مقام ارشد آنروا: نظم اجتماعی در غزه در حال فروپاشی است
مقام ارشد امور اضطراری آنروا در گفتوگویی با توصیف گوشههایی از رنج انسانی در غزه در پی طولانی شدن جنگ و از بین رفتن زیرساختهای حیاتی شهری، هشدار داد که با اجرایی شدن دو مصوبه پارلمان رژیم صهیونیستی مبنی بر قطع ارتباط با این آژانس امدادی سازمان ملل، خطرفروپاشی کامل نظم اجتماعی در غزه و تشدید بحران انسانی در میان غیرنظامیان فلسطینی وجود دارد.
به گزارش ایسنا، در پی تداوم جنایات جنگی رژیم صهیونیستی در جنگ غزه و تشدید بحران انسانی در این منطقه، «لوئیز واتریج» مقام ارشد امور اضطراری آژانس امداد و کاریابی فلسطینیان در غرب آسیا هشدار داد که در صورت عملی شدن تهدید رژیم صهیونیستی به پایان دادن تمامی همکاریهای خود با این نهاد امدادی، نظم اجتماعی در غزه دچار فروپاشی خواهد شد.
روزنامه گاردین با انتشار این مطلب گزارش داد: واتریج که به تازگی به غزه بازگشته است، این منطقه را بیش از پیش از هم گسیخته توصیف کرده و گفت که دو مصوبه کنست که قرار است تا پایان ماه میلادی جاری اجرایی شده و به همکاری با آنروا پایان دهد، فعالیت آنروا یا توزیع کمکهای انسانی در منطقهای جنگی را غیرممکن خواهد ساخت.
خطر غیرممکن شدن توزیع کمکهای انسانی
او افزود: اگر دیگر قادر به تماس با مقامات اسرائیلی نباشیم، دیگر روند رفع درگیری انجام نمیشود، بنابراین، هیچ یک از ساختمانهای ما از درگیری در امان نخواهد بود یا دیگر حفاظتی از آن به عمل نخواهد آمد و ما واقعا قادر به حضور در این محل نخواهیم بود.
این مقام ارشد آنروا گفت که بیقانونیهایی که در حال حاضر، در گذرگاه کرم شالوم رخ میدهد، هنوز به دلیل پیوندهای اجتماعی فلسطینیان با یکدیگر و روابط آنها با آنروا به غزه کشیده نشده است.
واتریج بیان کرد: اگر یک روز آرد نداشته باشیم، مردم درک میکنند و اعتماد دارند که آژانس هر کاری بتواند برای این وضعیت انجام میهد، چراکه این عموزاده یا برادر خودشان است که در آنروا خدمت میکند. بنابراین، میدانند که آژانس در تلاش برای کمکرسانی است و تقصیری ندارد.
او در ادامه گفت: اگر آژانس کنار گذاشته شود، این حائل از میان میرود. از این که نظم اجتماعی بیش از این دچار فروپاشی نشده، در تعجبم. واقعا مردم به آستانه تحمل خود رسیدهاند.
واتریج همچنین گفت: تهدید علیه آینده آنروا در زمانی به وجود آمده که در غزه این اتفاق نظر میان مردم وجود دارد که از سوی جامعه بینالمللی به حال خود رها شدهاند. اگر با هر کسی، با هر غیرنظامی صحبت کنید، میبینید که احساس ناامیدی مطلق دارند.
او بیان کرد که از وجود هیچ نقشه دومی پس از ضربالاجل پایان همکاری نیروهای مسلح اسرائیل برای پایان همکاری با آنروا اطلاعی ندارد.
در پارلمان رژیم صهیونیستی (کنست) در اکتبر، دو لایحه به تصویب رسید که هرگونه فعالیت آنروا را منع و آن را پس از اتهامات این رژیم مبنی بر دست داشتن کارکنان این آژانس در عملیات «طوفان الاقصی» در 7 اکتبر توسط حماس، گروهی «تروریستی» نامید. سازمان ملل تحقیقاتی درباره ادعاهای رژیم صهیونیستی انجام داده و 9 نفر از کارکنان آن را در نتیجه این بررسیها اخراج کرد.
با توجه به ماهیت فعالیتهای آنروا، امکان جایگزینی آژانس دیگری با آن وجود ندارد
او افزود: اگر آنروا دیگر فعالیت نکند، هیچ آژانس دیگری نیست که بتواند وارد عمل شود. آنروا کارهایی مانند ارائه 17 هزار مورد مشاوره پزشکی انجام میدهد. امکان جایگزین کردن نهاد دیگری وجود ندارد.
این مقام ارشد آنروا با هشدار درباره از بین رفتن نظم اجتماعی در غزه بیان کرد: مناطقی در کرم شالوم و سرتاسر مرزها وجود دارد که مطلقا، بیقانونی بر آن حاکم است. هیچ طوری نمیتوان آن را توصیف کرد.
او گفت که فعالیتهای ارتش رژیم صهیونیستی در غزه شرایط زندگی را به بدترین شکل و از هر نظر قابل تصوری مصیبتبار ساخته است.
واتریج در این راستا بیان کرد: بمبارانها و حملات یک بخش این جنگ و بخش بزرگتر آن شرایط زندگی خلاف کرامت انسانی است. واقعا هر بخشی از جامعه از بین رفته است.
رنج انسانی هولناک در غزه
او با اشاره به کمبود دارو و تجهیزات پزشکی در غزه و وضعیت بهداشتی بسیار بد، گفت: دوست خواهرم این تابستان مبتلا به هپاتیت شد و هیچ دارویی برای مصرف کردن نداشت. در بیمارستان هم دارو پیدا نمیشود و به همین خاطر، او گوشه چادرش در آن گرما در حال رنج کشیدن بود. گوشهوکنار چادرها پر از سوسک و جانوران موذی است. وضعیت فلاکتباری است و حالا در زمستان هم سیلاب جاری میشود که مار هم در آن پیدا میشود، موشها وارد چادرها میشوند، آب داخل چادرها میآید و مردم در حالی که روی زمین خوابیدهاند، در سرمای منجمدکننده، آب روی سرشان میچکد.
واتریج در بخش دیگری از روایت خود از رنج انسانی در غزه، ملاقات با دانشآموز گریانی را توصیف میکند که کتابی را که در حال مطالعه آن بود، به او نشان داده.
این مقام ارشد آنروا تعریف میکند: او در دستشویی یک مدرسه زندگی میکرد که آن را تبدیل به خانه خود کرده بود و در نور یک چراغ دستی درس میخواند. گفت «ما اینترنت نداریم. من کلاس مجازی ندارم. آیندهام خراب شده است. قرار بود به دانشگاه بروم و الان در دستشویی یک مدرسه زندگی میکنم. گیر افتادهام.
به گفته واتریج، با طولانی شدن جنگ، مردم با پی بردن به این که خانههایشان از بین رفته و جایی برای بازگشت به آن ندارند، افسرده و مضطرب شدهاند.
او بیان کرد: در شهر مرکزی دیرالبلح حدود 20 هزار نفر در مدرسهها زندگی میکنند. پنج-شش خانواده در یک اتاق زندگی میکنند و در محوطه مدرسه هم حدود 60 هزار نفر هستند، چراکه تلاش میکنند به کمکهای انسانی مدرسه دسترسی داشته باشند. حدود 12 دستشویی برای 60 هزار نفر وجود دارد.
به گفته این مقام ارشد آنروا، شمال غزه خارج از دسترس این آژانس است. آنروا در آخرین اطلاعاتی که ارائه کرده، گفت که بین 6 اکتبر تا 30 دسامبر 2024، سازمان ملل تلاش کرد به مناطقی از شمال دسترسی پیدا کند. در این میان، مقامات رژیم صهیونیستی از 148 مورد از این تلاشها برای دسترسی بیشتر جلوگیری کردند.
واتریج میگوید در میان بسیاری از فلسطینیهایی که از شمال میآیند، هیچ عضو مرد خانواده مشاهده نمیشود و زنان میگویند یا به آنها تیراندازی شده یا بازداشت شدهاند.
او در ادامه بیان کرد: برخی از زنانی که با آنها صحبت میکنیم، چیزی برای گفتن ندارند و دمغ و درهم شکسته به نظر میرسند، در حالی که برخی دیگر بسیار خشمگیناند. آنها بر سر ما فریاد میکشند و میگویند، «چرا؟چرا کار بیشتری انجام نمیدهید؟ چرا از جایی به جای دیگر رانده میشویم و به ما گفته میشود به جای امنی برویم در حالی که هیچ جا امن نیست؟»، البته که فریاد کشیدن آنها بر سر ما، کاملا منصفانه است.
منبع: ایسنا