روند قیمتی محصولات فولادی صادراتی ایران | 27 دی 99

روند قیمتی محصولات فولادی صادراتی ایران | 27 دی 99

به گزارش سیگنال نقل از چیلان آنلاین، بررسی آخرین قیمت‌های فولاد صادراتی ایران نشان می دهد در این حوزه رشد قابل توجهی در قیمت ها صورت گرفته است.

در هفته گذشته، قیمت میانگین بیلت صادراتی ایران، ۵۷۲.۵ دلار به ازای هر تن بود که نسبت به هفته قبل آن، رشد قابل توجه ۳.۱ درصدی را نشان می‌دهد. قیمت میانگین اسلب صادراتی ایران نیز با رشد قابل توجه ۳.۵ درصدی به ۶۴۱ دلار به ازای هر تن رسید.

قیمت های متال بولتن و عدم تاثیر تحریم های جدید حوزه فولاد:

قیمت‌های منتشرشده توسط متال بولتن نشان می‌دهد که قیمت میانگین فوبِ اسلب صادراتی ایران در هفته جاری، نسبت به هفته پیش از آن، ۳.۵ درصد رشد داشت و اسلب در محدوده ۶۳۲ تا ۶۵۰ دلار به ازای هر تن معامله شد. در هفته جاری، قیمت فوبِ بیلت صادراتی ایران در بنادر کشور ۵۷۰ تا ۵۷۵ دلار به ازای هر تن بود که رشد ۳.۱ را نسبت به قیمت‌های ۱۰ دی نشان می‌دهد.

در هفته جاری دولت ترامپ در واپسین روزهای خود باز هم به سراغ تحریم صنعت فولاد ایران رفت و ۱۶ شرکت و یک فرد مرتبط با صنعت فولاد ایران را تحریم کرد؛ با این حال، این تحریم حتی برای یک هفته نتوانست مانع از پیش‌روی قیمت فولاد صادراتی ایران شود. در بازارهای جهانی فولاد شاهد شکل‌گیری یک «بازار گاویِ» تمام‌عیار هستیم و قیمت‌ها به‌صورت شتابان در حال افزایش هستند.

چه کسانی از قوانین داخلی فولاد متضرر میشوند؟

با این وجود، متأسفانه در داخل کشور یک فضای ناعادلانه در حوزه صادرات فولاد شکل گرفته و شرکت‌های فولادی به دلیل محدودیت‌های خودساخته داخلی که تأثیر آن‌ها حتی بیش از تحریم‌های دولت ترامپ است، در صادرات با مشکل مواجه هستند. این هفته ذوب آهن اصفهان اعلام کرد که صادرات این شرکت توسط گمرک ایران متوقف شده و این امر حتی تولید در این شرکت بزرگ را تهدید می‌کند.

ذوب آهن صراحتاً گفته است که اگر مشکل صادرات این شرکت ظرف مدت یک هفته حل نشود، به دیوان عدالت اداری شکایت می‌کند.  مشخصا تداوم رویه فعلی سیاست‌گذاری در بازار فولاد و تداوم نگاه دستوری باعث خواهد شد تا فرصت بزرگ صادرات فولاد برای شرکت‌هایی همچون فولاد مبارکه، فخوز، ذوب، کاوه، هرمز، فخاس و غیره از دست برود.

متضرر اصلی از دست دادن این فرصت تنها سهامداران این شرکت‌ها نخواهند بود، بلکه کلیت اقتصاد ایران خواهد بود که یک فرصت بزرگ ارزآوری و جهش تولید را در سال «جهش تولید» از دست خواهد داد.

قیمت های حوزه دریای سیاه CIS :

قیمت فولاد در منطقه CIS که طبق شیوه‌نامه تنظیم بازار فولاد مبنای قیمت‌های فولاد در بورس کالای ایران است نیز در هفته جاری همچنان افزایشی بود. آخرین قیمت اسلب صادراتی CIS در بنادر دریای سیاه، در هفته جاری ۶۷۵ تا ۶۸۰ دلار به ازای هر تن بوده است. قیمت بیلت صادراتی CIS نیز به ۶۰۵ دلار به ازای هر تن رسیده است. آخرین قیمت میلگرد صادراتی CIS نیز در این هفته ۶۵۰ تا ۶۷۰ دلار به ازای هر تن است. قیمت ورق گرم CIS نیز به ۷۵۵ تا ۷۶۰ دلار به ازای تن رسیده است.

پیش بینی قیمت ها در هفته های پیش رو:

با توجه به محدودیت های عرضه سنگ آهن از سوی صادرکنندگان برزیلی (بدلیل باران های فصلی و آتش سوزی در یکی از ترمینال های صادرات سنگ آهن برزیل) و شیوع موج جدید کرونا در استان هبی چین قطب تولید فولاد این کشور موجب خواهد شد قیمت های آتی سنگ آهن و محصولات فولادی صعودی ارزیابی گردد.

کسب اطلاعات بیشتر درباره صفر تا صد نحوه تحلیل بنیادی و تحلیل تکنیکال در بازارهای مالی از طریق ویدئو‌ها و مقالات آموزشی در سایت سینگال

برچسب‌ها

دیدگاه شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *