پیش‌بینی آینده بورس در گرو سیاست‌ های دولت + ارزیابی وضعیت فعلی

پیش‌بینی آینده بورس در گرو سیاست‌ های دولت + ارزیابی وضعیت فعلی
خلاصه اخبار

دو کارشناس بازار سرمایه، وضعیت فعلی را برآیند اقدامات مستمر وزیر اقتصاد، بانک مرکزی و سازمان بورس و پیش‌بینی آینده را در گرو سیاست‌ های دولت دانستند.

به گزارش پایگاه خبری بورس پرس ، دو کارشناس بازار سرمایه در گفت و گو با دنیای اقتصاد، وضعیت فعلی را برآیند اقدامات مستمر وزیر اقتصاد، بانک مرکزی و سازمان بورس و پیش‌بینی وضعیت آینده بورس را در گرو سیاست‌ های دولت دانستند.

مریم محبی: وضعیت این روزها تنها نتیجه انتشار خبر حذف دلار نیما از معاملات و جایگزینی با سامانه توافقی نبوده بلکه برآیندی از اقدامات پیاپی و مستمر وزیر اقتصاد، بانک مرکزی و سازمان بورس است.

گمانه‌زنی‌ها از عدم افزایش چندان نرخ بهره از سوی رئیس بانک مرکزی آغاز شد و در نهایت به اعلام الزام حمایت از بورس از سوی متولیان انجامید. بازار با بورس سال 99 تفاوت‌های زیادی پیدا کرده و حرفه‌ای‌تر شده است. سهام مطلوب پس از تعادل بازار مسیر را از سایر سهام جدا می کنند و شرایط تعدیل‌یافته‌تری حاکم می شود.

بورس در شرایطی قله‌های تاریخی را فتح می‌کند که سکاندار فعلی وزارت اقتصاد عبدالناصر همتی است و با تجربه‌ای که از سال‌های قبل کسب کرده، می‌تواند بازار این روزها را به مسیر مشخص‌تری هدایت کند. امید می‌رود وزیر اقتصاد در ادامه، توجه به حقوق سهامداران را همچنان اولویت اقدامات قرار دهد.

جذابیت سهام کوچک در شرایطی که دامنه نوسان محدود است ادامه‌دار خواهد بود. با این وجود در شرایط فعلی تغییر دامنه نوسان به نظر می‌رسد نمی‌تواند مسیر بازار را بهبود بخشد. چرا‌ که در وضعیت فعلی هر گونه رفتار هیجانی می‌تواند بورس را به مسیر نامطلوبی بکشاند. انتظار می‌رود به مرور زمان از هیجان و تب‌ و‌ تاب کاسته شود و بورس روند منطقی‌تری را روزهای آینده دنبال کند.

حسن رضایی‌پور: رویکرد اقتصادی دولت برای حذف قیمت‌گذاری دستوری که شاخص‌ترین آن چند نرخی بودن نرخ ارز بود در مسیر اجرایی قرار گرفت. با این اقدام بسیاری از مشکلات صنایع و اقتصاد که از شکاف زیاد دلار نیما با دلار بازار آزاد ناشی می‌شد، برطرف شد. از طرفی اظهارات اثرگذار وزیر اقتصاد و رئیس سازمان بورس در هفته‌های گذشته باعث شد جو مثبتی در بازار حاکم شود.

با این وجود بازار سرمایه همچنان به عواملی چون نوسانات نرخ ارز، ثبت‌نام خودرو که با بلوکه شدن بخشی از نقدینگی رخ می‌دهد و ریسک‌ های سیستماتیک اهمیت بسیاری می‌دهد. از این رو با بهبود عوامل فوق، وضعیت بازار تحت‌الشعاع قرار می گیرد. مثبت‌های این روزها دائمی نخواهد بود و بازار در مسیر صعود با اصلاح و تعدیل قیمتی مواجه خواهد بود. به سرمایه‌گذاران توصیه می‌شود از خرید و فروش‌های هیجانی پرهیز کنند تا متحمل زیان‌های سنگین نشوند.

قسمت عمده ارز رسمی که در سامانه نیما عرضه می‌شد و تخصیص آن در قیمت‌هایی پایین‌تر از دلار بازار آزاد و شکافی که میان دلار نیما با دلار بازار آزاد ایجاد شده بود، حاشیه سود بسیاری از صنایع را دستخوش تغییراتی کرده بود. با راه‌اندازی سامانه توافقی، صنایع صادراتی‌محور مستقیما از حذف دلار نیما منتفع خواهند شد. باید منتظر ماند سرنوشت بازار توافقی به دلار نیمایی دچار خواهد شد یا خیر.

همچنین به نظر می‌رسد سرمایه‌گذاران بلندمدت آن‌طور که باید و شاید نقدینگی را جاری نکردند. سرمایه‌گذاران کوتاه‌مدت عمده معامله‌گران این روزها را تشکیل می‌دهند و با نوسان‌گیری، اقدام به خرید و فروش سهام می‌کنند. به نظر می‌رسد آرامش اقتصادی و سیاسی می‌توانند دست به دست هم دهند و شرایط پایداری را رقم زنند.

پیش‌بینی وضعیت آینده بورس به سیاست‌های دولت بازمی‌گردد. باید دید سیاست‌ها و وضعیت متغیرهای اثرگذار در روزهای آینده چگونه تغییر پیدا خواهد کرد.

منبع: بورس پرس

دیدگاه شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *