نرخ دلار توافقی؛ هدایتگر بازارسرمایه / غلبه عرضه بر تقاضا در بورس ادامه دارد؟
اکوایران: در بازار روز گذشته ارزش صف های خرید 52 افت داشت، ولی ارزش صفوف فروش 362 درصد افزایش یافت.
شاخص کل بورس در چهارمین هفته آذرماه 1403 سبزپوش بود که البته در بازار روز دوشنبه 26 آذرماه 1403 از شتاب صعود شاخص کاسته شد و حتی شاخص های هم وزن بورس و فرابورس منفی به اتمام رسید.
در بازار روز گذشته ارزش صف های خرید 52 افت داشت، ولی ارزش صفوف فروش 362 درصد افزایش یافت. همچنین در روند بازار این هفته؛ نقدینگی بصورت محسوس از صندوق های بادرآمد ثابت خارج شد و اکنون باتوجه به تغییر نرخ دلار تواقفی باید دید بازارسرمایه به چه سمت و سویی هدایت خواهد شد.
خروج نقدینگی از صندوق های بادرآمد ثابت ادامه خواهد داشت؟
شهلا حیدری – کارشناس بازارسرمایه در خصوص روند بازارسرمایه و پیش بینی بورس در گفت و گو با اکوایران گفت: بازار سهام در واپسین روزهای آذرماه رکورد جدیدی ثبت کرد؛ گرچه بازار دیروز با فشار فروش آغاز به کار کرد، ولی برای ششمین روز متوالی شاهد تداوم ورود پول حقیقی بودیم که نشان از تثبیت اعتماد سهامداران به رشد بازار است.
وی درادامه افزود: خروج نقدینگی حقیقی از صندوق های درآمد ثابت( 1083 میلیارد تومان) برای هشتمین روز متوالی نیز به تداوم روند مثبت بازار صحه گذاشت.
به گفته حیدری؛ لیدرهایی مانند فارس، فملی و فولاد به رشد شاخص کل کمک کرده و صعود قریب به 33 هزار واحدی را برای آنرقم زدند؛ همچنین حجم معاملات خرد از 18 هزار میلیارد تومان فراتر رفت که 74 درصد از میانگین ماهانه بالاتر است.
این تحلیلگر بازارسرمایه خاطرنشان کرد: صنایع بانکی، فلزی و شیمیایی جز صنایع برتر به لحاظ ارزش معاملات بودند وگروه بانکی با ثبت معاملاتی بالغ بر 2189 میلیارد تومان، پیشتاز معاملات امروز شد.
نسبت صفهای خرید به فروش نیز با اختلاف معنادار 5 به 1، حاکی از غلبه تقاضا بر عرضه بود.
صنایع معدنی پیشتاز خواهند شد
وی افزود: در روزهای داغ بازار، دلار نیز با سرعت پیش می رود و گفتنی است دلار توافقی یا همان نیمایی سابق، از 61 هزار تومان عبور کرد.
حیدری بیان کرد: به طور خلاصه چندین عامل در رشد بازار موثر است؛ نخست رشد نرخ دلار که همراه با آن با صعود دلار نیمایی، بازار تمام تلاش خود را در جهت برون رفت از رکود و نیل به ارزش واقعی دلاری به کار گرفته است؛ نکته بعدی اثر سیاسی ریاست جمهوری امریکا و تنگناهای تحریمی و مالی است که کشور را ناچار به تامین مالی از طریق بازار سرمایه کرده است.
این فعال بازارسرمایه اظهارداشت: شاخص در سطح فعلی و دلار نیمایی می تواند سکوی پرتابی جهت رشد حاشیه سود شرکت ها و رسیدن به ارزش واقعی باشد.
وی عنوان کرد: با رشد نرخ دلار ، شرکتهای معدنی (با توجه به رشد نرخ فروش و افزایش حاشیه سود) می توانند بیشتر منتفع شوند و اثر روانی این موضوع می تواند در معاملات روزهای آتی مشاهده شود.
این کارشناس بازارسرمایه در نهایت گفت: برای بازار فردا پیش بینی می شود که گروه بانکی و فلزی کماکان پیشتاز باشند؛ در نتیجه شرکت های معدنی و زغال سنگ می توانند مورد توجه باشند و می توان توقع رقم خوردن رکورد جدیدی را در ارزش معاملات داشت.
منبع: اکو ایران