بدترین دوره‌ی رکود در بازار مسکن

بدترین دوره‌ی رکود در بازار مسکن

بازار مسکن در پاییز سال گذشته هم‌پای جهش قیمت دلار، با افزایش تقاضا و درنتیجه جهش قیمت مواجه شد. بعد از این اتفاق، بانک مرکزی و مرکز آمار از انتشار آمار مربوطه ممانعت کردند. اخیرا و بعد از فروکش کردن التهابات بازار مسکن، مرکز آمار و بانک مرکزی، مجددا آمار قیمت و معاملات بازار مسکن را منتشر کردند.

بر اساس گزارش بانک مرکزی، تعداد معاملات بازار مسکن در مهرماه به کمتر از سه هزار فقره رسیده است، که حاکی از رکود شدید در این بازار است(این رقم در پاییز سال گذشته به بیش از ده هزار فقره رسیده بود)

اگر بازه‌ی طولانی‌تری را بررسی کنیم و میانگین چهار‌ماهه‌ی معاملات مسکن را معیار قرار دهیم، در چهار ماه اخیر میانگین معاملات به کم‌ترین سطح خود در چند سال اخیر رسیده است.

با توجه به جهش شدید قیمتی بازار مسکن در بازه‌ی زمانی یک‌سال اخیر، خرید و فروش در این بازار به حداقل رسیده است. زیرا نه‌ تنها قدرت خرید خانوار و امکان خرید مسکن به شدت کاهش یافته، بلکه تقاضای سرمایه‌‌گذاری در این بازار نیز با کاهش قابل‌توجهی مواجه شده است.

در حال حاضر می‌توان گفت بازار مسکن با توجه به قیمت فعلی دلار و با توجه به رشد نقدینگی در چند سال اخیر، با اضافه‌جهش مواجه بوده؛ بنابراین انتظار می‌رود رکود این بازار حداقل تا پایان سال جاری تداوم یابد، مگر در حالتی که مجددا موج بعدی جهش قیمت دلار اتفاق بیفتد.

دیدگاه شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرات کاربران
  • اصلن تفسیر تون کاملا اشتباه است
    سال 90 دلار هزار تومان
    مسکن متری یک میلیون
    الان دلار 50
    میکن متری 50 میلیون
    نقدینگی هم که الی ماشالله
    فقط تنها نکته درست قدرت خرید مسکن
    اونم نه تنها در حوزه مسکن که حتی در زمینه تغذیه، بهداشت والی اخر
    در یک کلام مردم فقیر تر سدن