۴ پیش‌بینی از صنعت هوش مصنوعی

۴ پیش‌بینی از صنعت هوش مصنوعی
خلاصه اخبار

دنیای اقتصاد: پیش‌بینی‌‌‌ها برای ۲۰۲۵ نشان می‌دهد که مدل‌‌‌های بزرگ هوش مصنوعی ممکن است به دلیل کاهش بازدهی، با سرعت کمتری توسعه یابند. با این حال، در زمینه‌‌‌های دیگری پیشرفت خواهند داشت و همچنان نوآوری‌‌‌های دیجیتال را هدایت خواهند کرد.

در این گزارش به چهار سوال مهم در مورد آینده هوش مصنوعی و تاثیر آن بر اقتصاد پرداخته خواهد شد. در سال 2024، اتفاق جدیدی در هوش مصنوعی نتوانست منجر به شگفتی فعالان این حوزه شود و به نظر می‌رسد که روند توسعه مدل‌‌‌های هوش مصنوعی در حال کند شدن است. با این حال این صنعت پیشگام، در ابعاد دیگری در حال گسترش است.

آیا توسعه هوش مصنوعی متوقف خواهد شد؟

به گزارش فایننشال تایمز، برآوردها گویای کاهش احتمالی شتاب توسعه مدل‌‌‌های هوش مصنوعی هستند. حتی خوش‌بین‌‌‌ترین کارشناسان صنعت تکنولوژی نیز اذعان کرده‌‌‌اند که افزودن داده و قدرت پردازشی بیشتر برای ارتقاع مدل‌‌‌های بزرگ‌تر، دیگر نتایج چشمگیری به همراه ندارد. با این حال، در کوتاه‌‌‌مدت، پیشرفت‌‌‌های دیگری جایگزین این افت‌‌‌ها می‌‌‌شوند. یکی از امیدوارکننده‌‌‌ترین آنها، مربوط به مدل‌‌‌هایی است که از چند مرحله برای رسیدن به یک پاسخ استفاده می‌کنند؛ به این ترتیب، سیستم‌ها می‌توانند پاسخ اولیه خود را بررسی و اصلاح کنند تا نتایجی منطقی‌‌‌تر ارائه دهند. مدل‌‌‌هایی مانند OpenAI’s o3 یکی از جذاب‌‌‌ترین پیشرفت‌‌‌ها از زمان ظهور چت‌‌‌بات‌‌‌های هوش مصنوعی محسوب می‌‌‌شوند. اگرچه این مدل‌‌‌های اولیه هنوز به محصولات مفید تبدیل نشده‌‌‌اند، اما به نظر می‌رسد که آزمایشگاه‌‌‌های تحقیقاتی همچنان ایده‌‌‌های جذابی برای حفظ جذابیت هوش مصنوعی برای افراد دارند.

احتمال ظهور یک اپلیکیشن شاهکار

ظهور «هوش مصنوعی مولد» (Generative AI) باعث شده که اپلیکیشن‌‌‌های هوش مصنوعی بتوانند متن‌‌‌ها را تکمیل یا عکس‌‌‌ها را ویرایش کنند. این ابزارها گاهی مفید و گاهی مزاحم هستند اما تاثیر چندانی بر زندگی افراد نداشته‌‌‌اند. بر اساس پیش‌بینی‌‌‌ها، سال آینده احتمالا شاهد اولین نمونه‌‌‌ها از اپلیکیشن‌‌‌هایی خواهیم بود که می‌توانند به طور موثرتر وارد زندگی کاربران شوند. این برنامه‌‌‌ها می‌توانند تمام اطلاعات دیجیتال کاربران را پایش کرده و اعمال آنها را بیاموزند تا به‌‌‌عنوان حافظه مجازی عمل کنند یا وظایف مختلفی را به‌‌‌طور کامل به عهده بگیرند. با این حال، نگرانی از ناپایداری این فناوری باعث می‌شود شرکت‌های فناوری برای عرضه عمومی این ابزارها محتاط باشند. کاربران نیز ممکن است به راحتی به این برنامه‌‌‌ها اعتماد نکنند. به جای ظهور یک اپلیکیشن انقلابی، احتمالا در سال 2025 همچنان در جهانی زندگی خواهیم کرد که «هوش مصنوعی در همه چیز» وجود دارد؛ گاهی مفید، گاهی مزاحم، و هنوز فاقد تجربه‌‌‌های جدیدی که نشان دهد عصر هوش مصنوعی به‌‌‌طور کامل آغاز شده است.

ادامه سلطه انویدیا بر بازار؟

سود عظیم شرکت انویدیا، سازنده بزرگ کارت‌‌‌های گرافیک، باعث شده که شرکت‌های فعال در زمینه فناوری، به طراحی تراشه‌‌‌های هوش مصنوعی اختصاصی خود روی بیاورند. با این حال، انویدیا سریع‌‌‌تر از رقبای خود حرکت کرده است و انتظار می‌رود که محصول جدید این شرکت (Blackwell) تا پایان سال، انویدیا را جلوتر از رقبا نگه دارد. با وجود این‌، رقبا نیز در حال پیشرفت هستند. به گفته شرکت Broadcom، سه شرکت فناوری بزرگ قصد دارند تا سال 2027 از طراحی تراشه‌‌‌های اختصاصی خود برای خوشه‌‌‌های فوق محاسباتی (Supercomputing Clusters‌) با یک میلیون تراشه استفاده کنند؛ این تعداد 10برابر اندازه سیستم «کلوسوس» ایلان ماسک است که در حال حاضر بزرگ‌ترین خوشه تراشه‌‌‌های هوش مصنوعی محسوب می‌شود.

اگرچه سهم انویدیا از بازار ممکن است کاهش یابد، اما نرم‌‌‌افزارهای این شرکت همچنان یک مزیت رقابتی بزرگ محسوب می‌‌‌شوند. انتظار می‌رود انویدیا تا پایان سال 2025 محصولات جدید دیگری را روانه بازار کند.

آیا رونق بازار سهام هوش مصنوعی ادامه خواهد داشت؟

با رقابت شدید غول‌‌‌های فناوری در حوزه هوش مصنوعی، یکی از عوامل اصلی پشت پرده، یعنی رشد سرمایه‌گذاری، همچنان فعال خواهد بود. همچنین، برخی شرکت‌ها که نتایج بزرگی از کاربرد هوش مصنوعی گزارش کرده‌‌‌اند، ممکن است دیگران را وادار کنند که به سرمایه‌گذاری ادامه دهند. این‌‌‌ سوال که آیا سرمایه‌گذاران همچنان به ریختن پول در هوش مصنوعی ادامه خواهند داد یا نه، به عوامل مختلفی بستگی دارد. عواملی مانند اعتماد بازار سهام به سیاست‌‌‌های مالی و مالیاتی دولت جدید ترامپ و آمادگی فدرال‌‌‌رزرو برای ادامه سیاست‌‌‌های پولی انبساطی. در مجموع، سال 2025 احتمالا سالی بسیار پرنوسان خواهد بود. اما با وجود نقدینگی کافی، وال‌استریت ممکن است برای مدتی تحت‌تاثیر «هیجان» هوش مصنوعی باقی بماند.

منبع: دنیای اقتصاد

دیدگاه شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *