مشکل اصلی صنعت برق، عدم سرمایهگذاری است
پیام باقری، نایبرئیس اتاق ایران در جمع هیات نمایندگان اتاق اصفهان، با اشاره به آسیب بنگاههای اقتصادی از بحث ناترازی انرژی، مشکل اصلی صنعت برق را عدم سرمایهگذاری در این حوزه عنوان کرد.
به گزارش اقتصادآنلاین، پیام باقری در دیدار با رئیس و جمعی از اعضای هیات نمایندگان اتاق اصفهان، با اشاره به برگزاری اجلاس اتاقهای بازرگانی کشورهای عضو مجمع گفتوگوی همکاری آسیا (ACD) به میزبانی اتاق اصفهان، افزود: این اجلاس یک دستاورد بزرگ و تجربه بسیار خوبی در زمینه گسترش همکاریهای بینالمللی بود و انتقال دبیرخانه این سازمان به اتاق اصفهان نشاندهنده موفق بودن این تجربه است. در حال حاضر شاهد فعالیتهای جزیرهای در حوزه بینالملل از سوی اتاقهای بازرگانی استانها هستیم و نیاز است که این فعالیتها یکپارچه و منسجم شود تا شاهد همافزایی و همگرایی در این بخش باشیم.
باقری تصریح کرد: سیاست اتاق ایران در دوره دهم مرکزیت زدایی و واگذاری اختیارات به اتاقهای استانی است. به همین منظور در حوزه آموزش، اختیار برگزاری دورهها به استانها واگذار شده است تا آنها بر اساس نیازهای اعضا و فعالان اقتصادی دورههای آموزشی خود را تعریف و اجرا کنند. آنچه در بحث آموزش اهمیت دارد، کیفیت و کاربردی بودن دورهها است که اتاقها باید مدنظر داشته باشند.
وی اظهار کرد: نظر هیاترئیسه این دوره اتاق ایران، حمایت از فعالیتهای تخصصی است به همین خاطر کمیسیونهای اتاق ایران از آزادی عمل و اختیارات قابلتوجهی برخوردارند. معتقدیم کمیسیونهای اتاق ایران در سطح و تراز هیات نمایندگانی است چراکه اکثریت اعضای کمیسیونها را هیات نمایندگان اتاقهای بازرگانی استانها تشکیل میدهند. در این راستا لازم است که کمیسیونها با هم در ارتباط باشند و بهویژه کمیسیونهای متناظر با کمیسیونهای اتاق ایران باید تعامل و همکاری بیشتری با یکدیگر داشته باشند. برگزاری جلسات مشترک بین اعضای کمیسیونهای اتاقهای بازرگانی استانها و اتاق ایران میتواند بسیار تاثیرگذار باشد و این آمادگی از سوی اتاق ایران برای همکاری و شرکت در جلسات وجود دارد.
نایبرئیس اتاق ایران با اشاره به گلایه فعالان اقتصادی اصفهان از مشکلات ناترازی انرژی گفت: بخشی از مشکلات موجود سراسری و مبتلابه کل کشور است و بسیاری از فعالان اقتصادی و تولیدکنندگان با آنها دست به گریباناند و بخشی دیگر از مشکلات مختص استان اصفهان است که باید در سطح استان رسیدگی شود. برای این منظور ارتباط اتاق بازرگانی با مسئولان دولتی استان از اهمیت بالایی برخوردار است. اقدام اتاق اصفهان در میزبانی کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان بسیار صحیح و ارزشمند است و میتواند الگویی برای سایر استانها باشد.
باقری همچنین گفت: اتاق ایران بحث قطعی برق را از چند جنبه پیگیری میکند. آنچه باید در نظر گرفته شود این است که مشکل اصلی صنعت برق بحث عدم سرمایهگذاری در این حوزه است. مشکل ناترازی انرژی که امروزه گریبان گیر کشور شده است یکشبه به وجود نیامده است که بتوان فوری و بهراحتی آن را جبران کرد. بستهای در اتاق ایران برای جبران خسارتهای ناشی از قطعی برق برای فعالان اقتصادی متضرر در نظر گرفته شده که درواقع مسکنی برای کاهش زیانها است و بتوانیم آنها را در برابر این مشکلات واکسینه کنیم.
گسترش مناسبات و تعاملات بینالمللی در صدر اولویتهای اتاق اصفهان
امیر کشانی، رئیس اتاق اصفهان نیز در این دیدار گفت: اتاق اصفهان در دوره جدید، گسترش مناسبات و تعاملات بینالمللی از اهمیت زیادی برخوردار است و به همین خاطر تاکنون اقدامات زیادی در این زمینه انجام دادهایم. نمونه شاخص این فعالیتها برگزاری اجلاس اتاقهای بازرگانی کشورهای عضو ACD بود که خوشبختانه نتایج و بازخورد خوبی نیز داشت که ازجمله آن میتوان به انتقال دبیرخانه ACD به اتاق اصفهان اشاره کرد. وجه تمایز اتاقهای بازرگانی انجام فعالیتهای بینالمللی است وگرنه این نهاد با سایر تشکلهای غیردولتی تفاوتی نخواهد داشت.
وی در ادامه به راهاندازی واحد توسعه خدمات به اعضا در دوره دهم اتاق اصفهان اشاره کرد و اظهار کرد: در قسمت توسعه خدمات به اعضا میزهای خدمت دستگاههای دولتی شکلگرفته که در آن مدیران دولتی در اتاق اصفهان بهصورت مستقیم به مشکلات اعضای اتاق رسیدگی میکنند. همچنین بخش باشگاه اعضا نیز ایجاد شده که در آن طی تفاهمنامه با شرکتها و بنگاههای اقتصادی، خدمات ویژهای به اعضای اتاق اصفهان ارائه میشود.
کشانی در ادامه افزود: بحث آموزش یکی دیگر از رئوس فعالیتهای اتاق اصفهان است چراکه معتقدیم در توانمندسازی اعضا میتواند بسیار مؤثر باشد. اتاق اصفهان در سال جاری 700 دوره آموزشی برگزار کرده که در کشور بینظیر است؛ هرچند ما ازلحاظ کمی و کیفی برای رقابت با اتاقهای بازرگانی تراز اول دنیا برنامهریزی کردهایم. بهعنوان نمونه اتاق بازرگانی وین در اتریش، سالانه بیش از 30 هزار دوره آموزشی با موضوعات متنوع و کاربردی برگزار میکند.
علی صفرنورالله، عضو هیاترئیسه اتاق اصفهان نیز در این جلسه گفت: اتاق اصفهان یکی از فعالترین و بزرگترین اتاقهای ایران ازلحاظ تعداد اعضا است. اتاق اصفهان در حال حاضر سه دفتر نمایندگی در گلپایگان، خوانسار و نائین دارد. شعبه نجفآباد و تیران و کرون اتاق اصفهان نیز با نزدیک به 400 عضو در استان فعالیت میکند و درصدد گسترش فعالیتهای خود است که امیدواریم در این راستا اتاق ایران نیز همراهی و همکاری لازم را انجام دهد.
محمدرضا برکتین، رئیس کمیسیون صنایع اتاق اصفهان نیز تصریح کرد: در اتاقهای استانی در حد ظرفیت و در محدوده حوزه اختیارات خودمان تلاش میکنیم که یک گام به جلو برداریم و بر مشکلات موجود غلبه کنیم. فعالان اقتصادی شرایط و محدودیتهای کشور را درک میکنند؛ ولی باید بهگونهای فعالیت کنیم که در بلندمدت شاهد یک پیشرفت واقعبینانه باشیم. میطلبد اتاق فکری در اتاق ایران شکل گیرد که با شناخت کافی از ساختار نظام و محدودیتهای موجود راهکارهایی برای پیشبرد اهداف بخش ارائه کند تا بر اساس آن در پایان دوره چهارساله شاهد یک حرکت روبهجلو هرچند کوچک باشیم. اتاق ایران باید تلاش کند جایگاه بخش خصوصی را در ساختار قدرت و نظام تصمیمگیری ارتقا بخشد و اقتدار و قدرت این بخش را به آن بازگرداند.
مژگان ایزدی، رئیس کمیسیون گردشگری، فرش و صنایعدستی اتاق اصفهان نیز اظهار کرد: در حال حاضر بزرگترین معضل فعالان بخش خصوصی و تولیدکنندگان بحث ناترازی انرژی است. قطع برق و گاز مشکلات زیادی را برای بخش صنعت ایجاد کرده و فرایند تولید را با اخلال مواجه کرده است. این در حالی است که قطعی برق متناوب کل زنجیره ارزش و تولید را مختل کرده است و عملاً واحدها در روزهایی هم که برق دارند نمیتوانند فعالیت خود را مانند سابق ادامه دهند. در این زمینه نیاز است که اتاق ایران بهعنوان متولی، نقش پدری خود را ایفا کند و با ایجاد همگرایی و همافزایی صدای بخش خصوصی را به گوش مسئولان دولتی و حاکمیت برساند.
فرشته امینی، رئیس کمیسیون توسعه صادرات و مدیریت واردات اتاق اصفهان نیز گفت: لازم است اتاق ایران در زمینه اطلاعرسانی فعالیتها و برنامهها از یک فرایند و سازوکار مشخص استفاده کند که همه اعضا بتوانند در این فعالیتها مشارکت داشته باشند.
وحید فولادگر، رئیس کمیسیون اقتصاد دانشبنیان اتاق اصفهان در این جلسه اظهار کرد: تهیه یک بانک اطلاعاتی گسترده از اعضا و فعالان اقتصادی عضو اتاقهای بازرگانی در سراسر کشور در شرایط کنونی ضروری است. این بانک اطلاعاتی باید چیزی فراتر از اطلاعات شناسنامهای مرسوم موجود باشد تا مفید واقع شود. وجود این بانک اطلاعاتی میتواند زنجیره ارزش را بین صنعتگران و تولیدکنندگان تکمیل کند و نیازهای بخش زیادی از فعالان اقتصادی را مرتفع کند. اتاق ایران با ورود به این زمینه میتواند نقش مؤثری داشته باشد و به این امر انسجام بخشد.
منبع: اقتصاد آنلاین