هیچ نهادی صرافی‌های رمزارزی را گردن نمی‌گیرد: بانک مرکزی به صرافی‌ها مجوز نمی‌دهد!

هیچ نهادی صرافی‌های رمزارزی را گردن نمی‌گیرد: بانک مرکزی به صرافی‌ها مجوز نمی‌دهد!
خلاصه اخبار

در روزهای اخیر بحث اخذ مجوز صرافی‌های ارز دیجیتال بار دیگر داغ شده اما این فرآیند با چالش‌های زیادی مواجه شده است. در همین حال، مدیر اداره مجوزهای بانک مرکزی مدعی شده که صرافی‌های ارز دیجیتال تحت نظارت این نهاد نیستند و به همین خاطر وظیفه اعطای مجوز بر عهده آن نیست. به گزارش میهن …

در روزهای اخیر بحث اخذ مجوز صرافی‌های ارز دیجیتال بار دیگر داغ شده اما این فرآیند با چالش‌های زیادی مواجه شده است. در همین حال، مدیر اداره مجوزهای بانک مرکزی مدعی شده که صرافی‌های ارز دیجیتال تحت نظارت این نهاد نیستند و به همین خاطر وظیفه اعطای مجوز بر عهده آن نیست.

به گزارش میهن بلاکچین، سید جلال سیدی، مدیر اداره مجوزهای پولی بانک مرکزی در گفتگویی با خبرگزاری ایرنا تاکید کرده که درخواست برای تاسیس صرافی یا سایر نهادهای مالی، باید به جای بانک مرکزی از طریق درگاه ملی مجوزها ثبت و پیگیری شود.

به گفته سیدی، صدور مجوزهای فعالیت صرافی‌ها، صندوق‌های قرض‌الحسنه و شرکت‌های لیزینگ تنها از طریق این درگاه امکان‌پذیر است.

بانک مرکزی به صرافی‌ها مجوز نمی‌دهد!

سیدی در این گفتگو ضمن بیان اینکه از زمان آغاز اجرای قانون تسهیل صدور مجوزها، نهادهای مختلف به ویژه بانک مرکزی این فرآیند را به صورت تدریجی اجرایی کرده‌اند گفت:

به جرات می‌توانم بگویم هیچ یک از دستگاه‌ها به یک باره صدور مجوزهای کسب‌وکار را به درگاه ملی مجوزها نبردند؛ در حال حاضر بانک مرکزی همه درخواست‌های مرتبط با این بانک را به درگاه ملی مجوزها برده و مجوز فعالیت شرکت‌های لیزینگ در درگاه مربوطه صادر شده است؛ همچنین مجوز تاسیس و فعالیت صندوق‌های قرض‌الحسنه در این درگاه داده می‌شود.

به گفته مدیر اداره مجوزهای بانک مرکزی، دریافت مجوز فعالیت نهادهای پولی از جمله صرافی‌ها صرفا از طریق درگاه ملی مجوزها امکان‌پذیر است و بانک مرکزی در آن نقشی ندارد:

صدور مجوزهای تعاونی اعتبار از ابتدای امسال به طور کامل تنها از درگاه ملی مجوزها صادر می‌شود؛ مجوز صرافی را نیز متقاضیان باید از درگاه ملی مجوزها دریافت کنند؛ در حال حاضر هیچ مجوزی از سوی بانک مرکزی خارج از درگاه ملی ارائه نمی‌شود.

وی در خصوص زمان‌بَر بودن صدور مجوزها تصریح کرد که برخی فرآیندها، مانند استعلام‌های مربوط به «منشاء وجوه» و تایید «صلاحیت فردی»، نیاز به زمان دارند. با این حال، او افزود که برای تسریع در این فرآیندها بازنگری‌هایی صورت گرفته و برخی اقدامات به سمت الکترونیکی شدن پیش می‌روند.

سیدی همچنین به بازگشایی درگاه ملی مجوزها از اسفند 1402 اشاره کرد و گفت:

در یک دوره‌ای، درگاه ملی مجوزها بسته بود؛ اما از اسفند 1402 که بار دیگر باز شد؛ طبیعی بود که حجم زیادی تقاضا برای تاسیس صرافی دریافت کنیم اما پس از آن به حالت نرمال رسید.

وی افزود:

تعداد صرافی‌های مجاز 650 واحد است و آنهایی که مجوز دارند تحت نظارت بانک مرکزی کار می‌کنند و آنهایی که مجوز ندارند به دستگاه‌های مربوطه جهت برخورد معرفی می‌شوند.

وی در آخر در پاسخ به این سوال که آیا بانک مرکزی به صرافی‌های ارز دیجیتال مجوز می‌دهد گفت:

خیر؛ صرافی‌های رمزارز در قالب تحت نظارت بانک مرکزی نیستند.

منبع: میهن بلاکچین

دیدگاه شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *