نوسان قیمت دلار در محدوده امن؛ سکه زمین خورد/ قیمت طلا بر لبه تیغ؛ راه بازار طلا و ارز جدا شد

نوسان قیمت دلار در محدوده امن؛ سکه زمین خورد/ قیمت طلا بر لبه تیغ؛ راه بازار طلا و ارز جدا شد
خلاصه اخبار

اقتصادنیوز: بازار طلا، سکه و ارز در آخرین روز کاری هفته، شاهد کاهش قیمت‌ دلار و سکه امامی و نوسانات محدودی بود. تحلیلگران پیش‌بینی می‌کنند در صورت تداوم اخبار مثبت سیاسی و تحولات داخلی، شاهد روند کاهشی در بازار خواهیم بود.

عکس: اقتصادنیوز/ دانیال شایگان

به گزارش اقتصادنیوز، بازار طلا، سکه و ارز آخرین روز کاری هفته سوم دی را کم‌رمق سپری کرد و در حالیکه قیمت دلار در محدوده رنج نوسان داد، قیمت سکه عقب نشست و طلای آبشده نیز به تبعیت از نوسانات طلای جهانی افزایش قیمت را تجربه کرد. 

قیمت دلار نیز در زمان نگارش این گزارش در کف کریدور هشتم معامله شد. تحلیلگران معتقدندافت قیمت دلار، تحت تاثیر کاهش قیمت تتر در معاملات شب گذشته بوده که به دلیل انتشار اخبار توافق آتش‌بس میان اسرائیل و حماس رخ داد. این خبر باعث شد معاملات فردایی نیز به دلیل بسته بودن بازارهای داخلی با کاهش همراه شوند.

قیمت دلار توافقی نیز روز پنجشنبه نزدیک به 200 تومان کاهش یافت و این افت، بزرگ‌ترین کاهش ارزش دلار توافقی در مرکز مبادله طی هفته‌های اخیر محسوب می‌شود. در هفته گذشته، دلار با نوسانات محدود و رفت و برگشتی همراه بود. سیگنال‌های مربوط به آتش‌بس غزه و گفت‌وگوی رئیس‌جمهوری ایران با شبکه NBC آمریکا از جمله عوامل تاثیرگذار بر روند قیمت‌ها بودند.

نوسانات محدود دلار در بازار تهران و هرات 

با این حال، قیمت دلار تهران معاملات امروز را بدون تغییر نسبت به معاملات روزانه چهارشنبه در پله هفتم کف کریدور هشتم آغاز کرد و سپس با نوسان منفی 600 تومانی در نیمه اول این کانال قرار گرفت. در ادامه قیمت دلار تهران بار دیگر با نوسان مثبت به نیمه دوم کف کریدور هشتم برگشت.

دلار هرات نیز معاملات را با گپ مثبت 160 تومانی نسبت به معاملات پشت خطی شب گذشته در پله هشتم کانال نهم از کریدور هفتم استارت زد و در ابتدا با نوسان منفی تا نیمه اول این کانال نزولی شد و در ادامه با تغییر روند و نوسان مثبت به پله هفتم رفت. قیمت دلار هرات در ادامه دوباره نزولی شد و در نیمه اول این کانال نوسان داد.

کارشناسان اقتصادی معتقدند در صورت تداوم شرایط فعلی، دلار نوسانات محدودی را تجربه خواهد کرد و در بلندمدت به سمت ثبات نسبی حرکت می‌کند. با این حال، برخی تحلیلگران هشدار می‌دهند که در کوتاه‌مدت، ممکن است به دلیل کاهش عرضه دلار و افزایش تقاضا، بازار ارز با روند افزایشی همراه شود.

قیمت درهم امارات نیز صبح روز پنجشنبه با گپ منفی 220 تومانی قیمت 22 هزار و 20 تومان بازگشایی کرد و در نیمه اول معاملات با افزایش به 22 هزار و 60 تومان رسید و در ادامه با تغییر روند تا کف کانال 22 هزار تومان نزولی شد و در نهایت با 22 هزار و 80 تومان به کار خود پایان داد.

براساس پیگیری اقتصادنیوز، معامله‌گران فنی پیش بینی می‌کنند درهم در محدوده حمایتی 22 هزار تومان قرار دارد و شکست این سطح می‌تواند قیمت را به 21 هزار و 900 تومان برساند. عبور از مقاومت 22 هزار و 220 تومان هم می‌تواند درهم را به محدوده 22 هزار و 550 تومان هدایت کند.

افت قیمت‌ها در بازار ارز رسمی

از سوی دیگر بازار ارز رسمی نیز امروز همچون روز گذشته شاهد نوسان منفی قیمت ها بود. براساس اعلام مرکز مبادله طلا و ارز ایران، دلار در مرکز مبادله ایران با کاهش 68 هزار و 396 تومان قیمت خورد. نرخ حواله‌ای آن نیز با گپ منفی به 66 هزار و 533 تومان رسید. یورو نیز با گپ منفی 70 هزار و 315 تومان معامله شد و حواله یورو هم با کاهش 68 هزار و 400 تومان قیمت خورد. ارزش درهم امارات نیز در بازار رسمی کاهش یافت و به 18 هزار و 623 تومان رسید و حواله درهم 18 هزار و 116 تومان معامله شد.

با این همه، در روزهای اخیر، افزایش تقاضای داخلی و خارجی برای دلار به دلیل نگرانی‌های اقتصادی و تلاش مردم برای حفظ ارزش دارایی‌های خود، فشار بیشتری بر بازار ارز وارد کرده است. این تقاضای بالا، در کنار محدودیت عرضه دلار، به افزایش قیمت‌ها در بازار دامن زده است.

نوسانات بیت‌کوین و تتر در سایه عوامل کلیدی

به گزارش اقتصادنیوز، در بازار رمزارزها، قیمت بیت‌کوین که بامداد امروز توانست تا میانه کانال 100 هزار دلار صعود کند، در معاملات روزانه با روندی نزولی به کانال 99 هزار دلار بازگشت. در میانه روز، قیمت این رمزارز با افت بیشتر به 98 هزار و 800 دلار رسید و سپس مجدداً با تقویت تقاضا به کانال 99 هزار دلار صعود کرد و در زمان نگارش این تحلیل با قیمت 99 هزار و 115 دلار معامله شد.

تحلیلگران تکنیکال معتقدند بیت‌کوین در حال حاضر در محدوده حمایتی 98 هزار و 500 دلار قرار دارد و در صورت حفظ این سطح، احتمال بازگشت به مقاومت 100 هزار و 200 دلار محتمل است. شکست این مقاومت می‌تواند بیت‌کوین را به سمت سطوح بالاتر در 101 هزار و 500 دلار هدایت کند. با این حال، در صورت از دست دادن حمایت، احتمال کاهش بیشتر تا 97 هزار دلار تقویت می‌شود.

قیمت تتر نیز در 24 ساعت گذشته بین 79 هزار و 715 تومان و 81 هزار و 785 تومان نوسان داشت و هم‌اکنون در سطح 80 هزار و 550 تومان قرار گرفته است.

براساس پیگیری اقتصادنیوز از معامله گران، قیمت تتر در محدوده حمایتی 79 هزار و 700 تومان قرار دارد و در صورت افزایش تقاضای حواله‌ای یا رشد قیمت دلار، احتمال عبور از مقاومت 81 هزار و 800 تومان و رسیدن به 82 هزار و 200 تومان وجود دارد. در مقابل، کاهش نرخ دلار در بازار داخلی می‌تواند تتر را به سمت حمایت پایین‌تر در 79 هزار تومان هدایت کند.

عوامل مؤثر بر قیمت بیت‌کوین و تتر شامل شاخص قدرت دلار (DXY)، رفتار نهنگ‌ها و تقاضای نهادی، سیاست‌های کلان اقتصادی، نوسانات بازار داخلی ایران و آغاز به کار دونالد ترامپ است. افزایش ارزش دلار در بازارهای جهانی، جذابیت دارایی‌های پرریسک مانند بیت‌کوین را کاهش داده و به‌طور مستقیم بر جهت‌گیری سرمایه‌گذاران در بازار رمزارزها تاثیر گذاشته است. همچنین، فروش‌های سنگین از سوی نهنگ‌ها و کاهش تقاضای نهادی در سطوح بالاتر، فشار نزولی بیشتری بر بیت‌کوین وارد کرده است.

تصمیمات فدرال رزرو درباره نرخ بهره و داده‌های تورمی نیز روند بیت‌کوین و سایر رمزارزها را به شدت تحت تاثیر قرار داده است.

تحلیف دونالد ترامپ و احتمال بازگشت وی به سیاست‌های سخت‌گیرانه اقتصادی و تحریم‌های گسترده، نگرانی‌های جدیدی در بازار رمزارزها ایجاد کرده است. تحلیل‌گران بر این باورند که این مسئله می‌تواند تقاضا برای دارایی‌های دیجیتال را به‌عنوان یک ذخیره امن افزایش دهد یا در صورت تقویت شاخص دلار و کاهش تمایل به دارایی‌های پرریسک، فشار فروش را بر بیت‌کوین بیشتر کند.

تاثیر کاهش ارزش دلار بر بازار طلا و سکه

کاهش ارزش دلار به‌طور مستقیم بازار طلا و سکه را نیز تحت تاثیر قرار داد. این روند نزولی به همراه کاهش تقاضا، باعث کاهش حباب سکه شد و افت بیشتری در قیمت قطعات مختلف سکه رقم زد. به نظر می‌رسد آتش‌بس غزه به‌عنوان مهم‌ترین محرک کاهشی در بازار روز پنجشنبه عمل کرده است.

کارشناسان اقتصادی پیش‌بینی می‌کنند در صورت انتشار اخبار مثبت و پایدار، روند نزولی قیمت دلار و به تبع آن طلا و سکه ادامه پیدا خواهد کرد. این پیش‌بینی‌ها نشان می‌دهد که تزریق سیگنال‌های مساعد به بازار می‌تواند فشار بیشتری بر کاهش قیمت‌ها وارد کند.

پس از کاهش ارزش دلار در برابر سبدی از ارزهای معتبر جهانی، قیمت طلای جهانی در دو روز اخیر شاهد رشد قابل توجهی بود. این افزایش به طور عمده تحت تاثیر انتشار داده‌های تورم ایالات‌متحده قرار گرفت که سیگنال‌های مثبت برای بازار طلا به همراه داشت. کاهش شاخص دلار ناشی از چند عامل اصلی بود؛ از جمله کاهش انتظارات تورمی، افت بازده اوراق خزانه‌داری 10 ساله آمریکا، اصلاح تکنیکال در بازار ارز و همچنین انتظارات فعالان بازار از تصمیمات آینده فدرال‌رزرو.

با این همه، قیمت طلای جهانی در ابتدای روز 2697 دلار بود و در ادامه تا 2691 دلار پایین آمد و در نیمه دوم معاملات با افزایش به کانال 2700 دلار راه پیدا کرد و 2708 دلار در معامله بود.

طلای جهانی امروز توانست در بالاترین سطح خود در چند هفته گذشته قرار گیرد. تکنیکالیست‌ها معتقدند طلای جهانی با مقاومت کلیدی در سطح 2710 دلار روبه‌رو است و در صورتی که این سطح شکسته شود، احتمال رشد قیمت تا 2750 دلار تقویت خواهد شد؛ مرزی که در حال حاضر شکسته شده است، اما آغاز روند نیازمند تثبیت روزانه قیمت بالای مرز یاد شده است. از سوی دیگر، حمایت اصلی طلا در 2690 دلار قرار دارد و شکست این سطح می‌تواند قیمت را به 2670 دلار برساند.

از سوی دیگر، قیمت طلای آبشده نیز معاملات امروز را با پیروی از دو مولفه اصلی خود «دلار» و «طلای جهانی» در 22 میلیون 519 هزار تومان بازگشایی کرد و در نیمه اول معاملات در همین محدوده معامله شد و در ادامه در مسیر صعودی نوسان داد و 22 میلیون و 658 هزار تومان خرید و فروش شد. طلای 18 عیار نیز پنج میلیون و 243 هزار تومان نرخ‌گذاری شد.

بنا به گفته معامله گران فنی، مرز مقاومت طلای آبشده در 22 میلیون و 750 هزار تومان قرار دارد که این فلز گرانبها در این لحظه فاصله چندانی با آن ندارد و به نظر می رسد می تواند از آن عبور کند، هر چند شرط تداوم روند صعودی تثبیت روزانه قیمت بالای مرز یاد شده است. از سوی دیگر مرز حمایتی طلای آبشده 22 میلیون و 450 هزار تومان است که در صورت ریزش بیشتر و عبور از این سطح، کانال 21 میلیون تومان در دسترس خواهد بود.

قیمت سکه امامی نیز معاملات با نرخ بسته شده روز گذشته، در 56 میلیون تومان استارت زد و سپس با کاهش به کانال 55 میلیون تومان افتاد و تا 55 میلیون و 800 هزار تومان عقب‌نشینی کرد و در نهایت با 55 میلیون و 950 هزار تومان به کار خود پایان داد.

نیم سکه و ربع سکه نیز به ترتیب امروز 31 میلیون تومان و 17 میلیون و 100 هزار تومان قیمت خوردند و سکه گرمی هم هشت میلیون و 700 هزار تومان خرید و فروش شد.

فعالان بازار معتقدند سکه امامی در محدوده حمایتی 55 میلیون و 800 هزار تومان قرار دارد و در صورت حفظ این سطح، امکان بازگشت قیمت به کانال 56 میلیون تومان وجود دارد. با این حال، در صورت شکست این حمایت، احتمال کاهش تا مرز 55 میلیون و 400 هزار تومان نیز مطرح است. از سوی دیگر مرز مقاومت سکه 56 میلیون و 100 هزار تومان است که در صورت تداوم حفظ آن، قیمت سکه می تواند کانال های جدید را در دسترس خود ببیند.

امروز خبر سفر محمدرضا فرزین، رئیس‌کل بانک مرکزی به مسکو مورد توجه معامله‌گران قرار گرفت؛ این سفر با هدف گسترش همکاری‌های پولی و بانکی میان ایران و روسیه و اجرایی کردن سند اقدام مشترک برای تحریم‌زدایی و دلارزدایی انجام شد.

منبع: اقتصاد نیوز

دیدگاه شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *