یونسکو: حملات عمدی به میراث فرهنگی میتواند جنایت جنگی باشد
تهران – ایرنا – سازمان آموزشی و علمی و فرهنگی ملل متحد (یونسکو) روز دوشنبه هشدار داد که هدف قرار دادن عمدی میراث فرهنگی میتواند طبق قوانین بینالمللی جنایت جنگی محسوب شود.
به گزارش بامداد سه شنبه ایرنا از «آناتولی»، این هشدار در جریان گزارش یونسکو و مرکز ماهواره ای سازمان ملل متحد (UNOSAT) در ژنو در مورد نظارت بر آسیب ها به میراث فرهنگی در لبنان و غزه صادر شد.
کریستا پیکات مدیر بخش فرهنگ و شرایط اضطراری یونسکو توضیح داد: «مکانهایی مانند بعلبک تنها داراییهای فردی نیست، بلکه منطقه ای وسیعتر است که تحت حفاظت یونسکو است. این شامل مراکز میراث جهانی یا مناطق تحت حفاظت است که بالاترین سطح مصونیت را ایجاد میکنند.»
وی تاکید کرد: پس اگر کسی عمداً این مناطق را هدف قرار دهد، ممکن است مرتکب جنایت جنگی شود. این طبقه بندی برای مناطقی مانند بعلبک در لبنان اعمال می شود که به عنوان میراث جهانی یونسکو دارای اهمیت تاریخی و فرهنگی بسیار زیادی است.
پیکات خاطرنشان کرد که لبنان دارای 34 میراث جهانی است، از جمله در بعلبک و صور که اخیراً حملاتی در نزدیکی آنها ثبت شده است و آنها را در معرض تهدید در میان درگیری های منطقه ای قرار داده است.
مدیر بخش فرهنگ و شرایط اضطراری یونسکو گفت که از زمان تشدید درگیری ها 69 منطقه فرهنگی تحت تاثیر قرار گرفته است و افزود: اینها شامل 43 بنای هنری، 6 بنای تاریخی، هفت سایت باستانی و یک موزه است.
وی گفت: در حالیکه غزه فاقد مکانهای میراث جهانی است، یک مکان تحت حفاظت پیشرفته کنوانسیون لاهه 1954 قرار دارد. اما به این مکان ها آسیبی وارد نشده است. کنوانسیون 1954 لاهه طرفین درگیری را موظف می کند که از هدف قرار دادن مکان های میراث فرهنگی خودداری کنند.
پیکات ادامه داد: که برای اجرای این حمایت ها، یونسکو مختصات چنین مکان هایی را با مقامات مربوطه، به اشتراک می گذارد.
به گزارش ایرنا ، وزارت بهداشت غزه اعلام کرده است که تعداد شهدای غزه از آغاز جنگ علیه نوار غزه در هفتم اکتبر 2023 (15 مهر 1402) تاکنون به 44 هزار و 235 فلسطینی رسیده است و 104 هزار و 638 فلسطینی نیز زخمی شده اند.
رژیم اسرائیل از هفتم اکتبر2023 (15 مهر 1402) در پی ناکامی در عملیات طوفان الاقصی از سوی گروههای مقاومت فلسطینی به رهبری حماس، جنگ ویرانگری را علیه نوار غزه آغاز کرده است؛ طی این مدت بخش اعظم منازل و زیرساختهای نوار غزه در این جنگ به شدت تخریب شدهاند و محاصره رقت بار و بحران انسانی شدید در کنار قحطی و گرسنگی بیسابقه، جان ساکنان این منطقه را تهدید میکند.
حملات اسرائیل تنها به نوار غزه محدود نشده است و رژیم اشغالگر قدس، جنگ طلبی خود را در کرانه باختری، لبنان و دیگر مناطق خاورمیانه با حمایت های همه جانبه آمریکا و متحدانش گسترش داده است.
با وجود همه این جنایتها، رژیم اشغالگر اعتراف کرده است که با ورود به ماه چهاردهم جنگ، هنوز نتوانسته به اهداف خود از این جنگ یعنی نابود کردن جنبش حماس و بازگرداندن اسرای خود از نوار غزه برسد.
منبع: ایرنا