صنایع بورسی در سراشیبی
بر اساس گزارشهای ماهیانه شرکتهای بورسی، مبلغ فروش شرکتها برای چهارمین ماه متوالی، کاهش یافت. دلیل اصلی این امر، کاهش شدید فروش محصولات گروه شیمیایی عمدتا به دلیل انجام تعمیرات اساسی و بخشی نیز به واسطه اعمال محدودیت بر مصرف گاز بوده است.
مطابق نمودار فوق، کل مبلغ فروش صنایع تولیدیِ حاضر در بورس از 261 هزار میلیارد تومان در شهریورماه به 245 هزار میلیارد تومان در آذرماه رسیده است که بیش از 6 درصد کاهش را نشان میدهد.
اگر بازهی زمانی طولانیتری را معیار قرار دهیم، طبیعتا به دلیل تورم و افزایش قیمت محصولات مختلف، روند مبلغ فروش صنایع تولیدی نیز صعودی بوده است. نمودار پایین روند فروش صنایع تولیدی از ابتدای سال 1401 تا آذرماه 1402 را به نمایش میگذارد.
صنعت منسوجات با 42 درصد، بالاترین رشد مبلغ فروش ماهانه در آذرماه را داشته و صنعت محصولات کانی غیرفلزی بیشترین کاهش فروش را متحمل شده است. در گروه کانی غیرفلزی، نمادهای «کتوکا»، «کفرا» و «کساپا» بیشترین کاهش مبلغ فروش را متحمل شدهاند.
در میان سه صنعت بزرگ تولیدی، گروه محصولات شیمیایی بیشترین کاهش مبلغ فروش(معادل 29 درصد) را در سه ماه اخیر متحمل شده است. دلیل این موضوع، تعمیرات اساسی برخی از شرکتهای گروه مزبور و کاهش مصرف گاز به دلیل آغاز فصل سرما بوده است.
سایر صنایع، روند نسبتا با ثباتی در سهماه اخیر داشتهاند و روند کلی آنها در طول سال، صعودی بوده است. نمودار پایین روند برخی از صنایع منتخب را نشان میدهد.
همانطور که از نمودار فوق نیز مشهود است، صنعت استخراج کانههای فلزی در خردادماه بالاترین سطح فروش در سال جاری را تجربه کرده و حتی در آذرماه نیز کمتر از مقادیر خرداد قرار داشته است. سایر صنایع نوسان کمتری داشتهاند و به طور کلی نیز روند صعودی را در سال جاری طی کردهاند.
نکته حائز اهمیت برای سرمایهگذاران این است که ارقام مربوط به مبلغ فروش نهایتا در صورتهای مالی شرکتها درج خواهد شد و میزان سودآوری شرکتها را به طور مستقیم تحت تاثیر قرار خواهد داد.