نسل جوان انگلیس گرفتار بحران مسکن

نسل جوان انگلیس گرفتار بحران مسکن
خلاصه اخبار

لندن – ایرنا – تازه‌ترین گزارش مؤسسه مطالعات مالی انگلیس (IFS) نشان می‌دهد که بحران مسکن و افزایش هزینه‌های اجاره و خرید خانه، نسل جوان این کشور را ناگزیر به تأخیر در تشکیل خانواده و زندگی طولانی‌مدت با والدین کرده است؛ وضعیتی که تحلیل‌گران آن را نشانه‌ای از تشدید بحران اقتصادی و خطر گسترش بی‌ثباتی اجتماعی در انگلیس می‌دانند.

به گزارش روز شنبه ایرنا ، آمارها نشان می‌دهد که سهم جوانان 25 تا 34 ساله‌ای که با خانواده خود زندگی می‌کنند طی دو دهه گذشته بیش از یک‌سوم افزایش یافته و به 18 درصد رسیده است. در سال گذشته حدود 450 هزار نفر از جوانان انگلیسی، بیشتر از سال 2006 در خانه والدین زندگی کردند. این وضعیت بیش از همه تحت تاثیر افزایش شدید قیمت مسکن و اجاره‌بهای بالا قرار دارد، به‌ویژه در مناطقی مانند لندن و جنوب شرق انگلیس که هزینه‌های زندگی به‌شدت افزایش یافته است.

بر اساس گزارش مؤسسه مطالعات مالی انگلیس، حدود 23 درصد از مردان بین 25 تا 34 ساله همچنان در خانه والدین خود زندگی می‌کنند، در حالی که این رقم در میان زنان 15 درصد است. همچنین زندگی با والدین در میان جوانان خانواده‌های کم‌درآمد رایج‌تر است. تنها 2 درصد از افراد در بالاترین دهک درآمدی در این گروه سنی در خانه والدین زندگی می‌کنند و این رقم در میان دهک‌های پایین به‌مراتب بیشتر است.

بی بوآلو، اقتصاددان و نویسنده این گزارش، می‌گوید که افزایش زندگی جوانان با والدین مستقیماً با افزایش قیمت مسکن و اجاره‌بها مرتبط است. وی عنوان کرد: «قیمت مسکن در انگلیس طی یک دهه گذشته، به‌شدت افزایش یافته و دسترسی به مسکن مستقل برای بسیاری از جوانان غیرممکن شده است.»

به گفته او، برای برخی جوانان زندگی با والدین فرصتی برای پس‌انداز بیشتر است، به‌ویژه در شهرهای گران‌قیمت مانند لندن. طبق این گزارش، حدود 14 درصد از جوانانی که با والدین زندگی می‌کنند توانسته‌اند طی دو سال بیش از 10 هزار پوند پس‌انداز کنند.

با این حال این گزارش همچنین هشدار می‌دهد که بسیاری از جوانان به دلایل اجباری و ناخواسته مجبور به زندگی با والدین شده‌اند. بی بوآلو در این‌باره گفت: «بسیاری از این افراد به دلیل بیکاری، کاهش درآمد، یا فروپاشی روابط شخصی ناچار به بازگشت به خانه والدین شده‌اند.»

بررسی‌ها نشان می‌دهد که شرق انگلیس بالاترین رشد در نرخ زندگی جوانان با والدین را داشته است، به‌طوری که این رقم از 14 درصد در سال 2006 به 22 درصد در سال 2024 رسیده است.

در لندن، شمال غرب و جنوب شرق نیز سهم جوانان ساکن در خانه والدین افزایش چشمگیری داشته است و به 20 درصد رسیده است. این روند در اسکاتلند، ولز و ایرلند شمالی نیز مشاهده می‌شود که نشان‌دهنده گستردگی بحران مسکن در سراسر بریتانیا است.

تحلیل‌گران معتقدند که ادامه این روند می‌تواند پیامدهای گسترده‌ای برای بازار مسکن، ازدواج و استقلال مالی جوانان انگلیسی داشته باشد. این بحران هم اکنون باعث تاخیر در ازدواج و تشکیل خانواده شده و استقلال اقتصادی جوانان در این کشور را به تعویق انداخته است.

این گزارش همچنین تاکید می‌کند که اگر قیمت مسکن و اجاره‌بها همچنان افزایش یابد، چشم‌انداز دسترسی جوانان به مسکن مستقل مبهم خواهد بود. به گفته تحلیل‌گران، دولت انگلیس باید برای حل این بحران اقدامات جدی انجام دهد؛ در غیر این صورت، وضعیت مسکن و شرایط اقتصادی جوانان به بحران‌های اجتماعی و اقتصادی عمیق‌تری منجر خواهد شد.

منبع: ایرنا

دیدگاه شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *