هشدار سازمان ملل نسبت به خطر سوءتغذیه در سودان
سخنگوی دبیرکل سازمان ملل اعلام کرد که صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل (یونیسف) امروز زنگ خطر سوءتغذیه در سودان را به صدا درآورد.
به گزارش ایسنا، استفان دوجاریک، سخنگوی دبیرکل سازمان ملل امروز (شنبه) در جریان یک نشست مطبوعاتی تصریح کرد: «انتظار میرود امسال بیش از 700 هزار کودک زیر پنج سال در سودان دچار سوءتغذیه حاد شوند.»
بر اساس گزارش شبکه خبری الجزیره، او در ادامه افزود که بسیاری از این کودکان به همراه مادرانشان بدون برخورداری از ابتداییترین امکانات برای زنده ماندن، جهت یافتن سرپناه و مواد غذایی روزها پیادهروی میکنند.
استفان دوجاریک همچنین تاکید کرد که وضعیت در مناطق صعبالعبور سودان بسیار وخیمتر است.
او در ادامه گفت: «خانوادهها و جوامعی که در این مناطق گرفتار شدهاند، همچنان در معرض اقدامات خشونتبار و کمبود منابع قرار دارند.»
سخنگوی دبیرکل سازمان ملل اظهار داشت، تعداد افرادی که به دلیل نزاع و درگیری آواره میشوند، هر روز در حال افزایش است.
از سوی دیگر، صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل (یونیسف) نیز هشدار داد که حدود 3.2 میلیون کودک زیر پنج سال در سودان به دلیل سوءتغذیه و نبود مراقبتهای بهداشتی در معرض خطر مرگ قرار دارند.
یونیسف اعلام کرد که در بحبوحه تداوم جنگ خشونتبار در سودان از حدود 21 ماه پیش تقریبا 3.2 میلیون کودک سودانی زیر پنج سال با خطر سوءتغذیه شدید مواجه میشوند.
سازمان یونیسف تاکید کرد که عواملی مانند دسترسی محدود به خدمات پزشکی، نبود آب آشامیدنی سالم، عدم رعایت بهداشت و تغذیه نامناسب بهویژه برای نوزادان و کودکان از عوامل گسترده شدن دامنه سوءتغذیه است.
این سازمان همچنین ادامه داد که بحران امنیت غذایی در سودان نیز بهشدت بر این شرایط تاثیر گذاشته است.
در همین راستا، ایوا هیندز، مسئول ارتباطات سازمان یونیسف در سودان تصریح کرد: «772 هزار کودک از سوءتغذیه شدید رنج میبرند و در خطر مرگ قرار دارند.»
نماینده آمریکا در سودان نیز خاطرنشان کرد، حملات به بیمارستانها، بیماران و کارکنان در خارطوم وحشتناک است و باید فورا متوقف شود.
به گفته «کاترین راسل»، مدیر اجرایی یونیسف، تاثیرات بحران و جنگ در سال 2024 بر زندگی کودکان، یکی از بدترین سالها در تاریخ 78 ساله یونیسف بوده است.
یونیسف گزارش داده که سهم کودکان در مناطق جنگی از دهه 1990 که حدود 10 درصد بود، به تقریبا 19 درصد رسیده است.
تا پایان سال 2023 شمار کودکان آواره شده به 47 میلیون و 200 هزار نفر رسیده بود و این روند در سال 2024 همچنان ادامه یافت.
احتمال اینکه کودکان در مناطق جنگی از امکانات آموزشی، بهداشتی و غذای کافی محروم بمانند، بسیار بیشتر از کودکانی است که در مناطق صلحآمیز زندگی میکنند. یونیسف هشدار میدهد که این وضعیت نباید به وضعی «عادی» تبدیل شود.
سودان از اواسط آوریل گذشته تاکنون درگیر نزاعهای داخلی است که بنا بر اعلام کمیته بینالمللی صلیب سرخ موجب آواره شدن بیش از 10 میلیون نفر در این کشور شده است.
منبع: ایسنا