واردات کاتد مس چین در سال 2018 افزایش یافته است

واردات کاتد مس چین در سال 2018 افزایش یافته است
خلاصه اخبار

تجارت جهانی کاتد مس در سال‌های 2017 و 2018 به‌صورت تقریبا یکنواخت بوده و با شیب ملایمی رشد کرده است. درصد بالایی از این رشد به‌دلیل افزایش رشد اقتصادی کشورهای در حال توسعه و متعاقبا افزایش نیاز به کاتد مس آن‌ها است. جمهوری خلق چین، بزرگ‌ترین واردکننده کاتد مس در جهان، علی‌رغم تلاش‌های زیاد برای خودکفایی در تولید کاتد مس، به‌دلیل رشد اقتصادی بالا و ممنوعیت واردات قراضه کم‌عیار مسی در سال 2018 ناچار به افزایش واردات این محصول شده است.

به گزارش سیگنال به نقل از فلزات آنلاین، چین بزرگ‌ترین واردکننده و مصرف‌کننده کاتد مس در جهان است و به‌تنهایی نیمی از عرضه جهانی کاتد مس را مصرف می‌کند. بخشی از تقاضای کاتد مورد نیاز صنایع مصرف‌کننده چین در این کشور تولید می‌شود؛ اما این تولید، پاسخگوی تمام تقاضای داخلی چین نیست. مطالعات حاکی از آن است که در سال 2017 حدود 3.2 میلیون تن و در سال 2018 حدود 3.7 میلیون تن کاتد از کشورهای مختلف به‌خصوص شیلی وارد چین شده است.
نمودار 1، تجارت جهانی کاتد مس به تفکیک بزرگ‌ترین واردکنندگان را نشان می‌دهد. میانگین ماهانه واردات کاتد مس در شش ماهه دوم سال 2018 برابر با 1.8 میلیون تن بود که در مقایسه با این رقم در نیمه دوم سال 2017 به میزان 12 درصد افزایش داشت. همان‌طور که در نمودار 1 مشاهده می‌شود، چین با سهم 42 درصدی، بزرگ‌ترین واردکننده کاتد مس در جهان است. از این رو، تغییرات واردات ماهانه این کشور، تاثیر قابل توجهی بر روند واردات جهانی دارد. شایان ذکر است که علت اصلی افزایش واردات ماهانه کاتد مس در نیمه دوم سال گذشته، رشد تقاضای کاتد چین به‌شمار می‌رود که بخشی از آن نشات گرفته از قانون ممنوعیت واردات قراضه فلزات غیر آهنی با عیار کم در چین است. مجموع واردات کاتد مس چین در نیمه دوم سال 2018، برابر با 1.8 میلیون تن بود که نسبت به نیمه نخست 2018 و نیمه دوم 2017، به‌ترتیب با رشد 5 و 12 درصدی همراه بود.

واردات کاتد مس چین در سال 2018 افزایش یافته است

در راستای تامین تقاضای مس از تولید داخل، دولت چین تصمیم به خودکفایی در زمینه کاتد مس گرفته است. پیرو این تصمیم، دولت چین نیازمند دو زیرساخت اساسی برای رسیدن به این مهم است که نخست ایجاد ظرفیت ذوب و پالایش و دومی تامین مواد اولیه تولید کاتد است. دولت چین در راستای توسعه ظرفیت ذوب، تسهیلاتی را در اختیار سرمایه‌گذاران قرار داده و از سوی دیگر سرمایه‌گذاری‌های خارجی مناسبی را جذب کرده است. با این وجود، مراحل پیشرفت پروژه از مطالعات پیش‌امکان‌سنجی گرفته تا آغاز بهره‌برداری نیازمند گذشت زمان است که انتظار می‌رود در سال‌های آتی، بخشی از این ظرفیت‌های در حال اجرا به‌ بهره‌برداری برسند. علاوه بر این، در صورت وجود ظرفیت نیز، این کشور مواد اولیه مورد نیاز تولید کاتد را در داخل ندارد و به‌ناچار باید این مواد را از منابع خارجی تامین نماید که قانون ممنوعیت واردات قراضه کم‌عیار مسی به چین، سنگی بر سر راه رسیدن به خودکفایی در تولید کاتد محسوب می‌شود.

منبع: felezatonline.ir

برچسب‌ها