نظامیان اسرائیل حتی با توقف جنگ غزه هم تحت پیگرد قضایی قرار میگیرند
تحلیلگران معتقدند حتی پس از توقف جنگ غزه هم نظامیان ارتش اشغالگر در سراسر جهان تحت پیگرد قضایی قرار خواهند گرفت.
به گزارش ایسنا، تحلیلگران در برنامه تحلیلی «سیر وقایع» شبکه الجزیره گفتند سربازان و افسران رژیم اشغالگر به دلیل ارتکاب جنایات جنگی در غزه، در برخی کشورها با پیگرد قضایی مواجه میشوند و این، گام مهمی برای بازدارندگی اشغالگر و پاسخگویی قانونی آن است.
پیش از این، دادگاهی در برزیل روز یکشنبه به پلیس دستور داده بود تا از یک سرباز ارتش اشغالگر که به این کشور سفر کرده بود، به ظن ارتکاب جنایات جنگی در غزه تحقیق کند، اما این سرباز توانست قبل از آن، برزیل را ترک کند.
در این رابطه، «ویلیام شاباس» استاد حقوق بینالملل و رئیس سابق کمیته حقوق بشر سازمان ملل، پیگرد سربازان و افسران صهیونیستی را «تحول مثبت و خوبی» توصیف کرد و احتمال داد این پیگردها حتی در کشورهای دوست رژیم صهیونیستی ادامه یابد.
وی افزود پیگردهای قضایی مفید است و رژیم صهیونیستی را تحت فشار قرار می دهد وحتی با توقف جنگ در غزه هم ادامه خواهد داشت. قوانین بینالمللی اجازه عفو این نوع از جنایاتی که رژیم صهیونیستی در حق مردم غزه مرتکب میشود، نمیدهد.
این استاد حقوق بینالملل بعید دانست که رژیم صهیونیستی موفق به حفاظت از سربازان و افسران خود شود که مرتکب جنایات جنگی و نسلکشی در غزه شدهاند، زیرا سیستم قضایی تلآویو اعتباری ندارد.
«مهند مصطفی» آکادمیک و کارشناس مسائل رژیم صهیونیستی هم در برنامه تحلیلی «سیر وقایع» گفت پیگرد قضایی بینالمللی سربازان صهیونیستی، دغدغهای برای تلآویو خواهد بود. مخصوصا که موجب باز شدن بسیاری از پروندهها از جمله پرونده عدم محاکمه در دستگاه قضایی رژیم صهیونیستی و موضوع شکست کابینه رژیم در دفاع از این سربازان خواهد شد.
به گفته مصطفی، صهیونیستها همچنین از این مساله نگران هستند که این پیگردهای قضایی تنها شامل سربازان نمیشود بلکه دامن افسران و مقامات را هم میگیرد. او گفت مذاکرات محرمانهای وجود دارد که دیوان کیفری بینالمللی آن را فاش نکرده است.
دیوان کیفری بینالمللی 22 نوامبر علیه «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی و «یوآو گالانت» وزیر سابق جنگ این رژیم به اتهام ارتکاب جنایات جنگی در نوار غزه، حکم جلب صادر کرد.
از سوی دیگر، مصطفی گفت بررسیهای داخلی در رژیم صهیونیستی به موضوع اخلاقی یعنی به قتل عامها و جنگ نسلکشی توسط ارتش اشغالگر در غزه مربوط نمیشود بلکه درمورد نحوه دفاع از این سربازان است.
«حسام شاکر» نویسنده و پژوهشگر در امور بینالمللی هم معتقد است این پیگردها در برخی کشورها علیه سربازان اشغالگر، تاثیر چشمگیری بر این رژیم خواهد داشت. او اقدام برزیل و قبل از آن سریلانکا را درباره پیگرد سرباز صهیونیستی، شروع مرحله جدیدی برای رژیم صهیونیستی و نشانهای از پایان مشروع آن دانست.
شاکر گفت سازمانهای حقوق بشری در حال انجام اقداماتی هستند و چارچوب کار درباره پیگیری نقضهای نظامیان اشغالگر، مستندسازی اسامی آنها و تعقیب اقداماتشان را در سراسر جهان تدوین کردهاند. پرونده پیگرد سربازان اشغالگر باز خواهد بود و رژیم صهیونیستی و سربازان نجات نخواهند یافت.
پیشتر سازمانهای حقوق بشری در تعدادی از کشورها اعلام کرده بودند که در حال حمعآوری اطلاعاتی درباره سربازان صهیونیستی هستند که در حال ارتکاب جنایات در غزه از خود فیلم گرفتهاند تا از مقامات محلی بخواهند این سربازان را بازداشت کنند.
گفتنی است روزنامه عبری «یسرائیل هیوم» نوشت مادران سربازان صهیونیستی پیام تندی به نتانیاهو و «هرتزی هالوی» رئیس ستاد ارتش رژیم صهیونیستی فرستاده و آن دو را مسؤول حمایت قانونی از فرزندان خود دانستند و گفتند بارها نسبت به خطر دادگاههای بینالمللی که سربازان را تهدید میکند، هشدار دادهاند، اما کابینه اقدامات کافی را برای حفاظت از آنها انجام نداده است.
منبع: ایسنا