وزارت بهداشت به صف منتقدان خودرو پیوست

وزارت بهداشت به صف منتقدان خودرو پیوست
خلاصه اخبار

دنیای‌اقتصاد :

درحالی کیفیت خودروهای تولیدی سال‌هاست مورد نقد نهادهای مختلف از جمله پلیس راهور قرار گرفته که حالا به نظر می‌رسد صف منتقدان کیفیت خودرو عضو جدیدی دارد، به‌طوری که وزارت بهداشت نیز به این صف اضافه شده است.

علیرضا رئیسی، معاون بهداشت وزارت بهداشت و درمان در یک گفت‌‌‌وگوی تلویزیونی با انتقاد از ایمنی خودروهای تولیدی، عنوان کرده «باید خودروسازان را به‌‌‌عنوان مانع رشد جمعیت کشور در نظر گرفت». وی با برشمردن عوامل عدم‌رشد جمعیت در کشور به این نکته اشاره کرده که «سالانه 20‌هزار نفر در حوادث جاده‌‌‌ای جان خود را از دست می‌دهند که سهم قابل‌‌‌توجهی از این قربانیان، جوانان مولد هستند که باید پیشگیری شود؛ وضعیت جاده‌‌‌ها، فرهنگ رانندگی و خودروها باید بهتر شود. خودرو هم باعث مرگ‌‌‌ومیر جوان‌‌‌ها در جاده‌‌‌ها می‌شود و هم به‌‌‌دلیل نقص در سوختن بنزین، آلودگی ایجاد می‌کند، بنابراین باید خودروسازان را به‌‌‌عنوان مانع رشد جمعیت در نظر گرفت.»

در نظر گرفتن خودرو به عنوان یکی از موانع رشد جمعیت در ایران از طرف وزارت بهداشت در شرایطی مورد تاکید قرار گرفته که مجلس در قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت سعی کرده از خودرو به عنوان مشوق رشد جمعیت استفاده کند. ماده 12 این قانون که در آبان ماه سال 1400 مصوب شد تاکید می‌کند که «شرکت‌های خودروساز داخلی مکلفند از زمان ابلاغ این قانون یک خودروی داخلی به قیمت کارخانه به انتخاب و به نام مادر پس از تولد فرزند دوم به بعد در هر نوبت ثبت‌نام برای یک مرتبه تحویل دهند. در هر نوبت ثبت‌نام 50‌درصد خودروها مشمول این ماده هستند.» بنابراین از سه سال پیش 50‌درصد از خودروهای تولیدی در قالب این طرح عرضه شده‌اند. خودروهایی که وزارت بهداشت می‌‌‌گوید با ایمنی پایین که موجب رشد تصادفات و مرگ و میر جمعیت مولد می‌‌‌شوند، یکی از موانع رشد جمعیت هستند.

پیش از این پلیس از ایمنی خودروهای داخلی در کنار وضعیت جاده‌‌‌ها و عوامل انسانی به عنوان یکی از دلایل تصادفات جاده‌‌‌ای یاد کرده بود. اما اظهارات رئیسی بر وجهی کمتر پرداخته‌شده از تبعات ایمنی پایین خودروهای داخلی (مانع رشد جمعیت‌) دست گذاشته است.

این اظهارات در حالی مطرح می‌شود که موضوع کیفیت و ایمنی خودروهای داخلی سال‌هاست به یکی از چالش‌‌‌های مهم صنعت خودروی کشور تبدیل شده است. با وجود انتقادهای مکرر از سوی نهادهای مختلف به نظر می‌رسد هنوز اقدام جدی و موثری برای ارتقای کیفیت خودروها صورت نگرفته است.

منبع: دنیای اقتصاد

دیدگاه شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *