وزیر دفاع ایتالیا: اتحادیه اروپا در برابر چالش‌های اقتصادی و سیاسی ضعیف است

وزیر دفاع ایتالیا: اتحادیه اروپا در برابر چالش‌های اقتصادی و سیاسی ضعیف است
خلاصه اخبار

تهران- ایرنا- گیدو کروستو وزیر دفاع ایتالیا در اظهاراتی با اشاره به تهاجم روسیه علیه اوکراین تاکید کرد: تهدید جنگ چند جانبه روسیه باید جدی گرفته شود و اتحادیه اروپا باید به ساختارهای دفاعی مناسب توجه کند چرا که این اتحادیه در حال حاضر در برابر چالش‌های اقتصادی و سیاسی ضعیف است.

به گزارش بامداد سه‌شنبه ایرنا ، کروستو در مصاحبه با روزنامه ایتالیایی لا استامپا خواستار افزایش بودجه دفاعی اعضای اتحادیه اروپا شد و اظهار کرد: اکثر اعضای ناتو به هدف خود برای اختصاص 2 درصد از تولید ناخالص داخلی برای هزینه‌های دفاعی در سال 2024 رسیدند اما همه اعضای اتحادیه اروپا هم باید این کار را انجام دهند تا بتوان از دموکراسی و امنیت این اتحادیه در برابر تهدید روسیه دفاع کرد.

وی در ادامه با اشاره بر لزوم جدی گرفته شدن تهدید احتمال وقوع جنگ چند جانبه روسیه علیه کشورهای اروپایی، خاطرنشان کرد: حتی اگر سایر اعضای اتحادیه اروپا به این کار تن ندهند، ایتالیا باید باید بیش از 2 درصد تولید ناخالص داخلی خود را به بودجه نظامی‌اش اختصاص داده و به سرعت سرمایه‌گذاری در امور دفاعی را افزایش دهد.

وی در ادامه با اشاره به تحولات اخیر سوریه، اظهار کرد: رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه با سقوط دولت بشار اسد موقعیت خود را تقویت کرده و قدرت بیشتری برای کنترل جریان پناهندگان به سوی اتحادیه اروپا دارد.

وزیر دفاع ایتالیا همچنین با بیان اینکه وضعیت پیش آمده در سوریه می‌تواند به یک فرصت تبدیل شود، خاطرنشان کرد: از سوی دیگر خطر افزایش بی‌ثباتی در این کشور هم وجود دارد زیرا پروسه انتقال قدرت در سوریه بسیار دشوار و پر از ابهام است و حتی ممکن است مانند سال 2015 موج دیگری از پناهندگان سوری راهی اتحادیه اروپا شوند.

به گزارش ایرنا ، رئیس جمهور روسیه 21 فوریه 2022 (دوم اسفند 1400) با انتقاد از بی‌توجهی غرب به نگرانی‌های امنیتی مسکو، استقلال جمهوری‌های خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.

ولادیمیر پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه 24 فوریه (5 اسفند 1400) نیز عملیاتی نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو – کی‌یف به رویارویی نظامی تبدیل شد.

آمریکا و کشورهای غربی در پاسخ به این اقدام روسیه، تاکنون تحریم‌های گسترده‌ای را علیه مسکو اعمال و میلیاردها دلار تسلیحات و تجهیزات نظامی به کی‌یف ارسال کرده‌اند.

مخالفان مسلح در سوریه از بامداد هفتم آذر 1403 برابر با 27 نوامبر 2024 با حمایت برخی از کشورها و ورود نیروهای تازه نفس خارجی، اقدام به حمله گسترده علیه مواضع ارتش سوریه در مناطق شمال غرب، غرب و جنوب غرب حلب کردند.

تحرکات تروریست‌ها و معارضین مسلح علیه مواضع ارتش سوریه، توافق آتش‌بس منعقد شده در سال 2020 را نقض کرد زیرا این منطقه، مشمول توافقنامه «کاهش تنش» است که با تضمین ترکیه در آستانه امضا شد و شامل مناطقی در ادلب، حومه حلب و بخش‌هایی از حماه و لاذقیه می‌شد.

مخالفان مسلح سوری صبح روز یکشنبه از کنترل خود بر شهر دمشق و خروج «بشار اسد» رئیس جمهور سوریه خبر دادند.

شبکه المیادین به نقل از رویترز گزارش داد: گروه‌های مسلح بدون وجود هیچ نشانه‌ای از ارتش سوریه، وارد دمشق شدند.

از کودتای سال 1971 در سوریه که منجر به روی کار آمدن حافظ اسد شد،‌ حالا 54 سال گذشته و در این مدت، سوریه همیشه درگیر جنگ داخلی و مقابله با گروه‌های مسلح بوده است.

بشار اسد که بعد از پدرش از سال 2000 میلادی رئیس جمهور سوریه شد نیز در طول حکومتش همواره با تهدید گروه‌های مسلح مواجه شده بود و نهایتا نیز یکی از همین گروه‌های مسلح به اسم هیات تحریر الشام توانست حکومت خاندان اسد را به پایان برساند.

بنا بر اعلام منابع روس، بشار اسد و خانواده‌اش پس از خروج از سوریه، هم اینک در مسکو حضور دارند و روسیه به آنها پناهندگی سیاسی اعطا کرده است‌.

منبع: ایرنا