نیویورک‌تایمز: شهرک نشینان کرانه باختری امیدوارند ترامپ از «رویاهای الحاق» حمایت کند

نیویورک‌تایمز: شهرک نشینان کرانه باختری امیدوارند ترامپ از «رویاهای الحاق» حمایت کند
خلاصه اخبار

نیویورک تایمز نوشت: شهرک نشینان اسرائیلی در کرانه باختری اشغالی بر روی دولت بعدی دونالد ترامپ، رئیس جمهور منتخب آمریکا برای تحقق «رویاهای خود برای الحاق کرانه باختری» حساب باز کرده‌اند.

به گزارش ایسنا، روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز گزارش داده است، برخی از گزینه‌های ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب ایالات متحده برای سمت‌های کابینه همچون «پیت هگست» گزینه‌ وزارت دفاع و «مایک هاکبی» گزینه ترامپ به عنوان سفیر ایالت متحده در قدس اشغالی این امید را در میان شهرک‌نشینان ایجاد کرده است که رویاهایشان برای الحاق به اراضی اشغالی محقق شود. هگست چندی پیش برای ضبط یک برنامه برای شبکه «فاکس نیشن» به کرانه باختری رفت و هاکبی در سالهای گذشته سفرهای مکرری به کرانه باختری داشته و ادعا کرده که کل کرانه باختری به اسرائیل تعلق دارد.

نیویورک‌تایمز: شهرک نشینان کرانه باختری امیدوارند ترامپ از «رویاهای الحاق» حمایت کند

نیویورک تایمز گفته است: «حدود نیم میلیون شهرک نشین و 2/7 میلیون فلسطینی در کرانه باختری زندگی می‌کنند. فلسطینی‌ها و بخش اعظم جهان از مدتها قبل این منطقه را به عنوان بخشی از کشور مستقل فلسطین در نظر گرفته و شهرک‌های یهودی در آنجا را غیرقانونی خوانده‌اند. بعد از حملات هفتم اکتبر و عملیات طوفان‌الاقصی و چشم‌انداز یک دولتی حامی‌تر در واشنگتن، رهبران شهرک نشین‌ها حالا با اطمینان می‌گویند مساله تشکیل کشور فلسطین از دستور کار کنار گذاشته شده است.

آنها همچنین امیدوار هستند اسرائیل از طریق الحاق، حاکمیت خود را به بخش‌ها یا کل این منطقه تسری دهد؛ اقدامی که اسرائیل از زمان تصرف کرانه باختری از اردن در جنگ 1967 تا کنون به دلیل مخالفت بخش عمده جهان، از انجامش اجتناب کرده است.»

«الیانا پاسنتین»، یکی از صهیونیست‌های ساکن شهرکی در کرانه باختری اشغالی اظهار کرد: «ما می‌خواهیم در اسرائیل زندگی کنیم. معتقدم دولت جدید آمریکا از هر آنچه که اسرائیل تصمیم بگیرد حمایت خواهد کرد.»

کرانه باختری در مدت اخیر تنش فزاینده‌ای را تجربه کرده است. از بعد از طوفان الاقصی، حملات شهرک‌نشین‌های صهیونیست به فلسطینی‌ها و اموالشان در کرانه باختری افزایش چشمگیری پیدا کرده در حالی که نظامیان رژیم صهیونیستی نیز حملات با پهپاد و یورش‌های مرگبار خود را علیه فلسطینی‌ها افزایش داده و زندگی فلسطینی‌ها را با وحشت همراه کرده‌اند.

طبق اعلام سازمان ملل از ابتدای 2023 تا کنون حدود 1000 فلسطینی در کرانه باختری به دست صهیونیست‌ها به شهادت رسیده‌اند. همچنین طبق داده‌های این سازمان در طول این مدت حدود 50 صهیونیست نیز توسط فلسطینی‌ها در کرانه باختری به هلاکت رسیده‌اند.

به نوشته نیویورک تایمز در این میان برخی از شهرک‌نشینهای صهیونیست نیز نگرانی‌هایی درباره دولت دوم دونالد ترامپ داشته و می گویند که او به جز مطرح کردن وعده مبهم درباره برقرار کردن صلح هیچ برنامه واضحی را برای مناطق آنها اعلام نکرده است. با این حال آنها باور دارند که دولت جدید او هم راستا با خواسته‌های «بنیامین نتانیاهو»، نخست وزیر رژیم صهیونیستی عمل خواهد کرد.

«یسرائیل کانتس»، یکی از رهبران شهرک‌نشین‌های صهیونیست و رئیس شورای موسوم به «شورای منطقه‌ای بنیامین» که اداره کننده چند شهرک در کرانه باختری اشغالی است گفت: «تیم ترامپ اینجا آمده و واقعیت را دیده است و از نظر من این باعث آسودگی خاطر کامل است.»

نیویورک‌تایمز: شهرک نشینان کرانه باختری امیدوارند ترامپ از «رویاهای الحاق» حمایت کند

گانتس که اخیرا «داگ برگم»، گزینه ترامپ برای وزارت کشور را در بازدیدی از شهرک‌های صهیونیستی کرانه باختری همراهی کرده اظهار کرد: «من کسانی را که او انتخاب می‌کند می‌بینم.»

نیویورک تایمز نوشته است: «ترامپ در دولت اول خود بارانی از هدیه‌های دیپلماتیک را نثار اسرائیل کرد که شامل منتقل کردن سفارت آمریکا از تل‌آویو به شهر قدس و به رسمیت شناختن این شهر مورد مناقشه به پایتختی اسرائیل می‌شوند. مایک پامپئو در زمان وزارت خارجه خود در دولت اول ترامپ با بر هم زدن سیاست رسمی ایالات متحده برای چهار دهه، گفت که شهرک‌ها ناقض قوانین بین‌المللی نیستند. (آنتونی بلینکن، وزیر خارجه کنونی آمریکا در سال 2024 به موضع سنتی آمریکا بازگشته و گفت دولت آمریکا این شهرکها را همچون اکثر کشورها مغایر با قوانین بین‌المللی می‌داند.)»

به نوشته نیویورک تایمز، دولت ترامپ همچنین یک به اصطلاح طرح صلح را مطرح ساخت که تماما به نفع رژیم صهیونیستی بوده و هیچ کشوری نیز برای فلسطینی‌ها که شهر قدس پایتخت آن باشد را در نظر نگرفته است.

این توافق پیشنهادی که ترامپ نام «توافق قرن» را روی آن گذاشت خواستار الحاق حدود 30 درصد از کرانه باختری به رژیم صهیونیستی از جمله شهرک‌های کنونی آن و تشکیل یک کشور فلسطینی غیرمنسجم با حاکمیت محدود شده بود. این توافق فورا از سوی رهبران فلسطینی و بسیاری ازشهرک‌نشین‌هایی که تداوم ابهام را در قبال مناطق خود ترجیح می‌دادند رد شد.

نیویورک‌تایمز: شهرک نشینان کرانه باختری امیدوارند ترامپ از «رویاهای الحاق» حمایت کند

منبع: ایسنا

دیدگاه شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *