تلاش‌ های چین برای فرار از تعرفه

تلاش‌ های چین برای فرار از تعرفه
خلاصه اخبار

با نزدیک شدن به زمان اعمال تعرفه‌های سنگین اتحادیه اروپا بر واردات خودروهای الکتریکی ساخت چین، پکن نیز مقابله‌ به‌ مثل کرده است.

این کشور قصد دارد بر واردات براندی (نوعی نوشیدنی الکلی) از اروپا تعرفه اعمال کند. به گفته وزارت بازرگانی چین، بر واردات این کالا تعرفه‌ای بین 30.6 تا 39درصد اعمال خواهد شد.

به گفته دولت چین، این اقدام در پاسخ به تحقیقاتی صورت گرفته است که نشان می‌دهد صنعت براندی داخلی چین به خاطر واردات اروپایی در معرض آسیب جدی قرار گرفته ، این موضع حمایتی دولت چین مشابه موضعی است که در اروپا و آمریکا برای حمایت از صنعت خودروسازی اتخاذ شده است. دولت‌های غربی نگران هستند صنعت خودرو آن‌ها توسط خودروهای الکتریکی ارزان‌ چینی ورشکست شود و به همین دلیل، اخیرا شاهد وضع تعرفه‌های سنگینی از سوی دولت‌های غربی بوده‌ایم.

رویکردهای سیاسی و مذاکره محور

سخنگوی وزارت بازرگانی چین در واکنش به رای مثبت اخیر اتحادیه اروپا به اعمال تعرفه بر واردات خودروهای الکتریکی ساخت چین گفت:«چین قاطعانه با اقدامات حمایتی ناعادلانه و غیرمنطقی اتحادیه اروپا مخالف است. این اقدام قوانین سازمان تجارت جهانی را نقض می‌کند.

تعرفه‌های گمرکی مشکلی را حل نمی‌کنند. چین تمام اقدامات لازم برای محافظت قاطعانه از منافع شرکت‌های چینی را انجام خواهد داد.»

درحالی‌که براندی اولین هدف چین برای مقابله‌به‌مثل با اروپاست اما آخرین آن نخواهد بود زیرا سخنگوی وزارت بازرگانی این کشور با اشاره به واردات گوشت خوک و لبنیات از اروپا نیز می‌گوید این مسیر ادامه خواهد داشت.

وی ادامه داد: «چین به‌طور کامل از حقوق همه ذینفعان محافظت خواهد کرد و تصمیمات منصفانه‌ای را براساس نتایج تحقیقات اتخاذ خواهد کرد.»

سخنگوی وزارت بازرگانی چین همچنین در ادامه به بررسی اقدامات دیگری مثل افزایش تعرفه بر واردات خودروهای اروپایی درون‌سوز با پیشرانه‌های حجیم هم اشاره کرد و گفت: «تمام اقدامات لازم برای حفظ حقوق و منافع مشروع صنایع و شرکت‌های چینی را انجام خواهیم داد.» اعمال این تعرفه‌ها می‌تواند شرکت‌های آلمانی و ایتالیایی را که خودروهای لوکس و اسپرت بنزینی را در چین عرضه می‌کنند؛ به دردسر بیندازد.

اولویت مونتاژ در خارج از چین

راهکار بزرگ‌ترین خودروساز این کشور صبر کردن برای رسیدن به میوه مذاکرات و فشارهای سیاسی نیست. بی‌وای‌دی قصد دارد برای مقابله با تعرفه‌های واردات اتحادیه اروپا، تولید خودروهای برقی خود را به اروپا منتقل و از قطعه‌سازان اروپایی خرید کند.

بی‌وای‌دی اعلام کرد قصد دارد خودروهای الکتریکی خود را در اروپا به تولید برساند تا تعرفه‌هایی را که اتحادیه اروپا برای واردات خودروهای الکتریکی چینی وضع کرده است، دور بزند. این شرکت چینی هم‌اکنون علاوه‌بر تعرفه 10درصدی برای خودروهای تولید چین که به اروپا صادر می‌شوند، با تعرفه 17درصدی اضافه هم مواجه شده است.

بااین‌حال، استلا لی، معاون اجرایی بی‌وای‌دی هنگام سخنرانی در نمایشگاه خودرو پاریس تصریح کرد این شرکت بسیاری از قطعات خودروهای خود را در اروپا تولید می‌کند. پکیج‌های باتری خودروهای بی‌وای‌دی در کارخانه‌های مجارستان و ترکیه مونتاژ شده و صرفا سلول‌های باتری از چین وارد می‌شوند.

لی در مصاحبه‌ با رویترز اضافه کرد بیشتر خودروهای الکتریکی بی‌وای‌دی که در اروپا به فروش می‌رسند، در مجارستان تولید می‌شوند. همچنین هدف این شرکت خرید هرچه بیشتر قطعات از سازندگان اروپایی و همین‌طور تامین‌کنندگان چینی است که هم‌اکنون کارخانه‌های تولید در اروپا راه‌اندازی کرده‌اند.

به‌گفته لی، بی‌وای‌دی هنوز در حال تصمیم‌گیری است که آیا هزینه تعرفه‌ها را بر دوش خریداران بگذارد یا از سود خود شرکت بکاهد. وی افزود: به دلیل تعرفه‌ها، انتظار نمی‌رود بی‌وای‌دی بتواند خودروهای خود را در اروپا با قیمتی کمتر از 30هزار یورو به فروش برساند. بی‌وای‌دی پس از حضوری ناامیدکننده در بازار آلمان قصد دارد در شیوه فعالیت خود در این کشور اروپایی تغییراتی ایجاد کند.

سال گذشته، بی‌وای‌دی بیش از 4هزار دستگاه خودرو در اروپا به فروش رساند اما فروش این شرکت در نیمه‌نخست سال جاری به زیر 1500دستگاه رسیده، به‌گفته لی دلیل این موضوع عدم ایجاد زیرساخت‌های لازم بوده است. به همین دلیل، در آگوست امسال بی‌وای‌دی تصمیم گرفت شرکت آلمانی توزیع‌کننده خودرو Hedin Electric Mobility را بخرد تا کنترل بیشتری بر فروش خودرو در بازار این کشور داشته باشد.

وی در این رابطه گفت: «به‌زودی شاهد تغییر خواهید بود و بسیاری از خودروهای بی‌وای‌دی را در آلمان خواهید دید.»

البته این روندی نیست که فقط بی‌وای‌دی دنبال کرده زیرا بسیاری از خودروسازان چینی مثل ام‌جی و جیلی نیز زیرساخت‌های مونتاژ در اروپا را پیش از این فراهم کرده بودند و فقط کافی است قطعات بیشتری را راهی خطوط اروپایی خود کنند.

منبع: اخبار خودرو