مصر نیز خواستار توقف صادرات سلاح به تلآویو شد
وزارت خارجه مصر با صدور بیانیهای از پیوستن قاهره به نامه ارائه شده به سازمان ملل خبر داد که در آن توقف صادرات سلاح به رژیم صهیونیستی درخواست شده است.
به گزارش ایسنا، وزارت خارجه مصر در این بیانیه اعلام کرد که این کشور به نامه ارائه شده به دبیرکل سازمان ملل و رؤسای شورای امنیت و مجمع عمومی ملحق شده که در این نامه درخواست شده صادرات تسلیحات به رژیم صهیونیستی که از آن علیه ملت فلسطین در اراضی اشغالی بهویژه قدس شرقی استفاده میکند، متوقف شود.
براساس گزارش خبرگزاری آناتولی، این وزارتخانه همچنین اعلام کرد، این نامه از حمایت 52 کشور و همچنین اتحادیه عرب و سازمان همکاری اسلامی برخوردار است.
وزارت خارجه مصر در ادامه تاکید کرد، این کشور تمایل دارد بخشی از گروهی از کشورهای اصلی باشد که در دوره گذشته برای بسیج کشورها جهت امضای این نامه تلاش میکرد و این امر در چارچوب تلاشهای بینالمللی برای تحت فشار قرار دادن رژیم صهیونیستی جهت توقف نقضهای مداوم قوانین بینالمللی و قوانین بشردوستانه و همچنین برعهده گرفتن مسؤولیتهای جامعه جهانی در قبال توقف تجاوزات این رژیم علیه ملت فلسطین صورت گرفته است.
این وزارتخانه همچنین در بیانیه خود اعلام کرد، در این نامه ضمن اشاره به نقض خطرناک قوانین بینالمللی توسط رژیم صهیونیستی در اراضی اشغالی فلسطین، بر لزوم اتخاذ اقدامات فوری برای توقف صادرات تسلیحات به رژیم صهیونیستی تاکید شده است که در اراضی اشغالی فلسطین استفاده میشود.
در بیانیه وزارت خارجه مصر آمده است، در این نامه همچنین بر اهمیت این اقدام برای خاتمه بخشیدن به نقضهای گسترده و تجاوزات شدید علیه ملت فلسطین براساس قطعنامههای مربوطه سازمان ملل تاکید شده است.
در بیانیه مذکور همچنین آمده است، در این نامه از شورای امنیت خواسته شده است که وظایف خود را در راستای برقراری صلح و امنیت جهانی و نیز اتخاذ اقدامات ملموس و چشمگیر برای حفاظت از غیرنظامیان و تضمین بازخواست و پاسخگویی برعهده بگیرد.
پیشتر بیش از 50 کشور به رهبری ترکیه در نامهای از روسای سازمان ملل، شورای امنیت و مجمع عمومی خواستند اقداماتی فوری را برای توقف فروش سلاح به رژیم صهیونیستی اتخاذ کنند. این کشورها اعلام کردند دلایل منطقی درباره استفاده رژیم صهیونیستی از مواد و تجهیزات نظامی در جنگ علیه غزه و کرانه باختری وجود دارد و رژیم صهیونیستی قوانین بینالمللی را به صورت مکرر در غزه و سایر مناطق اراضی فلسطین و همچنین در لبنان و سایر نقاط منطقه نقض میکند.
این نامه اول نوامبر به آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل و انگلیس که ریاست شورای امنیت طی ماه نوامبر را بر عهده دارد و همچنین رئیس مجمع عمومی سازمان ملل تحویل داده شده است.
ترکیه تاکید دارد که وظیفه قانونی و اخلاقی جامعه بینالمللی این است که ارسال سلاح به رژیم صهیونیستی را فورا جهت مقابله با سیاست کشتار و جنگی که این رژیم در منطقه به ویژه در غزه به راه انداخته است، متوقف کند.
پیشتر «دنی دانون» نماینده رژیم صهیونیستی در سازمان ملل درخواست ترکیه و بیش از 50 کشور دیگر برای ممنوعیت تسلیحاتی این رژیم را محکوم کرد و گفت: این تحرک دیگری از محور شر علیه اسرائیل در عرصه بینالمللی است. ما به خاطر منافع اسرائیل در برابر هرگونه حمله سیاسی و نظامی به مبارزه ادامه خواهیم داد.
هفته گذشته نماینده دائم ترکیه در سازمان ملل اعلام کرد که این کشور به همراه گروهی از کشورهای اصلی طرح «پیام مشترک» را به راه انداختهاند که بر لزوم توقف عملیات انتقال سلاح به اراضی اشغالی تاکید دارد.
منبع: ایسنا