نیروهای ویژه بریتانیا «مجوز طلایی» برای فرار از کشتارها در افغانستان داشتند

نیروهای ویژه بریتانیا «مجوز طلایی» برای فرار از کشتارها در افغانستان داشتند
خلاصه اخبار

یک افسر سابق نیروهای ویژه بریتانیا فاش کرد که به ماموران انگلیسی «ساس» از سرویس هوایی ویژه یک «مجوز طلایی» داده شده بود که به آنها اجازه می‌داد از مسوولیت قتل و کشتارهایشان در افغانستان فرار کنند. شاهدان دیگری هم اعدام‌های غیرنظامیان غیرمسلح توسط نیروهای بریتانیایی را توصیف کردند.

به گزارش ایسنا، اظهارات این نظامی سابق انگلیس در اوایل سال جاری و در جریان جلسات تحقیقات مستقل بریتانیا در رابطه با افغانستان مطرح شد و این صحبت‌ها در مجموعه‌ای از اسنادی است که سه‌شنبه از سوی این گروه تحقیقاتی منتشر شد.

این افسر سابق بریتانیا نگرانی‌های خود را در مورد کشتار غیرنظامیان غیرمسلح در سال 2011 مطرح کرد و مدعی شد که نیروهای ویژه انگلیسی این جنایات را لاپوشانی می‌کردند.

این نظامی سابق گفت مقامات بالاتر در نیروهای ویژه بریتانیا علاقه‌ای به تحقیق در مورد این قتل‌ها نداشتند و به عاملان سرویس «ساس» اساسا یک «مجوز طلایی» داده شده بود که به آنها امکان می‌داد از زیر بار مسوولیت قتل و کشتارهایشان در افغانستان فرار کنند.

کمیسیون تحقیقات درباره افغانستان، در حال بررسی حملات شبانه نیروهای ویژه بریتانیایی است که بین سال‌های 2010 و 2013، زمانی که قتل‌های مدنظر صورت گرفت.

یک افسر جوان در این تحقیقات فاش کرد: «همه مردان افغان در سن جنگ، در این حملات کشته شدند؛ صرف‌نظر از اینکه مسلح بودند یا نه. اعضای ساس گاهی اوقات اسلحه و مهمات اضافی با خودشان حمل می‌کردند و بعد از کشتار، آنها را کنار اجساد می‌گذاشتند تا مدعی شوند آنها شبه‌نظامی بودند.»

این شاهد بازگو کرد که گاهی اوقات، آنها زندانیان را پس از بازداشت اعدام می‌کردند. در این سند آمده است: «در یک مورد ذکر شده است که قبل از کشته شدن با تپانچه، بالشی روی سر فردی گذاشته شد.»

این تحقیق در حال بررسی قتل حداقل 80 زندانی افغان است.

این افسر انگلیس با افشای اینکه برخی از قربانیان «100 درصد 16 ساله یا کمتر بودند» افزود: «فکر می‌کنم آنچه بیش از همه مرا شوکه کرد، اعدام اعضای بالقوه طالبان نبود، که البته اشتباه و غیرقانونی بود، اما بیشتر مربوط به سن و سال و روش‌ها بود… جزئیات چیزهایی مانند استفاده از بالش.»

نظامی انگلیسی دیگری در روند تحقیقات گفت: «اصولا اینطور به نظر می‌رسید که فرهنگ “ساکت شو، سؤال نکن” وجود دارد.»

گزارش‌هایی مبنی بر وقوع جنایات جنگی توسط نیروهای ویژه بریتانیا در افغانستان قبلا هم از سوی رسانه‌هایی چون بی‌بی‌سی پانوراما و ساندی تایمز منتشر شده بود و آنها گزارش دادند که غیرنظامیان افغان به طور معمول در حملات شبانه کشته می‌شدند.

در یک مورد، گزارش شد که ارتش آمریکا فیلمی از یک قتل‌عام در اختیار داشت، اما وقتی دادگاهی در انگلیس خواستار دسترسی به آن شد، آمریکایی‌ها مدعی شدند که دیگر آن را در اختیار ندارند. اواخر سال گذشته هم بی‌بی‌سی گزارش داد که یکی از بلندپایه‌ترین ژنرال‌های بریتانیا در آخرین لحظه از شهادت در پرونده اعدام بازداشت‌شدگان افغان با دستبند توسط سربازان کشورش در افغانستان خودداری کرد.

منبع: ایسنا

دیدگاه شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *