نیویورک تایمز: سران روسیه و آمریکا از فوریه ۲۰۲۲ با یکدیگر ارتباط غیرمستقیم داشته‌اند

نیویورک تایمز: سران روسیه و آمریکا از فوریه ۲۰۲۲ با یکدیگر ارتباط غیرمستقیم داشته‌اند
خلاصه اخبار

رسانه آمریکایی مدعی شد روسای جمهور روسیه و ایالات متحده از زمان آغاز جنگ اوکراین در فوریه ۲۰۲۲ کانال‌های ارتباطی غیرمستقیم با یکدیگر را حفظ کرده‌اند.

به گزارش ایسنا، روزنامه نیویورک تایمز در گزارشی ادعایی نوشت که «ولادیمیر پوتین»، رئیس جمهور روسیه و «جو بایدن»، رئیس جمهور آمریکا از فوریه 2022، کانال‌های ارتباطی غیرمستقیم را حفظ کرده‌اند اگرچه از آن زمان تاکنون به‌طور مستقیم با یکدیگر ارتباط نداشته‌اند.

این نشریه اشاره کرد که در مقطعی، «جیک سالیوان»، مشاور امنیت ملی ایالات متحده به طور مخفیانه یک سری تماس با «یوری اوشاکوف»، دستیار کرملین آغاز کرده است و به طور خاص، سالیوان در یکی از این تماس‌ها به اوشاکوف گفته است که ایالات متحده روسیه را مسؤول وضعیت ارسال بسته‌های حاوی مواد منفجره توسط خدمات پیک می‌داند.

به نوشته نیویورک تایمز، کرملین این اتهام واشنگتن را قاطعانه رد کرده و مطرح‌کنندگان چنین اظهاراتی را به کنایه‌زنی متهم کرده است.

همچنین بنابر گزارش روزنامه آمریکایی، «ویلیام برنز»، رئیس سیا نیز در این زمینه با «سرگئی ناریشکین»، مدیر سرویس اطلاعات خارجی روسیه (SVR) و «الکساندر بورتنیکوف»، مدیر سرویس امنیت فدرال روسیه (FSB) صحبت کرده است.

پیش از این هم گزارش‌هایی درباره تماس سالیوان با اوشاکوف و برنز با ناریشکین در مطبوعات غربی منتشر شده بود. در فوریه سال گذشته، «سرگئی ریابکوف»، معاون وزیر امور خارجه روسیه در واکنش به این ادعاها در نشریات مشابه گفت که مکالمات تلفنی گهگاهی بین مقامات عالی رتبه فدراسیون روسیه و ایالات متحده انجام می‌شود و از این‌رو، مسکو سیگنال‌هایی را در مورد خطر تشدید تنش در اوکراین به واشنگتن منتقل کرد.

 ریابکوف در عین حال با تاکید بر اینکه نمی‌تواند موضوع این گونه تماس‌ها را افشا کند، شکایت کرد که «آمریکایی‌ها به‌طور دائمی موضوعاتی را فاش می‌کنند که ما با آنها توافق کردیم که محرمانه بماند.»

به گزارش خبرگزاری نووستی، در اکتبر 2024، دفتر دادستانی ملی لهستان از دستگیری گروهی از خرابکاران خبر داد که بسته‌هایی حاوی مواد منفجره را توسط خدمات پیک ارسال می‌کردند. دادستانی سپس اعلام کرد که فعالیت‌های این گروه شامل انجام اقدامات خرابکارانه مربوط به انتقال بسته‌هایی با مواد منفجره پنهان و مواد خطرناک از طریق شرکت‌های پیک به کشورهای اتحادیه اروپا و انگلستان است که در حین حمل و نقل زمینی و هوایی به‌طور خودکار ‌مشتعل یا منفجر می‌شود.

علاوه بر این، طبق تحقیقات انجام شده، هدف این گروه آزمایش کانال انتقال برای چنین محموله‌هایی بود که قرار بوده است به ایالات متحده و کانادا تحویل داده شود. روزنامه وال استریت ژورنال نیز با انتشار مقاله‌ای مدعی شد که حمل مواد منفجره یک عملیات مخفیانه از سوی روسیه بوده است.

«دیمیتری پسکوف»، سخنگوی کرملین گفت که گزارش‌ها مبنی بر اینکه روسیه ممکن است در ارسال بسته‌های حاوی مواد منفجره به اتحادیه اروپا توسط سرویس‌های پیک دست داشته باشد، اتهامات بی‌اساس از سوی رسانه‌ها است.

منبع: ایسنا

دیدگاه شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *