یورو از دلار پیشی گرفت
در پی اظهارات مقامات فدرال رزرو و به دلیل کاهش بازدهی خزانه داری، یورو امروز در برابر دلار آمریکا افزایش یافت.
به گزارش شبکه اطلاعرسانی طلا و ارز به نقل از اینوستینگ، یورو در روز چهارشنبه، در برابر دلار آمریکا ، افزایش یافت؛ این روند صعودی به دنبال اظهارات غیرمنتظرهی مقامات فدرال رزرو، پیشبینی اقدامات محرک مقامات چین، در سایهی کاهش بازدهی خزانهداری واقع شد.
گفتنی است رافائل بوستیک، رئیس فدرال رزرو آتلانتا، در سخنرانی خود در انجمن بانکداران آمریکا، بر عدم ضرورت افزایش بیشتر نرخ بهره تصریح کرد؛ اظهارات وی که حکایت از شرایط محدودکنندهی سیاست پولی فدرال رزرو داشت، منجر به کاهش شاخص دلار شد. به علاوه، وی علیرغم کاهش سرعت اقتصادی به دلیل افزایش نرخ، اعتقادی به وقوع رکود در آینده ندارد.
از این رو، پس از افشای این بیانیه که بر احساسات تاثیر گذاشت، شاخص دلار، کاهش جزئی حدود 0.05 درصد را تجربه کرد و در عوض، یورو 0.25 درصد افزایش یافت.
روز گذشته، در پی اظهارنظرهای بد بوستیک و کریستوفر والر، رؤسای فدرال رزرو، کاهش ارزش دلار آمریکا در معاملات دیرهنگام، کاملا مشهود بود. گفتنی است اظهارات این دو مقام فدرال رزرو، منجر به کاهش بازدهی خزانهداری شد، به ویژه بازدهی 10 ساله خزانهداری که بیشترین کاهش یک روزهی خود را در تقریباً هفت ماه گذشته ثبت کرد. و نتیجه اینکه، شاخص دلار با 0.24 درصد کاهش، به 105.8270 رسید.
هر دو مقام فدرال رزرو، بار دیگر بر تداوم مبارزات این بانک برای دستیابی به هدف 2 درصدی تورم تاکید کردند، البته والر اظهارنظر خاصی پیرامون افزایش احتمالی نرخ بهره نکرد.
علاوه بر اینها، عامل دیگری که از یورو حمایت کرد، انتشار بالقوهی بدهی دولتی چین به میزان 1 تریلیون یوان (137.1 میلیارد دلار) برای تحریک اقتصاد بود.
و اما براساس ابزار CME نظارت بر نرخ فدرال، پیشبینی نرخ بهره برای ماههای نوامبر و دسامبر، نرخی ثابت خواهد بود. بدیهی است که این پیشبینی از یک سو، در افزایش ارزش یورو و پوند انگلیس در برابر دلار آمریکا، و از سوی دیگر، در کاهش ارزش دلار آمریکا در برابر فرانک سوئیس ، نقش مهمی داشته است.
هماکنون، صورتجلسهی آخرین نشست سیاستی فدرال رزرو و انتشار دادههای کلیدی تورم ایالات متحده در کانون توجه معاملهگران قرار دارد که موعد آنها به ترتیب در روزهای چهارشنبه و پنجشنبه خواهد بود.
افزون بر آنچه گفته شد، عوامل مختلفی مانند درگیری اسرائیل و حماس و ناآرامیهای منطقه، عملکرد داراییهای امن، تعطیلات روز کلمب (دوازدهم اکتبر که در آمریکا تعطیل عمومی است)، پیشبینی تورم بانک مرکزی ژاپن، گزارشهای خبرگزاری کیودو و عملکرد سهام آسیایی و اروپایی، همگی در جهتگیری روندهای ارزی جهانی، ایفای نقش میکنند.