کنگره آمریکا به دنبال تحریم دیوان کیفری بین‌المللی

کنگره آمریکا به دنبال تحریم دیوان کیفری بین‌المللی
خلاصه اخبار

رئیس کمیته روابط خارجه مجلس نمایندگان آمریکا لایحه‌ای را ارائه کرد که هدف آن تحریم دیوان کیفری بین‌المللی و تمامی افرادی است که در مقابله با جنایت‌های رژیم صهیونیستی، به این دیوان کمک می‌کنند.

به گزارش ایسنا، «برایان ماست» رئیس کمیته روابط خارجه مجلس نمایندگان آمریکا لایحه‌ای را معرفی کرد که هدف آن تحریم دیوان کیفری بین‌المللی به دلیل مقابله با جنایات رژیم صهیونیستی است.

ماست که این لایحه را به همراه «چیپ روی» نامزد جمهوری‌خواه مجلس نمایندگان آمریکا ارائه کرده، گفت: «لایحه ما پیامی روشن به دیوان کیفری بین‌المللی ارسال می‌کنم. شاید ما شما را به رسمیت نشناسیم، اما بی‌شک شما خواهید فهمید که وقتی آمریکا و متحدانش را هدف قرار دهید، چه می‌شود.»

دیوان کیفری بین‌المللی پیش‌تر حکم بازداشت «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر و «یوآو گالانت» وزیر جنگ سابق رژیم صهیونیستی را صادر کرده و نقش کلیدی آن‌ها در نسل‌کشی غزه را محکوم کرده است.

بر اساس بیانیه‌ای که در وبسایت کمیته روابط خارجه مجلس نمایندگان آمریکا منتشر شده، رئیس این کمیته این حکم دیوان کیفری بین‌المللی را «تلاش برای نقض حق اسرائیل برای دفاع از خود» توصیف کرد و در اظهارنظری عجیب گفت این حکم موجب طولانی‌تر شدن جنگ غزه شده است!

بر اساس این لایحه که «قانون اقدام متقابل دادگاه غیرقانونی» نام گرفته، هر شخصی که شهروندان آمریکایی یا شهروندان دولت‌های متحد این کشور را هدف تحقیقات، بازداشت، حصر یا پیگیری قضایی قرار دهد، تحریم خواهد شد، از جمله مقامات رژیم صهیونیستی، اعضای ناتو، ژاپن و تایوان.

او دیوان کیفری بین‌المللی را «نامشروع» توصیف کرد و گفت این دیوان صلاحیت قضایی برای صدور حکم بازداشت سران رژیم اشغالگر را نداشته است. کشورهای غربی با اشاره به اینکه رژیم صهیونیستی از امضاکنندگان اساسنامه رم (سند بنیادین دیوان کیفری) نیست، مدعی هستند که این دیوان حق انجام تحقیقات قضایی در اراضی اشغالی را ندارد.

دیوان کیفری در گذشته علیه «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه نیز حکم بازداشت صادر کرده، حال‌آنکه روسیه نیز اساسنامه رم را امضا نکرده و عضو این دیوان نیست. با این حال، غرب در آن زمان از حکم بازداشت پوتین حمایت کرد و ادعای عدم صلاحیت قضایی دیوان را مطرح نکرد.

در صورت تصویب این لایحه، مقامات دیوان کیفری بین‌المللی و اعضای خانواده درجه یک آن‌ها حق ورود به ایالات متحده را نخواهند داشت و روادید اعضایی که در آمریکا حضور دارند نیز باطل خواهد شد.

این لایحه همچنین علاوه بر اعضای دیوان کیفری بین‌المللی، افرادی که از این سازمان حمایت مادی، مالی یا فنی به عمل می‌آورند نیز هدف تحریم‌های آمریکا قرار خواهند گرفت.

منبع: ایسنا

دیدگاه شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *