی سندرز در واکنش به پیروزی دونالد ترامپ اعلام کرد که یکی از دلایل این شکست، تامین مالی حزب دموکرات از نسلکُشی اسرائیل در غزه است.
سندرز که پیش از این تلویحا گفته بود رقابت کامالا هریس و دونالد ترامپ را «انتخاب بین بد و بدتر» خوانده بود، بیانیهای درباره شکست حزب دموکرات صادر کرد.
نماینده ایالت مرمونت در سنای آمریکا در بیانیه نوشت: «جای شگفتی بزرگی نیست که طبقه کارگر حزب دموکرات را کنار گذاشته است چرا که این حزب مردم طبقه کارگر را رها کرده است. اول، طبقه کارگر سفیدپوست بود و الان طبقه کارگر لاتینتبار سیاهپوست هم اضافه شده است. در شرایطی که رهبران حزب دموکرات از وضع موجود دفاع میکند، مردم آمریکا عصبانی و خواهان تغییر هستند و حق با آنها است.»
در انتخابات روز سهشنبه، هریس رقابت را به ترامپ واگذار کرد و نامزد حزب جمهوریخواه توانست هم در آرای الکترال و هم آرای مردمی پیروز شود. در انتخابات مجلس سنا هم، حزب جمهوریخواه حائز اکثریت کرسیها شد.
به نوشته سندرز، «امروز، در حالی که افراد بسیار ثروتمند وضع فوقالعاده خوبی دارند، 60 درصد مردم آمریکا حقوق بخور نمیر دارند و ناعدالتی درآمد و ثروت بیشتر از هر زمان دیگری است. قابل باور نیست، اما نسبت تورم به دستمزدهای هفتگی برای یک کارگر معمولی، الان پایینتر از 50 سال قبل است.»
وی معتقد است: «امروز به رغم انفجار فناوری و تولید کارگر، بسیاری از افراد جوان وضع زندگی بدتری از زندگی والدینشان دارند و بسیاری از آنها نگران هستند که هوش مصنوعی و علم رباتیک وضعیت بد کنونی را بدتر کند.»
قانونگذار ارشد کنگره ادامه داد: «امروز، به رغم مخالفت شدید اکثر مردم آمریکایی، ما صرف هزینه میلیاردی برای تامین مالی جنگ تمام عیار دولت افراطی نتانیاهو علیه مردم فلسطین را ادامه میدهیم در حالی که این جنگ به فاجعه ناگوار انسانی و سوءتغذیه و قحطی هزاران کودک انجامیده است.»
سندرز سوال کرد: آیا منافع پولهای بزرگ و مشاوران با درآمدهای بالا که حزب دموکرات را کنترل میکنند، درسی واقعی از این کارزار فاجعهبار (انتخابات) خواهند گرفت؟ آیا آنها درد و بیگانه شدن سیاسی دهها میلیون آمریکایی را خواهند فهمید؟ آیا آنها نظری درباره این دارند که چگونه میتوانیم با الیگارشی بیش از پیش قدرتمند که قدرت اقتصادی و سیاسی بالایی دارد، مقابله کنیم؟ شاید نه (درس نمیگیرند و نخواهند فهمید).»
منبع: فارس
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان