ممانعت از ترفیع یک افسر ارتش آمریکا به‌دلیل نحوه خروج از افغانستان

ممانعت از ترفیع یک افسر ارتش آمریکا به‌دلیل نحوه خروج از افغانستان
خلاصه اخبار

تهران- ایرنا- «مارکوین مولین» سناتور جمهوری‌خواه و از اعضای کمیته نیروهای مسلح سنا از ترفیع یک افسر ارتش به‌دلیل حضورش در خروج پر هرج و مرج از افغانستان جلوگیری کرد.

به گزارش روز یکشنبه ایرنا از سی بی اس، سه منبع آگاه دیروز شنبه در گفت‌وگو با این شبکه خبری آمریکایی تائید کردند که ارتقای یک ژنرال سه ستاره که در خروج ایالات متحده از افغانستان در سال 2021 نقش داشته، با ممانعت یک سناتور جمهوری‌خواه روبرو شده است.

گزارش‌ها حاکی است سپهبد کریستوفر دوناهو که قرار بود به درجه چهار ستاره ارتقا یابد و فرماندهی ارتش ایالات متحده در اروپا را بر عهده بگیرد، به رغم دریافت توصیه پنتاگون، در دسته حدود یک هزار نفری ترفیع کمیته نیروهای مسلح سنا که قرار بود در این هفته انجام گیرد، قرار نگرفته است.

گفته می شود دلیل این اقدام سناتور مولین، روی کارآمدن دولت جدید دونالد ترامپ و تلاش وی برای تجدیدنظر کنگره به دلیل حضور این سپهبد ارتش در خروج از افغانستان است.

منابع آگاه به سی بی اس اعلام کردند که در پی این ممانعت، مقامات ارتش و سایر متحدان برای متقاعد کردن کنگره با هدف برداشتن این مانع در تلاش هستند. منابع می گویند که انگیزه سیاسی دلیل اصلی جلوگیری از ترفیع دوناهو است.

این شبکه خبری همچنین خاطرنشان کرده است که ترامپ در طول مبارزات انتخاباتی، بارها گفته بود من تعجب می کنم چرا در دولت جو بایدن با وجود آشفتگی بسیاری که در نحوه خروج از افغانستان رخ داد، هیچ افسری اخراج نشد.

در ادامه این مطلب آمده است: باوجود انتقاد جمهوری خواهان از نحوه خروج دولت بایدن از افغانستان، افسران ارتش در ایالات متحده تنها مجریان سیاست هستند و سیاستگذار نیستند. این دولت ترامپ بود که در فوریه 2020 (اسفند 2019) در توافق با طالبان برای خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان میانجی گری کرد و بایدن توافق را باوجود زیر پا گذاشتن برخی مفاد آن توسط طالبان اجرا کرد.

دوناهو آخرین سرباز آمریکایی است که در سال 2021 از افغانستان خارج شد. در آن زمان نزدیک به 125 هزار نیرو از جمله 6 هزار آمریکایی از افغانستان خارج شدند و در نهایت طی یک بمبگذاری انتخاری در فرودگاه کابل ده ها افغان و 13 سرباز آمریکایی کشته شدند.

گزارش گسترده سال گذشته وزارت امور خارجه آمریکا حاکی است که برنامه‌ریزی ناکافی، ناتوانی ارتباطی و درک نادرست از مقیاس و دامنه عملیات، دلایل این خروج آشفته و پرهرج و مرج بود.

منبع: ایرنا

دیدگاه شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *