مقاومسازی تمام واحدهای روستایی استان کرمانشاه تا پایان 1410
معاون بازسازی و مسکن روستایی بنیاد مسکن استان کرمانشاه از مقاومسازی ۷۳ درصد واحدهای روستایی استان خبرداد و گفت: تا پایان ۱۴۱۰ تمام واحدهای روستایی استان مقاومسازی میشوند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمانشاه، مسکن روستایی محلی برای زندگی، کار و تولید است و از دیدگاه اقتصادی مسکن روستایی بر سرمایهگذاری، تولید و اشتغال روستا اثرگذار است و پیشینه مشارکت روستاییان در ساخت مسکن، وجود نیروی کار ساده و نیمه ماهر و دسترسی به زمین ارزان امکان ساخت مسکن را به صورت تدریجی و با هزینه کم فراهم میکند.
رونق مسکن به ایجاد اشتغال پایدار، افزایش بهرهوری شاغلان از طریق آموزش مهارتها و در نهایت افزایش تولید در روستا و درآمد خانوار و کاهش فقر میانجامد.
علاوه بر این بخش ساختمان و مسکن پس از کشاورزی بیشترین سهم را از شاغلان در زیربخشهای اشتغال روستایی داشته است.لذا تقویت و توسعه بخش مسکن روستایی سبب بهبود ارتقای کیفیت زندگی، ایجاد اشتغال پایدار، توسعه روستا و تنوع بخشیدن به اقتصاد روستا، افزایش درآمدها و کاهش فقر و در نتیجه محرومیتزدایی میشود.
فرهاد فقیهی معاون بازسازی و مسکن روستایی بنیاد مسکن استان کرمانشاه در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در کرمانشاه، اظهار داشت: استان کرمانشاه 118 هزار و 781 واحد مسکونی روستایی داررد که از این تعداد 85 هزار و 500 واحد مقاومسازی شده است که 73 درصد مجموع واحدها را شامل میشود.
وی عنوان کرد: به دلیل بازسازی واحدهای روستایی بعد از زلزله سال 96، استان کرمانشاه رتبه نخست بازسازی واحدهای روستایی را در کشور کسب کرده زیرا میانگین مقاومسازی واحدهای روستایی در کشور 51 درصد است.
فقیهی گفت: امسال پرداخت تسهیلات 200 میلیون تومانی برای مقاومسازی 3000 واحد روستایی به استان ابلاغ شد و در دو ماه گذشته 2200 پرونده به بانک معرفی و 1200 پرونده نیز منجر به انعقاد قرارداد شده است و حدود 800 واحد نیز کار ساخت و ساز را شروع کردهاند.
وی با اشاره به شرایط دریافت این تسهیلات افزود: نرخ سود این تسهیلات پنج درصد با ضمانت زنجیرهای است و مدت ساخت سه سال است و بازپرداخت تسهیلات نیز 20 ساله است.
معاون بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان کرمانشاه از مقاومسازی تمام واحدهای روستایی استان تا پایان 1410 خبرداد و گفت: در برخی شهرستانها به ویژه کرمانشاه و منطقه سرفیروزآباد مقاومسازی واحدهای روستایی عقبتر از سایر نقاط است.
فقیهی بیان کرد: تورم، افزایش قیمت مصالح ساختمانی و عدم پاسخگویی تسهیلات برای ساخت مسکن از عمدهترین مشکلات در زمینه مقاومسازی است و در برخی از روستاها نیز موانعی از سوی میراث فرهنگی وجود دارد که در حال رفع آنها هستیم.
معاون بازسازی و مسکن روستایی بنیاد مسکن استان کرمانشاه گفت: تا اوایل بهار سالا آینده تمام قراردادها با بانک منعقد میشود و امید داریم تا خرداد ماه سال آینده با پیشرفت قابل قبول و جلوتر از تعهد مواجه باشیم.
مرجع: تسنیم