هدف از سیاست جدید ارزی دولت هل دادن کف قیمت ارز به سمت سقف است/

هدف از سیاست جدید ارزی دولت هل دادن کف قیمت ارز به سمت سقف است/
خلاصه اخبار

عضو کمیسیون اقتصادی درباره سیاست جدید ارزی دولت گفت: این سیاست ارزی که در حال حاضر دنبال می‌شود یک راهکار تکراری است و چیز جدیدی نیست. به نظر می‌رسد هدف آن تنها هل دادن کف قیمت به سمت سقف باشد.

به گزارش تجارت نیوز ،

روح‌الله ایزدخواه، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس، در گفت‌وگو با تجارت‌نیوز سیاست جدید ارزی دولت را تکراری و برگرفته از انفعال دولت برشمرد.

هدف از سیاست جدید ارزی دولت هل دادن کف قیمت ارز به سمت سقف است

او در این خصوص توضیح داد: این سیاست ارزی که در حال حاضر دنبال می‌شود یک راهکار تکراری است و چیز جدیدی نیست. به نظر می‌رسد هدف آن تنها هل دادن کف قیمت به سمت سقف باشد.

سیاست جدید دولت تلاش برای مقابله با بازار سیاه است/ دولت در برابر بازار آزاد انفعالی عمل می‌کند

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس ادامه داد: این رویکرد در واقع تلاش برای مقابله با بازار آزاد یا بازار سیاه ارز است و به‌نوعی انفعال در برابر آن محسوب می‌شود. در دو دهه اخیر، این سیاست بارها امتحان شده و همواره ناموفق بوده است، زیرا نه‌تنها نرخ ارز جهش کرده بلکه نرخ ارز تثبیتی نیز به وجود نیامده و هزینه‌های تولید هم افزایش یافته است.

جهش ارز از همان روز اول اجرای سیاست ارزی دولت نشان‌دهنده ناکامی آن بود

ایزدخواه سیاست جدید ارزی دولت را تکراری و پیش‌بینی‌پذیر دانست و جهش ارز در روز اعلام اجرایی شدن این سیاست را از نشانه‌های ناکامی آن از همان روز اجرایی شدن این روش مدیریت ارزی دولت قلمداد کرد.

شیوه حذف رانت از بازار ارز انفعال نشان دادن نیست/ نباید گذاشت قیمت ارز در کانال‌های تلگرامی مشخص شود

این نماینده مجلس توضیح داد: فاصله بین ارز رسمی و ارز غیررسمی همچنان در حال افزایش است. اگر در بازار ارز رانت وجود دارد، شیوه حذفش این نیست که در مقابل نرخ ارز انفعال نشان دهیم و اجازه دهیم کف قیمت در کانال‌های تلگرامی تعیین شود. این سیاست، غلط و شکست‌خورده است.

ایجاد بازار توافقی برای ارز، خلع ید از دولت محسوب می‌شود/ ارز به‌شدت به ابعاد سیاسی، اقتصادی و اجتماعی کشور گره خورده است/ سیاست‌گذاران اصلی بازار ارز بانک مرکزی و دولت هستند

ایزدخواه تعیین نرخ ارز بر اساس عرضه و تقاضای بازار را اشتباه شمرد و گفت: دولت بر این باور است که ارز توافقی باید بر اساس عرضه و تقاضا تعیین شود، اما هیچ کشوری ارز را به این شکل مدیریت نمی‌کند. ارز به‌شدت به ابعاد سیاسی، اقتصادی و اجتماعی کشور گره خورده و سیاست‌گذاران اصلی آن بانک مرکزی و دولت هستند. ایجاد یک بازار توافقی برای ارز، به‌نوعی خلع ید از دولت محسوب می‌شود و به این معناست که نهادهای دولتی از مدیریت نرخ ارز کنار گذاشته شده‌اند.

دلیل اصلی نوسانات ارزی، کاهش اقتدار دولت در مدیریت ارز است/ قوانین موجود می‌تواند به تثبیت نرخ ارز و حفظ ارزش پول ملی کمک کند

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در پاسخ به این سوال که «مسئولان دولت بارها اعلام کرده‌اند کمبود دلار ندارند اما اگر چنین است، چرا نرخ ارز باید افزایش یابد؛ آیا این نشان‌دهنده وجود مشکل در مدیریت بازار ارز است» توضیح داد: به نظر می‌رسد دلیل اصلی نوسانات ارزی، کاهش اقتدار دولت در مدیریت ارز باشد. از زمان اجرای این سیاست، شاهد کاهش اقتدار دولت بوده‌ایم. اگر دولت اقتدار لازم را داشته باشد، قوانین موجود مانند قانون مبارزه با پولشویی و قاچاق کالا می‌توانند به تثبیت نرخ ارز و حفظ ارزش پول ملی کمک کنند. اما به نظر می‌رسد دولت در این زمینه مماشات می‌کند و به‌جای اجرای قوانین، سعی دارد با افزایش کف قیمت به سمت سقف، به‌نوعی انفعال را در مدیریت ارز نشان دهد.

منبع: تجارت نیوز

دیدگاه شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *