نقش صنعت انتقال نفت در رفع ناترازی سوخت

نقش صنعت انتقال نفت در رفع ناترازی سوخت
خلاصه اخبار

مدیرعامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران با تاکید بر نقش کلیدی صنعت انتقال نفت در کمک به رفع ناترازی سوخت، با اشاره به اهمیت خط لوله جدید ۲۶ اینچ بندرعباس-سیرجان-رفسنجان در زمینه سوخت‌‌‌‌‌رسانی، از بهره‌‌‌‌‌برداری این خط لوله تا نیمه‌‌‌‌‌ دوم مهرماه‌‌‌‌‌ امسال خبر داد.

علی احمدی‌‌‌‌‌پور در گفت‌وگو با «شانا» با تشریح برنامه‌های صنعت انتقال نفت به موضوع ناترازی سوخت در کشور اشاره کرد و افزود: در همه بخش‌های صنعت نفت باید به‌‌‌‌‌‌سوی مدیریت ناترازی انرژی حرکت کنیم تا بتوانیم پاسخگوی نیاز جامعه باشیم. سوخت‌‌‌‌‌رسانی ایمن و پایدار نیازمند توسعه زیرساخت‌ها در بخش‌های مختلف است. وی با اشاره به وظایف شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران به‌عنوان شرکتی عملیات‌‌‌‌‌محور، بیان کرد: وظیفه این صنعت، انتقال ایمن، پایدار و بی‌‌‌‌‌وقفه مواد نفتی اعم از نفت‌خام و فرآورده‌های نفتی از مبادی تولید به مبادی مصرف در همه نقاط کشور است. مدیرعامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت با بیان اینکه کمک به رفع ناترازی سوخت از دغدغه‌‌‌‌‌های اصلی این شرکت است، ادامه‌داد: توسعه خطوط، بهره‌‌‌‌‌برداری از پروژه‌های در حال اجرا و پیش‌بینی نیازهای آتی در کشور از وظایف اصلی این شرکت است. احمدی‌‌‌‌‌پور با بیان اینکه تا پایان امسال، یک‌هزار‌کیلومتر به طول خطوط لوله در صنعت انتقال نفت افزوده می‌شود، گفت: 60‌درصد از پروژه احداث خط لوله 341‌کیلومتری سبزآب-شازند اجرا شده‌است و مابقی آن نیز تا پایان امسال تکمیل می‌شود که پس از عملیاتی‌‌‌‌‌شدن این خطوط لوله، فرآورده‌های تولیدی پالایشگاه آبادان به مرکز کشور و تهران انتقال می‌‌‌‌‌یابد.

وی همچنین در تشریح روند اجرای پروژه خط لوله جدید 26 اینچ بندرعباس-سیرجان-رفسنجان تصریح کرد: این پروژه شامل احداث 460‌کیلومتر خط لوله 26 اینچ به‌همراه سه مرکز انتقال نفت در بندرعباس، قطب‌‌‌‌‌آباد و مهرآران است که نیاز به انتقال روزانه حدود 16‌میلیون لیتر فرآورده را برآورده می‌کند. مدیرعامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران درباره شرایط انتقال فرآورده نفتی در زمان تولید و مصرف حداکثری سوخت در کشور اعلام کرد: در نقشه تولید صنعت انتقال نفت بیش از 70‌درصد فرآورده‌های نفتی در جنوب کشور تولید می‌شود، این در حالی است که براساس آمار بیشترین حجم فرآورده‌های نفتی در پی تردد و مسافرت‌‌‌‌‌های نوروزی هموطنان در استان‌های شمالی کشور مصرف می‌شود که این فرآیند انتقال در چرخه سوخت‌‌‌‌‌رسانی با توجه به تجهیزات و تاسیسات صنعت انتقال نفت موجود، طی یک عملیات شبانه‌‌‌‌‌روزی به این استان‌ها ارسال می‌شود. احمدی‌‌‌‌‌پور در بخش دیگری از سخنانش درباره اهمیت و نقش پیگرانی هوشمند در بستر شبکه خطوط لوله کشور گفت: هم‌اکنون خطوط لوله نفت در شرایط مطلوبی قرار دارد و ماموریت پیگرانی هوشمند در همه دوره‌‌‌‌‌ها به‌‌‌‌‌درستی انجام‌‌‌‌‌ شده‌است، همچنین تعمیرات، اصلاح و تعویض خطوط لوله نفت نیز در زمان‌‌‌‌‌های مناسب اجرایی شده‌است. وی تاکید کرد: اجرای پروژه پیگرانی هوشمند حدود 2‌هزار‌کیلومتر خط لوله در حال پیگیری است که انتظار می‌رود این پروژه تا یک سال‌آینده اجرایی شود.

مدیرعامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت با اشاره به اینکه هم‌اکنون بیشتر پروژه‌های در حال اجرای شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت با همکاری شرکت‌های دانش‌بنیان در حوزه سیستم‌های نشت‌‌‌‌‌یابی است، گفت: پایلوت این پروژه از سوی شرکت‌های دانش‌بنیان طراحی و ساخته شده‌است که با اجرایی‌‌‌‌‌شدن آن، با وجود فیبرنوری می‌توان از سیستم‌های نشت‌‌‌‌‌یابی استفاده کرد. امیدواریم این پروژه به‌زودی اجرایی شود، زیرا نقش قابل‌توجهی در انشعاب‌های غیرمجاز فرآورده‌های نفتی از خطوط لوله دارد. احمدی‌‌‌‌‌پور درباره موفقیت شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران و مناطق دوازده‌‌‌‌‌گانه آن در کنترل و شناسایی انشعاب‌های غیرمجاز در مسیر خطوط توضیح داد: خطوط لوله با پارامترهای عملیاتی کنترل می‌شود و همین موضوع از سرقت فرآورده‌های نفتی از خطوط لوله جلوگیری می‌کند. وی بیان کرد: براساس آمار‌های موجود طی یک سال‌اخیر سارقان تنها در 2 مورد موفق به برداشت غیرمجاز شده‌اند که مجموع حجم فرآورده‌های برداشت‌‌‌‌‌شده کمتر از 100‌هزار لیتر بوده‌است.

مدیرعامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران همچنین از اتصال نیروگاه‌های جدید به خطوط لوله برای تامین سوخت زمستانی خبر داد و گفت: شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران موظف به تامین سوخت 11‌نیروگاه کشور افزون بر 18‌نیروگاه پیشین از طریق اتصال به شبکه خطوط است که تاکنون دو نیروگاه (نکا و علی‌‌‌‌‌آباد) به خطوط لوله متصل شده و دو نیروگاه دیگر (خرم‌‌‌‌‌آباد و چادرملو) آماده بهره‌‌‌‌‌برداری هستند و مابقی نیروگاه‌ها نیز تا پایان سال‌1403 به خطوط لوله متصل می‌شوند.

منبع: دنیای اقتصاد

دیدگاه شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *