تهاتر ارزی مصر با عربستان و امارات

تهاتر ارزی مصر با عربستان و امارات
خلاصه اخبار

مسوولان مصری از توافقات و رایزنی‌های کشورشان با امارات و عربستان سعودی برای استفاده از ارزهای محلی در مبادلات تجاری برای تسهیل در همکاری‌های اقتصادی بدون وابستگی به دلار خبر می‌دهند. «یحیی الواثق بالله»، رئیس اداره نمایندگی تجاری مصر پیش‌بینی کرد که اجرای قرارداد سوآپ ارزی بین مصر و امارات در سه‌ماه دوم سال آینده آغاز شود. الواثق بالله در گفت‌وگو با کانال الشرق عربستان سعودی گفت: بانک مرکزی مصر در سپتامبر گذشته قراردادی را با همتای اماراتی خود برای مبادله ارزهای محلی به ارزش پنج میلیارد درهم امارات در ازای ۴۲میلیارد پوند مصر امضا کرد و روسای بانک‌های مرکزی دو کشور درباره جزئیات این قرارداد به توافق رسیدند تا در سال آتی به اجرا گذاشته شود. حسن عبدالله، رئیس کل بانک مرکزی امارات هم در این خصوص گفته است این توافق‌نامه در چارچوب تقویت روابط نزدیک بین دو کشور در همه سطوح است که به تسهیل و افزایش حجم مبادلات تجاری بین دو کشور برادر کمک می‌کند.

رئیس اداره نمایندگی تجاری مصر همچنین گفت که در جریان سفر دیروز هیات عربستان سعودی به مصر به ریاست ماجد عبدالله القصبی، وزیر تجارت عربستان سعودی و حضور شماری از بازرگانان سعودی، مصر پیشنهاد وزیر سعودی درباره استفاده از ارزهای محلی در بخشی از مبادلات تجاری دو کشور را بررسی کرد. او افزود: این پیشنهاد به بانک‌های مرکزی مصر و عربستان سعودی ارائه و سپس به شکل رسمی و نهایی تصویب می‌شود.عمرو السمدونی، دبیرکل بخش حمل‌ونقل و لجستیک بین‌المللی اتاق بازرگانی قاهره گفته است: قرارداد سوآپ ارزی با امارات منجر به افزایش حجم مبادلات تجاری بین مصر و امارات خواهد شد. او توضیح داد که این توافق فشار بر دلار در مصر را کاهش می‌دهد و در نتیجه مصر و اقتصاد مصر از آن سود زیادی خواهند برد. السمدونی توضیح داد که قرارداد سوآپ ارز بار واردات با دلار را کاهش می‌دهد و حجم مبادلات تجاری با پوند مصر و درهم امارات حدود 5میلیارد درهم خواهد بود. او افزود: صادرات مصر به امارات حدود 1.8میلیارد دلار و واردات آن 2.9میلیارد دلار است.

مصر که در مدت اخیر با بحران ارز خارجی روبه‌رو است و پوند این کشور نیمی از ارزش خود را از مارس2022 از دست داده است با پیوستن به جمع ائتلاف جهانی برای دلارزدایی برای حذف سلطه آن بر اقتصاد دنیا و ارتقای استقلال مالی کشورها تلاش می‌کند. از سوی دیگر روز دوشنبه بانک مرکزی چین و بانک مرکزی عربستان سعودی نیز توافق سوآپ ارزی به ارزش 50میلیارد یوآن (6.93میلیارد دلار) یا 26میلیارد ریال سعودی امضا کردند. بانک مرکزی چین گفته است که این قرارداد سوآپ ارزی تا سه سال اعتبار دارد و قابل تمدید شدن است و قرار است به تعمیق روابط مالی دو طرف کمک کند و استفاده از ارزهای داخلی را گسترش و تجارت و سرمایه‌گذاری بین ریاض و پکن را افزایش دهد./فارس

مرجع: دنیای اقتصاد