رونمایی از 2 صندوق اهرمی جدید/ واکنش بورس چه خواهد بود؟
نخستین روز از هفته، مقارن با پذیرهنویسی دو صندوق اهرمی جدید در بازار بود تا تعداد صندوقهای اهرمی حاضر در بازار به 7 برسد.
نخستین روز از هفته، مقارن با پذیرهنویسی دو صندوق اهرمی جدید در بازار بود تا تعداد صندوقهای اهرمی حاضر در بازار به 7 برسد.
در روز جاری پذیرهنویسی واحدهای صندوق نارنج متعلق به مشاور سرمایهگذاری ترنج و صندوق بیدار مربوط به گروه مالی اقتصاد بیدار انجام شد. بررسی آمار و ارقام نشان میدهد که هر دو صندوق مذکور، کلیه واحدهای عرضهشده خود را به فروش رساندهاند و هر یک موفق به جذب نقدینگی 1000 میلیارد تومانی شدهاند.
در حالت کلی، افزایش تنوع و کمیت صندوقهای سرمایهگذاری به تنوع گزینههای سرمایهگذاری در دسترس سرمایهگذار منجر خواهد شد و گامی مهم در راستای اعتلای فرهنگ سرمایهگذاری غیرمستقیم در بازار سرمایه خواهد بود.
علیرغم مزایایی که اشاره شد، برخی از فعالان بازار، انتقادهایی در خصوص زمان نامناسب عرضه این صندوقها داشتند و معتقد بودند که در شرایط فقدان نقدینگی در بازار، این دو صندوق با خارج کردن نقدینگی از متن بازار، به تضعیف تقاضا و افزایش عرضه در کلیت بازار دامن خواهند زد.
البته گفتنی است که بخش بزرگی از منابعی که این صندوقها در قالب واحدهای عادی جذب خواهند کرد، به زودی وارد چرخه خرید سهام خواهد شد و طبیعتا بر سمت تقاضای بازار اثر خواهد گذاشت. صندوقهای اهرمی، از جدیدترین صندوقهای سرمایهگذاری محسوب میشوند که در دو سال گذشته، طرفداران پر و پا قرصی نزد فعالان تالار شیشهای پیدا کردهاند.
این صندوقها دو نوع واحد عادی و ممتاز منتشر میکنند، اوراق ممتاز همان واحدهایی است که در بازار قابل خرید و فروش است و براساس NAV یا همان خالص ارزش دارایی صندوق معامله میشود.
واحدهای عادی اما مانند اوراق با درآمد ثابت هستند. سرمایهگذاری که این واحدها را از صندوق خریداری میکند، به دنبال سود حوالی ۲۵ تا ۳۰ درصد است و گویی پول خود را در ازای این میزان سود به صندوق وام میدهد و صندوق با آن وام یا اعتبار سهام خرید و فروش میکند و تنها سودی معادل سود بانکی به دارندگان واحدهای عادی پرداخت می کند.