پویایی و به‌روز بودن، الزام پدافند غیرعامل در برابر تهدیدات فناورانه

پویایی و به‌روز بودن، الزام پدافند غیرعامل در برابر تهدیدات فناورانه
خلاصه اخبار

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور پویایی و به‌روز بودن را الزام پدافند غیرعامل در برابر تهدیدات فناورانه دانست و بر ضرورت توسعه آزمایشگاه‌های تخصصی برای شناسایی تهدیدات فناوری تاکید کرد.

سردار جلالی، رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور، در این مراسم با اشاره به ضرورت نگاه علمی و دانشی به مقوله پدافند غیرعامل اظهار داشت: برای شناسایی این ضرورت، لازم است تا با ویژگی مهم تهدیدات انسان‌ساخت که سیالیت و پویایی است آشنا شویم. در این عرصه با دو عنصر فناوری‌ها و راهبرد‌ها مواجهیم که متناسب با سرعت فناوری‌ها تغییر می‌کنند.

وی ادامه داد: برای مقابله با این تهدیدات، پویایی و به‌روز بودن پدافند غیرعامل یک اجبار تکلیفی است و اتخاذ رویکرد دانش‌پایه و پژوهش‌محور در پدافند غیرعامل یک ضرورت است.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور، اشراف و وابستگی را دیگر مولفه‌های تهدیدزای فناوری دانست که می‌تواند از سوی کشور‌های صاحب فناوری بر کشور‌های بهره‌بردار فناوری تحمیل شود.

وی با بیان اینکه آن دسته از فناوری‌های امروز که علیه امنیت کشور‌ها به کار گرفته می‌شود، عمدتاً کنترل‌گریز و جهانی هستند، توضیح داد: این فناوری‌ها به دنبال اعمال حکمرانی ارتباطی، پولی، مالی و اطلاعاتی خود بر سایر کشور‌ها با هدف سلطه هستند.

سردار جلالی در ادامه به تشریح قابلیت جاگرفتن تهدید در ذات و ساخت فناوری پرداخت و گفت: وجود تهدیدات در ذات فناوری، ضرورت تجهیز شدن به آزمایشگاه‌های تخصصی و حرفه‌ای تشخیص چنین تهدیدات را الزام‌آور می‌کند.

وی در ادامه به توضیح سطوح تشخیص تهدیدات با رویکرد پدافند غیرعامل پرداخت و گفت: در این زمینه سه سطح راهبردی، عملیاتی و فنی وجود دارد. گام اول رصد، پایش و تشخیص تهدید، گام دوم کنترل و شناسایی راهبرد‌های تخاصمی دشمن و مدل‌سازی آنها با کمک ابزار‌های هوش مصنوعی و شبیه‌سازی و گام سوم چگونگی کنترل این تهدیدات است.

سردار جلالی در ادامه بر لزوم ساماندهی و راهبری مدیریت دانش جامعه علمی کشور و جلوگیری از اشراف، کنترل و تسلط دشمن بر سامانه‌های تحقیقاتی و دانشمندان کشور پرداخت.

وی با بیان اینکه امروز تولید دانش به‌عنوان یک مولفه در تقویت قدرت ملی شناخته می‌شود، گفت: رصد روند تحقیقات و فناوری‌های جهان، ارتقای قدرت تشخیص و پایش تهدیدات، تشکیل کانون‌های نظریه‌پردازی پدافند غیرعامل، رصد آسیب‌پذیری‌ها و تلاش برای حل آسیب‌پذیری‌های راهبردی کشور از جمله حوزه‌های مهم و دانش‌محور مبتنی بر پدافند غیرعامل است که باید مورد توجه ویژه جامعه علمی کشور قرار گیرد.

سردار جلالی با اشاره به ضرورت شکل‌گیری جهاد علمی در حوزه دفاع و پدافند غیرعامل، بر ضرورت پیوند صنعت و دانشگاه‌ها در این حوزه تاکید کرد.

در انتهای این مراسم از دو استاندارد پدافند غیرعامل با موضوع سطح بندی و برگزاری رزمایش که به همت سازمان استاندارد دفاعی تدوین شده است، رونمایی شد. همچنین برترین‌ها در حوزه پژوهش و فناوری پدافند غیرعامل تجلیل شدند.

منبع: میزان

دیدگاه شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *