نقد و بررسی انواع فر در بازار لوازم خانگی/ فر برقی بهتر است یا فر گازی؟

نقد و بررسی انواع فر در بازار لوازم خانگی/ فر برقی بهتر است یا فر گازی؟
خلاصه اخبار

نگاهی به بازار لوازم خانگی از افزایش تنوع فر حکایت دارد. اما بسیاری از متقاضیان در خرید فر گازی یا برقی ابهاماتی دارند.

به گزارش تجارت نیوز ،

در این مطلب قصد داریم ببینیم فر برقی بهتر است یا گازی. در ادامه این دو نوع فر را ازنظر جنبه‌های مهم برای انتخاب و خرید فر مقایسه می‌کنیم تا ببینیم کدام‌یک از آن‌ها گزینه بهتری برای خرید است.

کیفیت پخت غذا

غذای در حال پخت در فر گازی رطوبت خود را حفظ می‌کند؛ اما معمولاً در فرهای برقی غذا خشک می‌شود و رطوبت خود را از دست می‌دهد؛ در ضمن برخی از افراد معتقد هستند غذا در فرهای برقی به‌اصطلاح مغزپخت نمی‌شود.

البته اگر در خانه شیرینی زیاد می‌پزید و شیرینی ترد و حجیم دوست دارید، خرید فرهای برقی را به شما توصیه می‌کنیم؛ زیرا فرهای برقی در زمینه ترد‌کردن شیرینی‌ها و حجم‌دادن به آن‌ها بهتر عمل می‌کنند.

کنترل دما

قابل‌کنترل بودن دما و تنظیم دقیق آن در هنگام پخت، اهمیت قابل‌توجهی دارد؛ در هر دو نوع فر، کنترل و تنظیم دما امکان‌پذیر است؛ اما با استفاده از فر برقی می‌توانید دما را با دقت بالاتری کنترل و تنظیم کنید.

سرعت پخت غذا

فرهای گازی معمولاً سریع‌تر از فرهای برقی داغ می‌شوند و غذا در آن‌ها سریع‌تر می‌پزد؛ البته از سوی دیگر فرهای برقی معمولاً دارای قابلیت یخ‌زدایی هستند و به همین دلیل مواد اولیه منجمد را سریع‌تر برای پخت غذا آماده می‌کنند .

سهولت تمیز کردن

محفظه داخلی فرهای برقی معمولاً دارای لعاب آسان تمیز شونده هستند؛ در ضمن فناوری خودتمیزکنندگی نیز معمولاً در این فرها دیده می‌شود؛ اما معمولاً فرهای گازی فاقد فناوری خود تمیزکنندگی هستند.

بنابراین تمیزکردن فرهای برقی معمولاً راحت‌تر از فرهای گازی است؛ البته باید بگوییم وجود فناوری خود تمیزکننده در داخل فرهای مجهز به آن باعث می‌شود تنها 50 درصد از فرایند نظافت آن‌ها به‌صورت خودکار انجام شود.

هزینه استفاده

بدون تردید هزینه استفاده از فرهای برقی بسیار بیشتر از فرهای گازی است؛ زیرا از یک سو فرهای برقی مصرف برق بسیار زیادی دارند و از سوی دیگر در کشور ما هزینه استفاده از گاز کمتر از برق است؛ در ضمن در تاپستان‌ها به دلیل قطع طولانی‌مدت برق به دفعات، کمتر می‌توانیم از فرهای برقی استفاده کنیم.

قابلیت‌های جانبی

فرهای برقی معمولاً دستگاه‌های مدرن‌تری هستند و قابلیت‌های جانبی بیشتر، جذاب‌تر و کاربردی‌تری دارند؛ از میان قابلیت‌های جانبی شاخص فرهای برقی می‌توان به وجود نمایشگر لمسی، تایمر دیجیتال، دماسنج دیجیتال، قابلیت یخ‌زدایی و قابلیت گرم نگهدارنده غذا در آن‌ها اشاره کرد؛ در ضمن بسیاری از فرهای برقی دارای فن کانوکشن جهت توزیع یکنواخت حرارت در تمام فضای داخلی فر جهت پخت بهتر غذا و همچنین فن خنک‌کننده جهت افزایش عمر مفید دستگاه هستند. بسیاری از فرهای برقی دارای پرآب فر گوشت مجهز به سنسور هستند که می‌توانید آن را در گوشت حال پخت قرار دهید تا پس از پخته شدنش و رسیدن دمای آن به دمای موردنظرتان، فرایند پخت قطع شود. 

برخورداری فرهای برقی از برنامه‌های پخت متعدد و متنوع یکی از مزایای فرهای برقی نسبت به فرهای گازی است؛ با بهره‌مندی از این برنامه‌ها می‌توانید پخت هر نوع غذایی را اصولی‌تر انجام دهید و فرایند پخت آن‌ها را بهتر کنترل کنید. در ضمن برخی از فرهای برقی از قابلیت شروع پخت با تاخیر نیز پشتیبانی می‌کنند. به لطف چنین قابلیتی می‌توانید از دستگاه بخواهید پخت غذا را در زمان موردنظرتان شروع کند.

برخی از فرهای برقی مدرن دارای قابلیت اینترنت اشیا (Internet of Thing) نیز هستند؛ به لطف چنین قابلیتی می‌توانید فر خودتان را از راه دور از طریق اینترنت وای‌فای و اپلیکیشن موبایل کنترل کنید؛ مثلاً خاموش و روشن کردن فر از راه دور با بهره‌مندی از قابلیت مذکور امکان‌پذیر است.

طول عمر و هزینه نگهداری

معمولاً تعمیر فرهای برقی هزینه بیشتری نسبت به فرهای گازی دارد و سخت‌تر است؛ در ضمن المنت و سایر قطعات برخی از فرهای برقی خارجی به‌سختی در بازار پیدا می‌شوند و معمولاً قیمت بالایی هم دارند؛ در مورد عمر مفید هم باید بگوییم فرهای برقی به دلیل استفاده از المنت عمر مفید کمتری دارند؛ بنابراین اگر قصد خرید دستگاهی بادوام‌تر را دارید، خرید فرهای گازی را به شما پیشنهاد می‌کنیم.

ایمنی

تمام فرهای گازی و برقی، ویژگی‌ها و استانداردهای لازم را دارند؛ فرهای استاندارد دارای درب‌های چند جداره مقاوم در برابر ضربه و حرارت هستند. ویژگی‌های ایمنی مثل ترموکوبل، سوئیچ قطع کن درب و قابلیت خنک ماندن بدنه و دستگیره درب در حین کار نیز در فرهای استاندارد دیده می‌شودد. در ضمن در بسیاری از فرهای برقی ویژگی‌های دیگری مثل فن خنک‌کننده نیز دیده می‌شود؛ البته در کل در صورت استفاده از فر برقی، امکان اتصالی برق و آتش‌سوزی ناشی از آن، بیشتر است. 

اندازه

معمولاً فرهای برقی کوچک‌تر از فرهای گازی هستند و فضای کمتری را اشغال می‌کنند.

تنوع برندها

تنوع برندهای فرهای برقی بیشتر از فرهای گازی است و برندهای معتبر لوازم آشپزخانه، معمولاً فقط فر برقی تولید می‌کنند؛ اگر معمولاً کالای برند می‌خرید، باید به خرید فر برقی فکر کنید.

قیمت

در مورد قیمت باید بگوییم فرهای برقی با قیمت بالاتری عرضه می‌شوند و اختلاف قیمت آن‌ها با فرهای گازی، قابل‌توجه است؛ بنابراین معمولاً فرهای گازی مقرون‌به‌صرفه‌تر هستند. 

سخن آخر

فرهای گازی معمولاً ارزان‌تر و بادوام‌تر هستند و غذا را آبدارتر تحویل شما می‌دهند؛ اما در مقابل فرهای برق برای پخت کیک و شیرینی‌های تردتر و حجیم‌تر گزینه بهتری هستند و قابلیت‌های جانبی، متنوع‌تر و کاربردی‌تری دارند؛ در ضمن به دلیل برخورداری از برنامه‌های پخت متنوع این امکان را برای شما فراهم می‌کنند که غذا را اصولی‌تر بپزید و کنترل بیشتری روی فرایند پخت آن‌ها داشته باشید. در ضمن فرهای برقی ظاهر جذاب‌تری دارند و شیک‌تر هستند؛ تمیز کردن فرهای برقی نیز معمولاً راحت‌تر از فرهای گازی است؛ البته تعمیر فرهای برقی دشوارتر و پرهزینه‌تر از تعمیر فرهای گازی است و قطعات برخی از آن‌ها به‌راحتی در بازار پیدا نمی‌شود. در ضمن استفاده از آن‌ها هزینه بیشتری دارد.

منبع: تجارت نیوز

دیدگاه شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *