«وفاق» به دنبال ساخت آینده است/ همبستگی اجتماعی نیاز مبرم جامعه امروز ایران
تهران- ایرنا- پنل پایانی همایش «وفاق ملی» با حضور معاون راهبردی رئیس جمهور، رئیس شورای اطلاع رسانی دولت و معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور برگزار شد و ابعاد مختلف وفاق از مفهوم سنجی تا سیاستگذاری مورد تحلیل و ارزیابی قرار گرفت.
به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا ، همایش «گفتوگوی ملی درباره وفاق ملی» امروز پنجشنبه 20 دی 1403 در سالن همایشهای کتابخانه ملی با حضور رئیسجمهور آغاز به کار کرد و در ادامه با برگزاری 10 پنل تخصصی به بررسی ابعاد مختلف «وفاق» از مفهوم سنجی گرفته تا سیاستگذاری و تجربیات جهانی پرداخته شد.
پنل پایانی و جمعبندی این همایش با حضور «محمدجواد ظریف» معاون راهبردی رئیسجمهور، «الیاس حضرتی» رئیس شورای اطلاعرسانی دولت، «زهرا بهروز آذر» معاون امور زنان و خانواده رئیسجمهور، «محمد فاضلی» جامعه شناس و استاد دانشگاه، «محمدرضا جلائیپور» فعال سیاسی اصلاح طلب و «کیومرث اشتریان» دبیر همایش برگزار و هر یک از سخنرانان به ارایه دیدگاههای خود پرداختند.
کیومرث اشتریان دبیر همایش در ابتدای این نشست تاکید کرد: باید ببینیم که هر یک از مردم ایران در مرحله نخست و در مرحله بعد دولت و حاکمیت چه وظیفهای برای وفاق بر عهده دارند. مساله وفاق یا واگرایی از وفاق، مساله همه ماست و گریز ناپذیر است و همه ملت و دولت درگیر آن هستیم.
«وفاق» به دنبال ساخت آینده است
معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده به عنوان نخستین سخنران این پنل، برگزاری همایش وفاق را مثبت و آموزنده دانست و تاکید کرد: موضوع وفاق اولین بار با حضور دکتر پزشکیان وارد ادبیات سیاسی ایران شد، پیش از این نیز مفهوم آشتی ملی و گفتگوی تمدنها توسط آقای خاتمی مطرح شده بود اما مساله وفاق در دیدگاه دکتر پزشکیان را از زمان همبستگی میان مسلمانان در زمان پیامبر اکرم در صدر اسلام میتوان جستجو کرد.
زهرا بهروز آذر گفت: جنس وفاق، اتفاقسازی است. ما برای دو آینده، وفاق میکنیم یکی آینده پیش فرض و دیگری آینده خلق شده است و ما در بحث وفاق به دنبال «آینده خلق شده» هستیم.
همبستگی اجتماعی نیاز مبرم جامعه امروز ایران است
رئیس شورای اطلاعرسانی دولت به عنوان دومین سخنران ضمن تقدیر از زحمات مجموعه معاونت راهبردی رئیس جمهور، تاکید کرد: وفاق و آثار و برکات آنرا آزمودهایم، انقلاب اسلامی با وفاق ملی اوج گرفت و به ثمر نشست. متاسفانه با بروز اختلافات، کمی از وفاق دور شدیم، باز به صورت نسبی در زمان جنگ، با وفاق و با حضور همه اقشار به پیروزی رسیدیم. متاسفانه بعد از جنگ تفرقههایی ایجاد شد اما امروز دکتر پزشکیان بازگشت به خویشتن را مطرح کردند.
الیاس حضرتی گفت: در همین چهار پنج ماه گذشته، اتفاقاتی افتاده است که شاید امکان آن در گذشته وجود نداشت. دکتر پزشکیان به دنبال حل مساله ایران است؛ سه مساله برای جامعه ایران اصل است، ابتدا حل مشکلات اقتصادی و معیشت است که لازمه آن حل مسائل بینالمللی، حل FATF و مسائل جهانی است اما سومین که از همه مهمتر و فوریتر است همبستگی اجتماعی است. ایجاد امید و همبستگی نیاز ضروری مردم ایران برای مقاومت است.
وی افزود: مردم ایران باید احساس کنند که ایران متعلق به همه ایرانیان است، با ادامه بحثهای وفاق به این گفتمان خواهیم رسید. وظیفه شورای اطلاع رسانی دولت است که این گفتمان را به مباحث قابل فهم در رسانه تبدیل کند و آنرا در جامعه اشاعه دهد.
منبع: ایرنا