سازمان ملل: کشت خشخاش در افغانستان افزایش یافته است

سازمان ملل: کشت خشخاش در افغانستان افزایش یافته است
خلاصه اخبار

تهران- ایرنا- گزارش سازمان ملل نشان می‌دهد که کشت خشخاش در افغانستان به عنوان بزرگترین تولیدکننده مواد اولیه برای هروئین، پس از ممنوعیت آن توسط طالبان در سال ۲۰۲۲ نزدیک به ۲۰ درصد افزایش یافته است.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا به نقل از رویترز، اعلام ممنوعیت کشت مواد مخدر در آوریل (فروردین/ اردیبهشت) سال 2022 توسط رهبر طالبان سبب شد تا به استناد بررسی سالانه دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرایم سازمان ملل متحد (UNODC)، کشت خشخاش در افغانستان در سال 2023 به میزان 95 درصد کاهش یابد.

آخرین گزارش این دفتر که روز سه‌شنبه منتشر شد، حاکی از آن است که امسال، کشت خشخاش در افغانستان بیش از 19 درصد افزایش یافته و به 12 هزار و 800 هکتار رسیده است. همچنین مرکز تولید آن از جنوب غرب این کشور، به شمال شرق تغییر مکان داده است.

دفتر مقابله با مواد مخدر و جرایم سازمان ملل در بیانیه‌ای اعلام کرد: با وجود افزایش تولید در سال 2024، کشت خشخاش بسیار کمتر از سال 2022 است، زمانی که حدود 232 هزار هکتار زمین زیر کشت این گیاه بود.

در این گزارش آمده است که قیمت تریاک خشک (شیره گیاه خشخاش) در نیمه اول سال جاری حدود 730 دلار در هر کیلوگرم شد که بسیار بالاتر از میانگین 100 دلاری قبل از ممنوعیت آن بود. گزارش سال گذشته حاکی از آن بود که در اوت (مرداد/ شهریور) 2023، قیمت‌های بدون واسطه به رقم بی‌سابقه در20 سال گذشته یعنی 408 دلار رسید.

بر اساس این گزارش، در منطقه جنوب غربی افغانستان که با پاکستان هم مرز است و تقریبا نیمی از تولید کشور را در سال 2023 به خود اختصاص داده است، کشت امسال 65 درصد کاهش یافته است. از میان ولایت‌های کشت‌کننده خشخاش، تنها استثنا ولایت هلمند بود که 434 درصد افزایش را ثبت کرد.

گزارش سازمان ملل نشان می‌دهد که در منطقه شمال شرقی که هم مرز با ترکمنستان، ازبکستان و تاجیکستان است، کشت امسال 381 درصد افزایش یافت و به 7 هزار و 563 هکتار رسید که چهار برابر سطح زیر کشت در جنوب غربی به عنوان دومین تولیدکننده بزرگ، است.

تقریبا تمام تولیدات شمال شرق به ولایت بدخشان نحدود بوده است. بدخشان منطقه‌ای کوهستانی است که بخش‌هایی از هندوکش و مرز نسبتا کوتاه افغانستان با چین را شامل می‌شود.

دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرایم سازمان ملل متحد اعلام کرد: قیمت‌های بالا و کاهش ذخایر خشخاش ممکن است کشاورزان را به نادیده گرفتن این ممنوعیت به ویژه در مناطق خارج از مراکز کشت سنتی، تشویق کند.

منبع: ایرنا

دیدگاه شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *