رشد ارزهای کلیدی در پی عقبگرد دلار
در حالی که اغلب ارزهای کلیدی به رشد خود در برابر دلار ادامه دادند، ارز ایالات متحده امروز به پائینترین سطح دو هفتهای رسید.
به گزارش شبکه اطلاعرسانی طلا و ارز به نقل از اینوستینگ، دلار آمریکا روز پنجشنبه و در معاملات اولیهی اروپا کاهش یافت و نزدیک به پایینترین سطح دو هفتهای قرار گرفت. ارز ایالات متحده در آستانهی انتشار آمارهای کلیدی تورم ایالات متحده قرار دارد.
در ساعت 03:15 به وقت شرقی(07:15 به وقت گرینویچ)، شاخص دلار، که ارزش دلار را در برابر سبدی از شش ارز دیگر اندازهگیری میکند، 0.2 درصد کاهش یافت و به 105.377 رسید و دقیقا بالاتر از کف قیمت روزانه قرار گرفت که ضعیفترین سطح در دو هفتهی اخیر بوده است.
پیرامون جفتارزها چه گذشت؟
پوند/دلار (GBP/USD) به مدد بهبودی جزئی پس از افت شدید 0.6 درصدی در ماه جولای، با 1 درصد افزایش به 1.2323 رسید و البته این بهبودی پس از رشد 0.2 درصدی اقتصاد بریتانیا در ماه آگوست اتفاق افتاد.
و اما یورو/دلار آمریکا با 0.2 درصد افزایش به 1.0634 رسید، در حالی که یورو پس از رسیدن به بالاترین سطح دو هفتهی اخیر در روز چهارشنبه، به رشد خود ادامه داد.
تحلیلگران ING با توجه به الگوی واقعبینانهی کوتاهمدت انتظار دارند که اصلاح صعودی یورو/دلار (EUR/USD) تا سطح 1.0700 اتفاق بیفتد. البته این موضوع را فراتر از محدوده میدانند، مگر اینکه CPI ایالات متحده به ارقامی شگفتانگیز اشاره کند.
در سرزمین اژدها دلار/یوان (USD/CNY) به 7.2977 کاهش یافت و دلار نیوزیلند/دلار آمریکا (NZD/USD) نیز با کاهش 0.2 درصدی، سطح 0.6006 را ثبت کرد.
و در نهایت، دلار استرالیا/دلار آمریکا (AUD/USD) با 1 درصد افزایش، به 0.6419 رسید.
دادههای کلیدی در کانون توجه
صورتجلسهی آخرین نشست فدرال رزرو که روز چهارشنبه منتشر شد، حاکی از آن بود که اکثر سیاستگذاران بانک مرکزی با توجه به سطح بالاتر از هدف تورم، بر یک افزایش نرخ دیگر، توافق کردهاند.
البته صورتجلسهی فوق همچنان به عدم قطعیتها پیرامون اقتصاد اشاره دارد و در صدد بررسی میزان افزایش موردنیاز برای تشدید سیاست پولی در آینده است. با این حال، مقامات بر این باورند که رشد بیشتر ارزش اوراق قرضه ممکن است مرحلهی دیگری از افزایش را به روی میز بازگرداند و از این رو، منجر به محدودشدن ضرر دلار شود.
و اما در حوزهی دادههای کلیدی، در آستانهی قرائت قیمت مصرف کننده در اواخر جلسه، ارقام تورم تولیدکنندگان ایالات متحده در ماه سپتامبر بسیار قویتر از حد انتظار بود؛ به علاوه، تحلیلگران پیش بینی میکنند که این رقم نسبت به سال گذشته، 3.6 درصد و در مقیاس ماهانه 0.3 درصد افزایش یابد، در حالی که انتظار میرود CPI اصلی که قیمت مواد غذایی و سوخت را در نظر نمیگیرد، 4.1 درصد نسبت به سال گذشته و 0.3 درصد نسبت به ماه اوت افزایش یابد.
استدلال برای کاهش طولانیمدت دلار از این سطوح چندان قانعکننده نیست، مگر اینکه کاهش نرخها توسط تورم آهستهتر از حد انتظار تایید شود. تحلیلگران ING با اشاره به عدم کاهش طولانیمدت دلار، از وجود چرخشی در جریان دادههای ایالات متحده خبر دادند که ارز ایالات متحده را به طور قابل توجهی، و به طور پایدار پائین میآورد.