وفاق حرف خوبی است، اما ذیل کارآمدی است/ به جعفریان گفتم مجلس ختم ما را جلو انداختید!
تهران- ایرنا- عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، خوشفکری، شجاعت و پرکاری را از ویژگیهای استاد رسول جعفریان برشمرد و گفت: شجاعت از ویژگیهای نوشتههای ایشان است و گاهی اظهار نظرهای مهم ایشان در مسائل فرهنگی و سیاسی برایش دردسرساز هم میشود.
به گزارش ایرنا ، علی لاریجانی مشاور رهبر معظم انقلاب در نشست «جست و جوگر گذشته، دغدغه مند آینده» که برای بزرگداشت استاد رسول جعفریان برگزار شد، جامعیت و بیطرفی را ویژگی بررسیهای تاریخی جعفریان خواند و افزود: ایشان در خصوص دین و سیاست در دوره صفویه علاوه بر نقش دین در حکومت مرکزی به اشکالات این حکومت هم اشاره میکند. آقای جعفریان به سه مقطع مهم صفویه مشروطه و انقلاب اسلامی توجه جدی داشتهاند و در کالبدشکافی سقوط صفویه نشان داده است اختلاف داخلی علما هرچند بر سر مسائل کلامی و همچنین ارتباط و نوعی وابستگی به حکومت باعث شد استقلال فکری را از دست بدهند و در بسیج مردم علیه دشمنان دچار مشکل شوند.
به گفته لاریجانی، یکی از نقدها به نهضت مشروطه، ناتوانی نخبگان سیاسی و مذهبی در درک مطالبات طبقات فرودست و تطبیق آرمانها با این مطالبات بود. وی توضیح داد: نکاتی که روشنفکران به آن توجه داشتند، با خواست مردم منطبق نبود؛ مشکلی که امروز هم وجود دارد و به عنوان نمونه اگر امروز مشکل اصلی مردم موضوع ارز است، در سطحی دیگر وفاق مطرح میشود که ارتباط مستقیم و ملموس با زندگی مردم ندارد. البته مردم میگویند دولت کارآمد باشد و از هر طیف کارآمد در آن استفاده شود، اما وفاق که حرف خوبی هم هست، ذیل کارآمدی است، نه روی آن و رویکرد راس کشور باید با طبقات مردم پیوند ملموس داشته باشد.
وی با اشاره به اصرار عجیب جعفریان در جمع آوری استنادات تاریخی اظهار کرد: یک روز که در کتابخانه ایشان در قم بودیم، با ذوق و شوق مجموعهای از اطلاعیههای مجالس ترحیم را که جمع آوری شده بود، نشان دادند. در آن زمان من مسئول پرونده هستهای بودم و اتفاقا یکی از اطلاعیههای تحریم مربوط به شخصی به نام حاج علی هستهای بود که به ایشان گفتم ختم ما را جلو انداختهاید!
مشاور رهبر انقلاب در پایان یک رویکرد مهم رسول جعفریان را نقد استفاده بیجا از دین برای علمسازی در پدیدههایی مثل طب اسلامی و فیزیک اسلامی دانست که نه معتبر است و نه استنادات جدی دارد
جعفریان: آینده ایران در گروه حریت فکری است
رسول جعفریان هم در پایان این نشست تاکید کرد: آینده ایران وابسته به حریت در حوزه تفکر است و اگر تفکر در کشور قرار است شکل بگیرد، نیازمند حریت است.
رئیس کتابخانه دانشگاه تهران افزود: البته این تنها حریت سیاسی نیست و علاوه بر حکومت که باید زمینه این آزادی را فراهم کند، خود اشخاص هم باید حریت داشته باشند و اگر به حقیقت جدیدی رسیدند، در بند گذشته و افکار قبلی خود نباشند.
وی گفت: متفکر ارزشمندترین عضو جامعه است و عزیزترین انسانها باید کسانی باشند که آزادگی سخن گفتن دارند و این افراد هم نباید از نقدهای مکرر بهراسند و البته حرمت همه افراد باید حفظ شود.
منبع: ایرنا